Monday, February 22, 2010

268. SeratusSepuluh

Pocketeers,
adehlaaa, baru balik johor, keja manyak la sangat ..
sorry for the absence


Click to Enlarge
Pocketeers,
Kalau la kat malaysia ni, suma orang yg dapat gambar orang
yg buat jenayah, yang jika disabit kesalahan buleh dpt wit.
berapa inggit yg korang rasa adil untuk kita tuntut?

kalau kesalahan lalulintas, maybe 30% dari jumlah saman yg
dapat? fare enough what!! kalau 300 tu dah 100 dah woi!!
-Pocket yang tak der wit akan gi tunggu kat jalan tangkap
gambo orang tak pakai talipinggang, kalau saman nyer RM70,
dpt jgak 21 kan. Sari lima tak impossible kan, sebulan? wow!!
gaji engineer!!
-kalau kesalahan bunuh bunuh!! waaahhh.. mesti banyak kan,
kalau kes leeWhat!? lagi la beb!! siap buleh ugut orang lagi:D

Kesan Kesan:
-mesti ramai yang katok jurugambar pas tu:D
mat rempit mesti pantang nyer lah, nampak kutu pegang
Kamera besor besor mesti kira nak katok punyer lah hahahahah,
Hatta wedding Photographer pun mesti kena katok. heheh
-rasanya donia ni aman sikit,
bas takkan speeding lg,
lori takkan speeding lg..
(Dpan skolah mesti 30km/j jer ok...
tak der saper pun yg ikut nih)
-langgar lampu merah? will be a thing of the past.
-BapakPulisi kena buat satu divisyen just to evaluate
the authenticity of the picture taken. Tapi takkan la mudah
sangat nak jatuhkan hukuman kan.. mesti ada soal siasat dulu kan..
bagus lah, banyak sikit keja diorang.. tak der la makan wit
Potongan Cukai Berkala pocket setiap bulan tp orang masih lg
dok mencuri motor sana sini, hoh!!

and guess what?
Nokia, samsung, sony errickson will definitely profit from
the additional reason of why people want to buy handphones
with camera... good camera.

ker pocketeers.. benda ni dah ada dah?
yang komplen number ni tahu lah, tp tak rasa berkesan pon.
So kepada pihak yang ada kuasa kat luar sana,
tulong lah bawak ni ke depan. moga pocket buleh mengubah dunia :D

17 comments:

Cik Qemm said...

betul gak pocket,tp tulah. kang tak buleh nak amik gmbq sesuka hati, dah kate satu malaysia jd paparazi. apa kate kalau kite buat tanpa harap balasan. kalau kesalahan kecik2 takpa lg, tp kalau mcm bus and lori speeding, haa amik gmbr depa.hehe :D

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehe... psl langgar lampu merah n speed 2... sure ar sape yg knal sy akan jd kaya.. sbbnya, sy mmg terlalu suka wat 2 kesalahan itu.. :D

apapun, cdangan tu mgkin akan wat smua rkyat terutamanya yg idam nak msuk F1(mcm sy nie) akn sdr diri tuk xmmbuat kesalahan sbbnya kang kna ambik gmbr... ;p

pooh said...

kalo ada macam ni pocket..sy pun mesti mau buat partime lah. hehe...Cr duet lebih.

cuma takut ramai lak org yg blakon atau amek kesempatan je.

HEMY said...

dah tak jadi kan..dia batalkan pasal dpt duit submit org buat kslhan sbb dia tknak sebab nk amek gambar org buat salah...yang amek gambar tu plak buat kslhn jlnraya bawak tk fokus

.millalara. said...

driver bas mmg majoritinya tak bersupan di jalanan ohh...

kalau itu macam,, nak buat salah la.. nnti ada org snap gamba.. wahhh,, terasa sungguh Diva! ;)

Dee said...

kalo usul ini dilaksanakan adakah rakyat malaysia akan takut dan akur..belum tentu..sbb dorang tau..penguatkuasaan kita masih lemah..huhuhu...

