Sunday, February 14, 2010

266. Muka Hemoi...

...is a term we call to those people who cant feel much
on his/her face. They got skin soooo thick that they
cant feel heat, there wont be blood even if u poke
the skin with a sharp scalpel. Ever saw the kulit tumit
of a rubber tapper? pretty much the best description.

Its like their topeng is invincible.. thick with tough material.
They can actually sings in the middle of the crowd out
of tune and still giving applause to himself saying
'hell that was great isnt it!' smiling with full confident.

These kinda people also can be found cutting in line while
u'r buying ticket without the guilty faces, tapping on
their shoulder asking them to step out of the line?
They'll just ignore u making a face like they're outsider
who dont understand english or malay.
not realising his name tag clearly writes 'Farid'

These kinda people can never foresee the future,
They dont care.. if it happens that they've slap their GF
on the public making a scene, they can still sits on the
passenger seat of his GF's Vios looking like he's right
and the GF was wrong and she deserved the slap,
a girl shouldnt be talking to an ex-schoolmates.

Oh they can make a straight face alright,
today he's shouting angry words at us,
and tomorrow he can still ask for our help...
'hang ni tak reti buat keja langsung, mak hang mexxxxxxx ngan sapa la yg dpt anak pemalaih macam hang ni, dah la tak reti buat keja, menyusah kan orang... xxxxx sunggoh la xxxxx ni, hang amik button hang ni balik, bawak balik bagi anak bini hang makan.. atleast button ni halai lagi dari gaji hang yg dok dapat ujung bulan tu, hang bukan nya buat keja pon, xxxxxx sunggoh xxxx ni'
where xxxxx is a word too sensitive for some age to take,
and the next day...
'wei hang tulung aku sat, beli karipap kat depan mobil tu buleh?'

dont u hate these kinda people pocketeers?
i hate them, as much as i hate to become one..

yesterday i've sent a hate mail to a supplier,
saying he is weak in replying reports and slow support.
Regardless...
Monday i'm going there and i'm asking
the same slow support guy to come and pick me up at senai...
ohh what have i've become....
Happy Cuti pocketeers...
cant wait to hear about your happy cuti,
for i am working in johor this monday till wednesday.
alahaaaaiiiii...

12 comments:

Wanita Itu said...

mmg menci this type of people..

LORD ZARA 札拉 said...

oooooo~

those kind of f***ing people are deserved to be cursed up until they death. kill them is a good choice but don't let the blood splash into us - too dirty and disgusting indeed.

UglyPooh said...

you are also hemoi face ahh? hehee..

slamat bekerja. kami bercuti skarang.:-)

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehe... kekdg trpksa gak jd hemoi face nie... ;)
sebabnya kita msih lgi "berhubung" dngan mreka.. :)

apa pun, selamat bkerja sama mcm sy gak... :)

HEMY said...

mu punya bukan muka hemoi la pocket...tu kita komplen ..besa la tu..totally different..dont worry

Kak Long Mawar Merah said...

Selamat bekerja time orang lain cuti...
Nak buat cam mana, 1001 macam jenis manusia ada di muka bumi ini.
Kalau tak jumpa selalu, sekali sekala pasti terkena juga
Cuma sendiri mahu ingatlah...kalau tak suka dengan manusia macam ni, kita pun jangan jadi macam tu...
dan pastinya Pocket bukan manusia macam tu kan...
Komplain tu biasalah...tapi kalau buat secara berhemah kan tak de lah dipanggil HEMOI...

Ah Fatt said...

jenis muka x tau malu ler tu
hha

Dee said...

x suker..x suker..pull stop..hahaha..

hisham said...

salam bro...lu redha je la ape yg berlaku....hehe

Cik Qemm said...

yup,memang tak suka la orang mcm ni. sapa yang suka?

hemoi face ni bahasa org mana ek?

ramai ja org macam ni. dah maki hamun org pastu org yg dimaki hamun tu jugak la yg tulung kalu ada papa pun. hmph naik cemuih tgk muka org mcm ni.

anyway, cuti dah habis. slmt kembali bekerja kepada semua, dan untuk pocket, cari duit byk2 no.
:D

|arieza| said...

huhu dont let urself become one :) there is still time to prevent and change..

anyhow, happy getting back to work! :p

Pocket said...

WanitaItu,
mencik mencik mencik!! heheheh
cam ngada ngada jer kalau pocket yg buat.

Zara,
oh! oh! i wont splash em alright,
cause i'll be the one on the truck
pulling their spine out while their pelvis is tied onto a tree :D
yea!! zara, how i luv your dark side

Pooh,
i hate them, as much as i hate to become one..

Linda,
terpaksa berhubung kan,
tu yg tak besh tu,
bila saling memerlukan,
ada yg amik kesempatan.
adooohhh!!

HEMY,
so komplen ngan maki tu lain yek?
tp memang la kata kata komplen tu diaturkan ngan penuh berhati hati
skali supaya tiada serangan peribadi.

still...

KakLong,
alhamdulillah, selamat dah.

yes, memang ktia usaha nak komplen berhemah.. tp utk benda yg kali ke tiga ratus kalinyer.. memang nak start tanya nama mak dia..
n nak buat ayat penyata yg bermula ngan nama mak dia...
'asiah tu dulu xxxx xxxxxx xxxxx'
gitu gitu aduihlaaaaa

Ahfatt,
yg dudk dlm vios ngan muka selamba tu memang tak tau malu...
mahu lempang jer balik.

Dee,
Pull Stop, kami pun tak suka jgak:D

Hisham,
redha? waah ayat yg besh..
pocket nak buat post satu tentang ni.
yes!! thanks Hisham

CikQemm,
Hemoi ni cam kedah..
tak tau la kalu pahang ker zimbabwe kan:D

|arieza|,
become one already,
and i'm hating myself for that..
humm hummmm