Tuesday, March 20, 2012

536. Shot...

Pocketeers,
I've just realize that yesterdays story was
without any 'intro'. And for that I dont think
all of u can connect the dot...
I know its late already, but let me tell u anyway.
This story never happened.
Its just a 'what might happen' story
if one take the wrong step in life.


sambungan dari 535. Tikam

,,,kali ni kita call Profesional,
taruk satu bullet kat dahi Farid..
bior dia tahu.. ini Pocket lah!!

'Hello Ima... ' ..... 'Pockeeettt!!!'
dan sesi bertanya kabar dicampur
dengan usikan usikan manja terhadap
Ima yang masih tak kawin kawin...

'... u ingat tak lagi dulu u bagi tau I 
yang u ada kontek ngan certain people that 
do the "Dark" things'
'ada... kenaper ni pocket?'
'I tak tahan dah la.. I nak mintak tolong u, 
tapi kita tak leh sembang dlm fon, 
teh tarik besok pukul lima?'
'ok! anything for u pocket'
and u can hear that she's smiling.


Besoknya...
'Teh tarik satu, apple asam boi satu, 
n carrot susu satu.. aaaannnnddd roti canai satu, 
u nak makan aper aper ker Ima?'
'I'm OK... eh tiga minuman? saper lagi nak datang?'
'heheh i yang minum tiga, u nak minum aper?'
'heheheh.. baru jer nak impressed yang u ingat 
lagi minuman kesukaan I, apple assam boi!'
kata Ima sambil senyum kat mamak pelita,
jari telunjuk berdiri menuding ke langit.
'soooo abang! aper cer!!?'

and all the requirement was spilled out for her to arrange.
Even with Ima's appearance, all cute and colorful with
tudong and little handbags.. she is in contact with people
who dont own any IC doing job that is not included inside
google or the yellow pages. Mostly jobs that is related
with the 'Dosa-Dosa Besar' who straight men dont want
to get their hands dirty of.

three days after, the request was completed,
RM2K was paid to Ima for her 'Help'

.......after 6 months.

...check check balik..
pergh!! trip to langkawi! here i come!!
buleh la nak curi mancing sekali kat swimming pool hotel :D
hoyeah!! almaklumlah.. dah 4 5 bulan gak dok ber'extra-money' nih.
Yes Ima mintak 2 ribu utk settle kan keja tu,
tapi kira ok lah.. pas ni tak yah bayar si Farid tu lagi..
padan muka dia, ingat kan kawan buleh percaya..
lagi mau makan kawan.
naaaa.. berani mau lawan?

Lepas Farid dijumpai mati tepi jalan,
bullet tembus helmet tapi tak tembus keluar.
pocket dah jarang dah gi RnR tu..
takut antu Farid kacau pun ada,
maleh plak teringat kan member yang 7 tahun
dok makan sepinggan pun ada.
tapi apa lah sangat. satu RnR malas nak gi,
banyak lagi RnR kan.. plus, aku tak guna highway pun!

pocket masih tersenyum menengok skrin computer nyer
yang menunjukkan number number yang selesa.
'Kriiinnngggg!!' talipon bunyik... gambar Ima kat skrin.
Ohh kenapa la plak ni...
'Pocket, I nak pakai duit la'
uuii mak aih, straight forward nyer kamu,
kut la nak tanya kabar dulu ker aper...

'err.. berapa nak pakai tu dik?'
'Rumah sewa I tak berpenyewa... 
I short RM400 sekarang ni nak wat bayar loan.. 
u buleh tolong i tak? sekali niii jer...Rm400?'
'I maner ader that much of money sekarang.. 
Rm150 buleh la nak consider...'
'alaaaa.. u jangan la camnii.. u jangan lupa aper yang 
I dah tolong u sebelum ni, I masih simpan bukti tau'



langkawi oh langkawi..
KIV lagi lah.


*************TheEnd***********************

this story never happened, but the same kind did happened
where one friend have come to know his friend dirty little
secret and start to make benefit from it.
'RM400.. kalau tak aku bagi tau bini ko!!'
gitu gitu..

ohh.. I'll do the 'sums-up' by the next post ok..
its exceeding my word quota already.

14 comments:

Anum said...

seronoknya baca entry nie...
hehe

Hanie Dew said...

kan aku dah cakap cerita di sebalik cerita. mmg kalau dah teperangkap dalan agenda awan makan kawan cenggini. punca nya ambik satu je step salah jadi berangkai rangkai.

orang malaysia sangat sayangkan lemak di badan. temasukla aku ..huahhuahua..

tapi aku tak rela kene langgar mati katak kat tengah jalan raya tu.

Akue Achik said...

hahaaa...abis la..lepas satu,satu lg dugaan duit pocket..hoho

lieya orange M.I. said...

kawan makan kawan....bukan nak berkira, tapi bila dah jadi mcm ni, kita kene berkira-kira..

sbb masah susah kita, kita taktahu... :)

Dhiya Fariza said...

ohhhh faham faham. cari benefit over someone else punya secret, etc.

but in ur case which u imagined it in ur mind, u wanted to kill someone that took u for granted/used u

Mizz ErMa said...

lorr..kiranya entry nih sekadar rekaan semata2 lah yer? berbakat jugak lah nih untuk jadi penulis novel..hehehe

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

haha aku dah nampk sweet ble tgk ko order minuman tu, haha

dugaan pocket.. imagination aku dalam entry ni, ko nampak evil with bullet..lol salah imagine rasanya

H.S said...

oh pocket

please dun blackmail me. like what this ima did.

ok jk i know you wont :p

kesimpulannya if you wanna do anything dirty,do not ask the help of a friend ~lalalala

H.S said...

no matter how bad people have been using me,i still do not have the heart to.. you know :(

hani said...

macam masa kecik kecik dulu
"kalau ko tanak belanja aku, aku cakap dengan mak kau yang kau ponteng ngaji semalam!"

dhiera said...

terasa macam baca novel~

~SaL IjOu~ said...

mintak tolong kwn, pastu kwn pulak amek kesempatan..bahaya,kan~

Hanie Dew said...

aku sokong komen H.S yang ni
"kesimpulannya if you wanna do anything dirty,do not ask the help of a friend"

TheBlogshop Clo said...

grab your preorder varsity jackets here :) http://theblogshopclo.blogspot.com/2012/03/preorder-varsity-jackets.html