Ah Fatt said...

lepas tu masing2 pegang kamera
salah sikit tangkap
tak kira member
haha

KoudaGaijinsan said...

Huh...teringin nak tangkap gambo makhluk yg potong que atau suka guna lorong kecemasan lebuhraya

Kak Long Mawar Merah said...

Patut pertimbangkan cadangan pocket ni.
Agak2nya, mesti ramai yang jadi paaprazzi leas ni.

deqyalalink said...

hai poket..folo poket :)

Pocket said...

CikQemm,
memang buleh jadi kalau pulangan nyer lumayan, mula la nampak sana sini makhluk dok angkut kamera besor.
hatta orang yg melintas bawah jejantas pejalan kaki pun buleh aper. heheh:D

Linda,
eh, cik linda ni lalu jalan maner yer tetiap ari nak gi keja? pocket tunggu situ :D heheheheh

Pooh,
yg belakon? saper yg nak belakon n then kena saman just for u to get the 30% rewards? tak baloi pun kan?

tp pastinya ada yg belakon drive perlahan kat double line :D
yg tak sabar potong
N!!

Snap :D

HEMY,
saper kater pemandu kna tangkap gambo? co-pilot ada kalu tangkap lah:D heheheh,
pemandu masih lagi buleh fokus :)
taruk dua dua tangan kat steren sebagai bukti :D

MilaLara,
so maksure bila anda memotong di double line, mekap anda sudah lengkap n lipstick nampak seri dari jauh :D
heheheh

Dee,
sorang dua blogger taruk dlm blog diorang kater,
'nindiaaa!! check bernilai 2ribu hinggit dari 120 gambar yg aku tangkap bulan lepash.. wahahahah'

pastu pastinya photographer memang kena pukul :D

AhFatt,
alaaah, member pun paham apa,
yg gi buat salah tu sapa suruh :D

heheheh,
kalau bini tak pun adik beradik nak tangkap jgak ker?

Pocket said...

GaijinSann,
buleh!! buleh!!
sila pastikan nampak line kiri tu n nombor kenderaan:D

KakLong,
kalau ramai paparazi buleh membuatkan lori yg langgar adik pocket doploh tahun dulu slow sikit masa kat dpan skolah,
by all means...
i pray that there is more paparazi out there snapping,

hummmm

DeqYa,
I will follow u too:D

yonna said...

i rasa kan even takde syarat2 mcm ni pun, bersepah tepi jalan org bawak camera je,bezanya tangkap gambar kesalahan dengan tangkap gambar model/scenery T______________T hahaa

Jard The Great said...

hehe.boss aku gi tgkpp gmbr pesalah yg memotong guna emergency lane.. pastuh die terus repot kat polis...

~ mizzAmy ~ said...

hahahaha... remind me to my fren. masa nih 2 years back. dia pegang kamera besaq cam dewi tuh lah. tengah-tengah drive, dia snap org yg potong double line lah. org yg tak pakai seat belt lah. siap kuarkan kamera dari tingkap, kononnya nak takutkan org yg buat salah. lawak giler... amy plak yg takut sebab he was driving and boleh plak nak snappy2.

Pocket said...

Yonna,
heheheh, memang lah, tp kalau ada benda ni, diorang akan tala kat keter :D heheheh

Jard,
seriously!! sila buat post tentang ini dan apa perkembangan nya.. mamat tu kna saman ker? boss dpt wit tak?

heheheh, pasal duit!! mata sudah gelap

Amy,
peh, Dewi susah nak tangkap gambar berdua ngan sndiri tangkap, sebab?
dia besor sangat. heheheh

lagi nak tangkap keter yg potong double line ngan dewi sambil drive?
wah!! dia tu pernah jadi journalist utk perang ker apa? heheheh

Dak Wan® said...

Wahahaha.... confirm camera naik harga! Hehehe