Monday, July 07, 2008

74. Cebok (Or timba, or gayung)

'here u go sir, enjoy your stay'
the girl at the counter handing me the key card.
'Jom' three of us cant wait to go to our room,
not because it was the Grand Blue Wave which is
a 5 star hotel and none of the ladies with me ever
stepped in one, we're just simply tired.

After one whole day of opening and sealing carton
weigh about 5kg, letting kak shikin and kak maz
do their inspection for about 200 carton.
I just cant stand up anymore.
'ni kunci bilik kak shikin ngan kak maz, jangan bagi hilang naa,'
' laaa kunci macam mana ni, pakai cucuk kad saja ka?'
'tak pa.. nanti saya tunjuk bagi naa'

The job that we've done the whole day took my smile away.
My knees was just killing me. Kerusii!! kerusii!! kerusi!!
I went to their room first. SHowing them how to use the lock.
'okeh macam tu lah nak bukak kunci ni, nak lock balik tak yah,
pasai dia lock sendiri.jangan duk keluaq lepaih tu terkunci dari luaq dah la naa'
a simple briefing on the lock right after the light,
the tv ,the hotel shampoo is free.
Yes, it might sound simple to u pocketeers, but for those
who never set foot on 5 star hotel, they just dont know,
and i just dont wanna answer my door to two confused
late 30 kakak who says 'kami tak buleh masuk bilik!'
when i'm sound asleep.

'okeh, mandi dan satgi saya mai sini balik, kita pi makan'
and off they went into their room leaving me dragging my leg,
walking with my hand to my room like a ghost or a zombie u
often see in the movie.
(Ok, i was not that tired but u know what i mean)
after my hot shower and a little bit of medication
i went back to kak shikin's room.
They appeared at the door as soon as i ring the bell,
must have been waiting right behind the door,
came out all glitter and shiny, smell of the hotel shampoo lingers,
'okeh, lets go.. amboi depaa.. mandi dah?'
'umph mandi dah, pocket mandi dak?'
'oooiiihhh.. mandi laaa... dok pakai cebok cebushcebush tak ingat dunia, maklumlah..ayaq free'
i joked.
'ni pocket, kak kin nak tanya sikit, mana dapat cebok? kena talipon urusetia ka?'
'lah.. kak mandi lagu mana tadi? shower tak dak ka?'
'duk nampak shower tapi ayaq tak keluaq kut situ kami tahan la ayaq dalam kolah tu, tak dak cebok jadi kami mandi pakai gelaih yg depa bungkuih tuu la. nak cedok lagu mana lagi?
innocently replied.

tte pocketeers... jangan gelak!!
kesian kat kak kin, i was laughing inside.
Kesian kat kak kin, sorry i forgot the shower.
kesian kat kak kin, i'm telling pocketeers this story
kesian kat kak kin, cant blame her, she dont know
What about u pocketeers? Any first time experience?

15 comments:

cempaka said...

tak terbayang la kalau mandi pakai gelas. jenuh duk dalam sinki la kot.

~ mizzAmy ~ said...

~ elok2 dah gelak tetiber dpt peringatan suh jgn gelak. tak leh tahan la pocket. kelakar la plak kan. hahahhahaha....

cemana la dia mandi cebuk guna gelas? jenuh nak mencebuk la camtuh. ~

Danisha said...

Pocket,
hang buat aku tergelak jer.....
Tapikan nasib baik dia tak depon minta cebok.....

Ayaq masak said...

aku dok sini, dok heran macam mana la aku nak berak ni. Butang banyak sangat kat jamban. HAHAHAHA. Aku tau ada bidet (sebab dulu kat Legend Hotel pernah guna), tapi masa mula2 tu aku agak blur lantas otak tak berfungsi langsung.

Princess Liyana said...

huhuhuhu...kelakarla bro:p
yana panggil gayung..hik2..

bendul said...

to kak kin..
takper takper.. nanti kita pakat belasah pocket ramai2..
sampai ati dia biarkan kak kin mandi macam tu.. nasib baik ada gelas kan kak kin.. kalo dak mesti kak kin cebok ayaq tu guna ash tray kan kan kan..
Aahahahahahahahahahah...

Pocket said...

Cempaka
Actually tak la dalam sinki,
'kami tahan la ayaq dalam kolah tu'
kolah disitu bermaksud bath tub lah ..
heheheh,

Amy,
heheheh,
dibenarkan gelak, pasal pocket pun gelak..
acaner la nak puas mandi kalau pakai gelas yek?
sementara nak basuh ambut kak kin yg panjang tu...
jenuh la jgak.. huhuuu

Danisha,
btul jgak tu, kalau la dia call front desk.
'mintak mahap cik, mintak cebok buleh tak?'
aduhaiii... pastinya digelakkan dek staff kat situ.

Ayaq,
heheh, banyak sangat button yeh.
cam tak reti sangat pakai yg ado outomatic tu.
siap ado sensor lagi tu nak tembak kan air ke sasaran tertentu.
aduhaaiiii....

Yana,
umph, lain tempat lain panggilnya,
gayung pun ada,
timba pun ada,
simply cebok pun ado jgak :)

Bendul,
hooh, bayangkan dia nak kumur mulut lpas brus gigi,
guna ash tray plak tu...
ko ni jahaaattt... heheheh
membuatkan aku yg dah tak nakgelak lagi ni pun tergelak kembali.
anyway kisah ni dah tiga tahun tuanya...
still aku nak tergelak jgak hahaha

~ mizzAmy ~ said...

~ lor, patut la diam jer. rupanya cabel kena curik lagik ker? kesiannya... ~

Pocket said...

Amy
yup amy, actually i dont know why...
but the bottom line is , pocket is 'net'less for five days already.
ITs killing me ...
soo..sorry yek :)

~ mizzAmy ~ said...

~ kesiannya. tapi tuh la, if tak dpt online sehari pun dah mcm nak gila sebenarnya. skang nie, ke mana-mana i'll bring my broadband. biar la tak dek laptop pun, janji bawak jer broadband tuh. hikhikhik... ~

A t i Q a h said...

Masa kecik-kecik. Masuk-masuk bilik, nampak kettle, nampak tea, sugar bagai. Dan dan tulah masak air. Habis semua campur dalam satu cawan. Macam tak pernah buat air je kat rumah. Ha ha.

KoudaGaijinsan said...

cakap pasal hotel 5 bintang,teringat pertama kali masuk bilik berjaya times square..perghhh,perak...hehe..
sekali masuk tandas,hmm kat sebelah mangkuk tandas ada sinki setinggi mangkuk tandas gak..jenuh gak pikir apa guna menatang nih arituh...heheheeh..

Pocket said...

Amy,
memang, terasa lemah nya idup ni kalau tak leh online walaupun sehari,
eheh... bangang kan :)
hey!! need to know about dat broadband!!? how much do u pay,
monthly, one time,
well basically details...
but lets make dat one private discussion shall we :D

Atiqah,
ooo... so jadi kopi yg peckat sangat la yek?
aduhai aduhai, then tiqah yg minum sendiri ker ?

GaijinSan,
ok..what ever did u've just mentioned is a bit alien to me GaijinSan, what was dat? a sink for u to wash your hand?

how small is small?

~ mizzAmy ~ said...

~ dah leh online tuh sila2 la update. hehehehe... :P ~

KoudaGaijinsan said...

hahaha...sort of little bit funny to explain..
just enough height & width as the toilet 'duduk' & for you to 'cangkung'.. so probably maybe is it for washing ******** after ???? equipped with hot & cold water..jgn tersalah letak kat hot..terbakor bu**t*t nanti...hehehe