Wednesday, July 23, 2008

81. Obsession

'oi farid, hang selalu duk pakai henpon no, bill tak mahai ka?'
'tak dak lah, sikit jeee...'
'sampai blututh tu tak lekang dari telinga, dok cakap sorang n gelak sorang,
sikit lagi?'

'peh, aku pakai family pack yg celcom tu daaa... so free :)'
*EndDialog*
tte pocket, kalau la every freaking second
dia duk bercakap tepon ngan awek tu...
mesti dah tak der cerita kan...

'so...selalu ker dia call?'
'selalu sangat!! sampai naik bosan'
'huh!! ngan BF tersayang pun buleh bosan ker?'
'bosan siut!! sampai dah tak tau nak citer apo dah,
bila tak tau nakciter apo, mula lah nak melalut.
what i am wearing lah!,
what do i like to wear lah!
what do i do when i'm not wearing lah'
'hoh!! ado jgak gitu gitu?'
'what else do men talk in the middle of the night?'
'aaa... middle of the night as if...'
'dari kul 10 sampai kul 4 pg dia call... huwaaaaaa!!'
*EndDialog*
aduhai kasih aduhai sayang.
people... that is not love. that is obsession.

'u know how i love u right?'
'yup, and i love u like more then rain drop
last nite at BM'
'ok what ever... listen.. to love u,
i need to feel u,
i need to envy u,
i need to care for u,
i need to be mad at u sometime,
and last but not least,
i need to miss u,
and by having u coming to my house everyday,
calling me for a total of 9 hours everyday.
how in the hell can i miss u sayang?'
'it kills me whenever i'm missing u baby'
'well i pray to god hoping u'll go missing'
*EndDialog*
this was taken from a tv series back in 2002,
it was in japanese, i cant remember the title.
but the dialog left a scar in me.
Its just like those saying...
'sayang anak tangan tangan kan...'
'sayang bini tinggal tinggalkan...'

'sayang duit labur labur kan...' wahahahah!!!
yes i know all of us know about luv.
but luving too much might be the reason to hate... dont u think?

u know that song that goes...
'and i hate how much i love u so- '
it different for a friend of mine though, where she'll sing...
'and i hate how much u love me so.....

17 comments:

Mira said...

hmmm..

kalo dh obses tuh mmg lain sket jdnya... takut

tp... kalo kita mmg betul2 cinta org tuh... xkn ada istilah bosan..

kot..?

Pocket said...

Mira,
Am going with your new name :)

tp cinta pun perlukan ruang di perantaraan, hatta dah kawin skalipun, tak perlu lah nak clinging to each other 24/7 kan,

then how do u enjoy reading your favourite book?
how do i enjoy blogging?
how will she enjoy direct selling?
those thing dat u cant do bersama sama ^^

A t i Q a h said...

Ya ya. Even if u cinta gila kat ur partner, dont give it all. Keep some for yourself. Nanti kalau ada apa2 yang terjadi, susah. Kan?

cHeRyNa PiReS said...

having an obsess partner is like having an assasin around the corner (eh...rythmic plak...hahaha..)

yankiut said...

pocket..ade jgak terasa bila hubby dah lama tak outstation..nak suh dia pi outstation so that aku leh pi buat aktiviti aku sendirk hoho..tp tokleh lebih 3 ari la..hahha bleh gituh..

erm anyway tabik kat org tua-tua yg wat pepatah..derang memang dah makan bnyk garam hoho..

~ mizzAmy ~ said...

~ dah type dah td. punya la panjang lebar. blogger plak wat hal.

btw, tak yah la nak obses sangat. takut kang nanti diri sendiri yg parah. ~

bendul said...

masa bercinta, byk jer benda buleh bercakap..
masa mak tepon dari kampung, 2-3 minit sembang dah tak tau nak cakap aper..
aper laaaa...

azie said...

obsesi memang menyusahkan. lama2 jadi muak. kalau dah muak, boleh pocket bagi petua nak tambah kaseh sayang?ehehe

KoudaGaijinsan said...

ahha..teringat satu e-mail yg org forward..
*setelah diterjemahkan*
"carilah pasangan yg anda rasa seronok bercakap dgnnya,bukan sekadar kecantikan fizikalnya semata2 kerana ia akan menjadi sesuatu kelebihan apabila kedua2nya makin tua & kecantikan makin luntur,tapi anda masih menyenangi perbualan antara anda berdua"

purplechoc said...

hehe saye pun guna celcom :)

Pocket said...

Atiqah,
Umph, yg orang kata :
Kalau cinta simpan lah sedikit benci,
kalay benci simpan lah sedikit cinta,
tu yek?
Mcm blur blur lg apo la maknanya heheh:)

Cheryna P,
huhuuu, ada pantun tu,
obsessed partner actually a belenggu.
will not let u go nowhere!!

YanKiut,
naaa.. itu dia comment dari orang yg mengerti.
memang gitu yek?
tp nak suruh dia gi mesti tak sampai ati la plak kan..heheeh. kang dia kata apo lak.
huhuuu...

Amy,
Entah mengapa kan,
kebelakangan ni banyak sangat gitu,
orang dah taip dah,tp teroff line plak and
tak leh nak retrieve balik whats written.

umph!! that was the message i'm trying to send ere.
tak yah la obsess sangat...

Bendul,
tu yg heran tu, ngan yang tercinta,
sejam dua jam tu ok jer,
tp ngan father mother...
seminit dua minit jer abih kan...

Azie,
lama lama muak!!
betui tu, too much everything is muak.
a little bit of one thing is the thing to crave for.
contoh: biscuit crumbs, yg sikit sikit tu lah kita nak kutip makan sangat tak gitu?

GaijinSan,
hummmmm.....yg buleh borak selalu yek? dare darou!!

Purple C,
yup1! saya pun pakai celcom,
kita setapak lagi untuk mengenal diri kita lagii!!:)

~ mizzAmy ~ said...

~ blogger tengah gila kot. mmg ader problem skit la lately nie..~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ini kali ke 4 waatshi nk komen sejak semalam yeeee...
geram niihh
beerkaitan dgn tajuk entry..
er..lupakan
watashi lupa..nk cakap ape//

eheheheh

*sambil minum nescafe panas

Ayaq masak said...

I won't pick up any calls above 11pm.

Let alone when I'm sleeping. Dulik hape ko bf aku pun. Heh.

Princess Liyana said...

Kawan2 kata,kadang2 memang kebosanan itu melanda. Alahai. btol kot. smpai tak tau nak ckp pe. right bro?:)

Pocket said...

Amy,
tulaaa... boring boring,
antar e mail komplen buleh tak?

Hanachan,
huh!! tu laaa, ini satu lg komplen tentang blogger.
nescafe? nak nak nak!!!

Ayaq,
wah!!
good for u.
tp atleast bgn la tgk sapo yg call...
mano la tau, kecemasan keluarga ker...

Liyana,
tu yg tak tau tuu...
kalau buleh tu tak nak la bosan ngan partner in life. takgitu>

Tny said...

Hi Pocket..
This N3, I obsessed th most =) heheehe..

Ha'ah.. kdg2 pikiaq2 balik.. menda lah bergayut brejam-jam kan.. klo jauh, jrang jumpa.. considerable jugak.. tp selalunya org yg br berchenta.. dh jumpa berjam-jam.. pastu balik umah.. bergayut berjam-jam.. apa lah cita nya kan..

It's an obsession!! =)