Thursday, February 18, 2010

267. PakaiKer..

...kalau macam tu?
'so ko lap la ngan kain lap spek ni,
then bila dah bersih protection sheet
atas screen nii, ko cover la the whole
thing ngan rubber cover nih. lpas tu
kepit kan jer ngan leather cover ni
plak.
baru la protection!! make sure
ikat ngan
strap n gantung kat leher,
tak pun ikat ngan
chain cam bebudak
punk duk ikat dompet tu,
baru la
selamat beb!!'










Ramai yg pakai henpon,
pocket rasa anda juga pastinya
memakai henpon, sayangkan
henpon cam gadget yg mahal sangat.
Cukup sayang sampai kalau jatuh dlm
lubang toilet pun mesti korang gagau
kan... Regardless who's output was inside.
Eeeeeiiiiii welk!!

Tak salahkan korang, Pocket pun..
kalau tertinggal kat umah, mesti balik amik.
(Tu bukan pasal sayang, tp pasal takut kna
marah tak reply SMS seseorang hahahah)
Tapi kan.. jangan la sampai sayang sangat,
taruk protection sheet atas skrin,
then rubber cover plak..
then leather cover lg..
ikat plak tu ke leher,
ikat plak lg ke talipinggang,
wow!!

Bagi la henpon tu ber fungsi,
skali kita jatuhkan, skali kita belajar.
Jangan duk SMS mase naik motor,
kang jatuh naya jer..

Setiap satu calar, satu finger print,
kita akan tahu, jangan taruk kunci
ngan henpon skali dlm satu pocket.
finger print tu inevitable lah kan...

Setiap satu crack, kita jatuhkan..
kita tahu jangan letakkan henpon
skali ngan sapu tangan dlm pocket.
tarik sapu tangan, henpon pun terjun.

Henpon jangan taruk dalam pocket atas
masa gi qada hajat, memang 'plup' punyerlah!!

Jaga henpon, yes jaga..
tp jangan sampai tak happy plak pakai henpon tu,
jangan sampai henpon tu tak happy plak berkhidmat ..
jangan sampai henpon tu cari tuan yg lain..
EH!!!!???

'and ko jangan lupa plak!! masa nak bercakap tu,
sila guna handsfree bluetooth, pasal kalau ko
lekap
kan skrin yg dah aku lap td tu ke telinga
kotor ko tu,
berdeney plak la skrin tu ngan
earwax ko... ko ader
bluetooth handsfree tak!!?'

18 comments:

lieya orange M.I. said...

...makaih..nak cakap pakai handsfree sgt tidak best yer...

...saper yg jaga hp saat ni pocket??...

Dee said...

nasihat yg biru2 tu kwn pocket ke? wui..cerewetnya..hp mahal kot..hahaha..

Cik Qemm said...

ceih mcm2 pantang larang nye.

handfon qemmal dipakai kan baju, pastu letak dalam pouch. tu je la protection yg diberi. handsfree dipakai bile driving. else, cm biase jela handfon tu berfungsi. calar ade la satu dua scratch. jatuh ade la sekali dua. huhu.

bendul said...

oh oh.. your post hit directly to my nose.. (post ko kena tepat ke batang hidung aku..)

aku mmg jenih tak jaga henset..
henset tahan setahun jer..
pastu kena beli lain..

jatuh, jgn dikenang..
kena lempar ngan nopal, jgn dickp..

tapi takat ear wax melekat kat skrin tu, apa sgt la wei..
lap jer pada lengan baju..

but, kena tgk keadaan jugak..
org yg bagi pinjam henset tu, sebelum bagi, dia lap atau dak earwax dia sebelum dia bagi kita guna..
kalo dia tak lap, means kita pun maybe takyah lap pasal kita leh charge earwax tu dia punya..
kalo dia lap dulu, maka kena lap la..
macam org juppung slalu bagi pinjam henset diorang kat aku..

"earwax tu kategori benda meloyakan ker..?"

aBoi said...

mak aih...
giler tertib cara orang tu jaga hp..

aboi baru je cakap pasal rasa tak happy pakai phone..

