Saturday, February 06, 2010

262. PocketPeriod...

...Pat bulan sekali harap harapnyer lah:D
So dibawah ni adalah rekod perdarahan pocket setakat ni,
pathetic kan, alahai dik sikit nyeeerrr!! kata sesetengah dari anda..
ok zara jangan banyak bunyi, pocket tahu perdarahan kamu
lebih banyak..
actually banyak lagi.. tp yg lain tu tak der rekod..
(Eleeehhh, kalau tak der rekod tu tak der la tu.. nak muhong saper!!?)
Tujuan utama pocket menulis blog adalah untuk mengubah dunia.
angan angan besar untuk pocket yang kecil ni.. and somehow pocket
rase memang berkesan.. atleast this blog changed my world. yours?
well i am working on that.. one post at time :D
jadi untuk mengubah dunia pocket, dan dunia sebenar...
pocket rase tak salah kalau pocket cuba ngan melakukan pendarahan
berkala ni dan sekaligus berkempen untuk rakan rakan lain menderma.
(actually giving and not just saying about it without doing anything)
so pocket nak wat pertandingan..
sapa yg menderma selepas pocket,
sila taruk dlm ruang komen saying 'i did it!'
with the link to your blog showing your
blood transfer record.

the first one win an RM10 worth of McD voucher
atau!!
sekeping pengepit kuku :D

Positif nyer :
-tabung darah malaysia yang untung
-harap harap nya ada la 6 orang berusaha nak menang,
-6 orang tu pun wat camni, pastinya tabung darah malaysia kaya ujung bulan ni
heheh

Negatif nyer :
-kiter tak untung pun :(
-nam orang usaha, sorang jer menang..
(Tu yg bagus tu, atleast tabung darah malaysia dah ada nam darah lebih dah)
-buleh wat pat bulan skali jer ^^ (eh pat ker tiga?)
-org yg A negative tak leh join :D sebab diorang special

so sapa nak menang? sila gi hospital berdekatan weekend ni :D

10 comments:

UglyPooh said...

tak aci....sy tak qualified utk derma...haha

buat contest lain pocket.

~LP Lum~ said...

salam pocket~

sokong unglypooh.... sy xlayak tuk mnderma... kalo blh dah lma dah.. penah g, last2 d suh balik... sedeynya atie ku ini.... :(

ps : pengetip kuku gak jd adiah pujaan atie eik pocket?? ;p

izzati fuad said...

ala..saya dah derma before pocket. macam mane? takde bukti plak tu sebab lupa bawak buku masa tu. hihi.

but it's a good effort. setakat ni saya setahun dua kali. :D

Cik Qemm said...

erm takott !!
:(

good effort pocket!

Princess Liyana said...

isk!yana pun tk layak nk derma..sedih oooo..penat2 beratur skali tk dpt ;(

lama tak ke sini...rhendu....:D

HoPe said...

melepas nk msk contest..baru je 3rd time last year..
this year belom..

Super Nia Hana said...

alaaaaaa...........

Dee said...

alamak..sy x pernah lg derma..dulu x lyk sbb kurus..skrg mungkin dh bole..tp x pernah lg cuba..

Pocket said...

Pooh,Linda,
loh!!? kenapa?
D6PD ker aper name tu
yg kononnya hemoglobin tu
hancur sejurus selepas kuar badan tu yek?
takper, then anda dibenarkan :D

pengetip kuku tu memang besh :D
sebab ianya berguna mingguan

Izzati,
hhehehe, kalau gitu,
tiada bukti, tiada la adiah yek heheh
tak per lenkali:D
tiga bulan lagi pocket buat lagi:D
yey!!

CikQemm,
takoot,
jangan takut dik,
tak sakit pun,
nanti kita gi skali nak?

Yana,
nih mesti kes kurus sgt nih :D
sila gmort sikit yer :D heheheh

Aryna,
this year blom?
kira buleh la tuu:D
sila sila ...

HanaChan,
Pun tak leh jgak?
Loh!! suma orang tak cukup berat ker?:D
heheheh sajer je nak provoke :)

Dee,
umph!! pastinya Dee sekarang ni dah ok:) so sila tangkap gambo lubang tebuk tu nanti yer :D

iza~de~bintang said...

ohhh ingat apa yang berdarah.
murni sungguh niat pocket ni. baguih baguih.
tak penah cuba lagi, insyaAllah, nanti nak cuba try test lah ;)