Saturday, March 31, 2012

542. GiveAway Winner iss....


Hey hey!
Pocketeers,
Untuk bakal pemenang sekalian,
Jangan buat apa apa lagi,
Terus gi komen dulu!
‘Saya pung! Saya pung!’
And describe when did u did your post
about your blood donation.

So dah komen?
Okeh.. mari kita teruskan ngan post sebenar.
Seperti yang kamu tahu,
pocket gi derma darah lagi.
lepas hantar maktuk gi klinik,
pocket terus bergegas ke spital yan
yang ada la secawan teh tarik jer jaraknya
 dari umah pocket.
(Measurement begini menyatakan, kalau la pocket
dok minum teh tarik kat belakang keter.
By the time teh tarik tu abis,
sampai la gak ke spitalnya..heheh)

tak tunggu lama dah, trus ke tempat nak derma darah
tu sambil memegang buku merah didada.
supaya senang nampak tujuan kita.
'Assalamualaikum!'
'waalaikumsalam, derma darah yer bang? isi borang ni yer'
tak sempat nak ngorat misi lagi, trus diarahkan
penderma ni ke tempat mengisi borang.


langkah langkah yang lain, pocket takyah citer.
cuma part yg besh adalah...
abang 'runner' ni dok pegang kunci keter sambil
 menunggu disebelah katil.
pocket heran la gak.. tanya la kan.. 'Lu apa cer?'
'ohh abang punya darah (He meant pocket's blood) 
dah terbukti tak der masaalah dalam rekod kami, 
so buleh pakai terus! ni ada orang kat alor setar 
tengah menanti darah abang sekarang ni..
ni yang sayer dok tunggu ni.'




pergh!! darah ku ditunggu tunggu!
selama ni tak deer pun orang nak
tunggu pocket yg meninggalkan
perasaan positive.
Negative banyak la kan.
tunggu pocket masa dating.
(sebab lambat)
tunggu pocket siapkan keja?
haa yg ni banyak.
tunggu pocket post citer kat
ToMyPocket ni?
lagi la tak der rasenyer...

tp kali ni pocket ditunggu!
Terasa besh plak pocket ditunggu,
dengan nyawa dipertaruhkan,
pocket ditunggu!
dengan harapan yang ada donor,
darah pocket ditunggu!
peh.. terasa besh :D

19 comments:

Hermin said...

tak pernah pula derma darah..
nanti free2 nak pergi derma juga la...

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

this is one tough assignment..arghh i takut jarum la pockettttttt

littledolphin said...

kan kan kan?

terasa begitu positif apabila seseorang menunggu kita untuk sesuatu yang positif.contohnya in my case er tak pe lah biarlah rahsia ! haha! anyway memang terharu kan? ;D

Harap-harap lah ada cukup tiga pemenang :D Hehe

an advanced congaratulations to them!

zonaku said...

‘Saya pung! Saya pung!’




sayangnya mmg x blh derma bulan ni. mula2 plan nk derma arini..... tp, kalau pegi pasti kena rijek.


entry ttp ada.

zonaku said...

wah.... seronoknya.....


moga yang menerima selamat hendaknya.....

x penah pulak ditunggu mcm tu...

Cik Puan Muda Umi said...

tak pernah derma darah,fuhh takut ooo..hehe

SimplySeoul said...

I'm always underweight, so xpenah lepas utk derma darah. But when I was in school, we conducted this program derma darah thingy. So we need to help the donator and I'm able to witness some derma darah procedure. Goodness the syringe is so big. I got scared and stay away as much as possible.

syAzAnA said...

syaz baru dua kali derma darah. derma darah sangat best taw! tak tahu sebab apa. hehhe. :)

Akue Achik said...

hari tu...ada prog blood donation kt tmpt sy...sy pnya la SEMANGAT.

da mkn byk kot bbrp ari blm..tp bru je nak cek drah, nurse trus suru tmbang berat.

dem.

tetap kurang.

~SaL IjOu~ said...

wah..kalo Sal pun harus rasa sgt best!~ ^^

Sal baru sekali derma darah..nak cuba g lagi lain kali~ =)

Annaster said...

i wish but my blood dh kena banned for the rest of my life. :(

amny said...

tengok darah pon rasa nak pitam , apetah lagi nak derma... seram2 ! huhuh

Fatin Mraz said...

ramai ke calon pemenang ni pocket?

kagum nih...fm x pernah x sblm ni x pernah lepas utk menderma..

nway, effort yg sgt baik nih pocket~

aniswany said...

kagum dgn poket ! ^^V

niat murni gitu...

c'axoera ヅ said...

tak shukup darah nak derma >_<

Juliet_iRa~" said...

wahhh bagusnyaa..hee

xpernah derma drh lagi sbb takut..heeee

tahniahhh!

dhiera said...

wow...terus terasa macam nak derma darah~ begitu berharga nya darah kita untuk selamatkan orng lain~

Hanie Dew said...

waahhh..pocket, ko mesti rasa terharu dan bangga kan..eee..jeles.

Anonymous said...

wah...kagum. mesti ikut cam pocket. semangat luar biasa.

pocket leh emailkan buku derma darah wak kat saya (mszirahkl@gmail.com) ...blh jadi sumber inspirasi ..tq