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehhe... 2 trlalu taksub sgt2 dah ngan hp.. :p

sy hnya pkai plastik sheet 2 aje.. 2 pun sbb org kdai hp 2 bg.. :))
(bnda free, sapo xmo kan?)

tp xde ar truk sgt smpai mcm mmber pocket 2... :)

ps : mmber pocket ke atau pocket yg mcm 2?? ;-?

cik EPAL said...

dah jarang guna hp semenjak dua menjak ni :D

Pocket said...

Lieya,
heheh, tak der la sapa..
cuma ada la orang nii,
jaga sunggoh dia ..
n i tot it was funny enough
for me to tell it ere :D

Dee,

hooh hooh, tak la mahal sgt pun, tiga digit kepala tujuh jer pon,
tp menjaganya ngalahkan pat digit hahahah

CikQemm,
dipakaikan baju yek?
good.. kurang nyer tak der la scratches sangat kan :D

Bendul,
heheh, cam paham,
mesti tebelah dua trus henpon tu kan :D tp kan.. yg jaga tu jaga beb..
sampai pat tahun pun duk buleh ngaku baru lg..

pocket pun kna blajar lah gini :D

Ear wax tu dlm bahasa mlayu nyer taik tlinga... ada sebab kenapa diorang guna perkataan taik kat situ yer :D



Aboi,umph!!
nanti pocket gi terjah dia jgak:D
tak happy kenapa tu dik?

Linda,
plastic sheet tu pocket dah tukar dua kali dah,
pasal gam nyer tak melekat lagi...


CIkEpal,
jarang guna HP?
then guna apa?

iman said...

benci hp sy skrg..xgune..xgune..xgune..nk yg lame..huhu..

moral of d story : kdg2 yg lame lg bgus dr yg baru..bak kate sy,patah tmbuh still xbgnti..hehe

*SiRibenMerah said...

henpon baru ke??

Adry said...

macam pesanan dari jabatan keselamatan jalan raya plak.. hahahaha

egyna said...

hi pocket...mestilah..HP penting tau sekrang ni....dahlah nak beli mahal...pastu jatuh plak....adoi...ape 2pun ..jagalah hp anda, yang paling tak bile HP kena kebasssss

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ape pun


saya sayang henfon saya~~~~

Pocket said...

Iman,
peh, kalau betul la iman memahami apa yg nak pocket tulih sbenarnya.. then makesure your current BF is not reading this :D

hehehe,
yg patah tak berganti?
nak wat camana.. yg pertama selalunya yg terbesh..

pocket pun duk ingat jgak henpon pocket yg dulu :D


Iyra,
tak.. henpon lama

Adry,
heheeh, duk tak duk jd iklan yek:D
yg ada gambo rimau lash lash tu:D


Egyna,
btul tu,
HP dah la perlu every minute kan:D
then nak bli baru amat lah menyusahkan, nak kena kenal n biasakan diri lg..
ahaaaiii so much thing!!

kena kebas ok lg, tertinggal dlm toilet lg hangin:D

MissLolly,
Saya sayang henpon kamu juga.. hahahahah
(Dah mula reply merapu^^)

cHeRyNa PiReS said...

senang2 pakai je enpon rm80 macam awek yang komen nieh:P

because...kalau dah kena pakai 2 phones, tak laratlah nak beli 2 blackberry kan:P

and...hp kalau protect giler tapi bills tak bayar pon tak guna gak. serupa seperti passport yang takleh pakai sebab kantoi ptptn...


oooppsss...:P

Princess Liyana said...

hehe..yana jaga jgak...tp tklah over..hi hi hi:P

Rhendu nak ke sini..tc bro...:D

~ mizzAmy ~ said...

amy jaga tuh jaga lah jugak. tapi bila dah terjatuh 40 kali. dah tak dek feel nak jaga dah. hikhikhik...

filanastasia said...

hahaha.. best entry neh.. sgt terasa ok.. sebab fila bukan org yg take care pasal hp.. beli pun sagem jek.. yg dah berjuta kali jatuh, berjuta kali tukar housing still boleh pakai.. ish ish ganas betul.. anyway.. kalau terlalu cermat, tak nikmat rasanya.. ganas2 sikit baru best.. hahahahha