Thursday, July 03, 2008

73. DisIsMyFinalCard

'ai!! nak beli barang utk orang rumah ker?
try chocolate ni, sedap!!'

she said from behind holding up a box of
chocolate to her chest.
Farid was shocked.
Thought everybody went off to the imigration already,
it was quite a while after they have landed.
but she waited for him. Why? she did say 'daaaahh'
like those indonesian girl did when farid got to his seat.
Thought that was the 'goodbye'

'lagu ni laah... nak balik kalau tak bawak sikit untuk askar
yang pat orang tu, kesian pulak. eheh'

replied farid.
The place is still open,
Most of the shopping area is in their closing mode.
and regardless of their tiredness,
they went on again.
talking like they were 18 again.
browsing the product like a pair of lovers.
Joking and laughing like no one cares.

'kak... sepit rambut ni satu'
farid was pointing to a hair clip decorated with beads and crystal.
'uuuu cantik!! utk mrs yeh?'she asked. Farid stayed silent.
Paid for the merchandise and handed the hair clipper
to her tucked inside the paper bag.'Tak... utk u:)'
'alaaa.. u shouldnt have...'
'cant help noticing your soft hair kept on getting to your face, honey'
'That is my charm point u know, humph!'
making the pointy lips as if she was upset.
'thanks!! i like it!!' her smile shines again.
Farid acompany her to her baggage.
One of the last bag on the conveyor

Both of them departed before her family hugs her at
the arrival hall. Farid proceed to the taxi counter.
Watching her family warm welcome.
It was quite a crowd and she was lost in it.
he paid for the ticket.
hand the ticket to the taxi driver

bumph!! the taxi door was shut.
'mana cik?' asked the taxi driver,
'Inderawasih, dekat kentakki'

there and then it struck him,
'ow no!!i didnt even get her name Dang!! if only
i could hand her my card. at least... at least...''

Fin

Always hard to ask someone's name after
u've chat wit them for quite some time.
If u'r a business man with name card u can
always pull out your card and re-do the whole
card exchanging ceremony.
But if its a casual one.
its kinda hard dont u think?
well atleast for me it is,
hummmmm...

16 comments:

Ayaq masak said...

Yeah...it is kinda hard to ask for someone's name... sembang macam orang gila last2 bila kawan tanya, "hang sembang ngan sapa tadi?" "Tah aku tak tanya pon nama dia..."

Yay first lagi. And I didn't sep tempat. ;)

~ mizzAmy ~ said...

~ cepat tul ayaq komen. ingatkan dah jd 1st commentor td. :P

kan? if kita dah start borak2 tanpa tanya nama dulu. mesti bila dah blah, mula nyesal sebab tak ingat nak bertanyakan nama or exchange phone num.

ngan perempuan jer kan camtuh. kalo ngan laki yg tak kenal mmg hampeh la kan nak berborak. tapi kan pocket, i pernah la berkenalan ngan one of terengganu player football kat KLIA. tak sangka plak naik satu flight kan. dan tak tau pun dia tuh player football. kelakar jer bila ingat balik. ~

cempaka said...

erm, if me then i'll choose untuk tidak bermain dengan api. As stated, he's married.

bertanya nama, bersembang-sembang untuk tidak terlalu merasa akan sesebuah perjalanan is good, but untuk bertukar-tukar no phone, other details tu macam kurang sesuai. can we simply trust ppl nowadays?

kenapa dia mesti belikan gadis itu hairclip? dia tak ingat ke anak bini di rumah? hihihih, atau mungkin alpa dengan kecantikan si gadis?


p/s; either one la. i don't mind. you choose. XD

Princess Liyana said...

Alahai, rugila plak tak sempat bagi kad kan bro?:)

A t i Q a h said...

Hmm..if girls, I may be care to ask her name. But with boys, i will only tell my name if he tells his first. Hihihi.

Pocket said...

Ayaq
tu la, pasal bila last last tu dah nak blah dah baru nak tanya, cam tak betul jer yek.
jenuh gelak dalam malu kalau nak tanya jugak.

anyway, ayaq, first again... hang memang terer

Amy
berkenalan ngan footballer?
then ada mintak fon no dia tak?
kalau tak amy mesti boleh tgk bola kat tpt khasnyer kan..
eh kat malaysia ado ker camtu?

Cempaka
(And i choose to go with your new name)
Tanya jugak farid why, his answer was simple.
'if u'r there, u'll be doing the same thing. the situation just so delicous for me to buy one so i did'
Pocket nyer analysis on that matter would be...
'instinct lelaki for a lady'
lah kut so cempaka.. you are right.
kealpaan dengan kecantikan sang dewi :)

Princes Liyana
rugi rugi,
kalau bagi the chances is still there.
somewhere in he bag.
but by not giving anything...
abih lah!!
nuttin to hope for...
hummmm...

Atiqah,
thats the problem,
kalau lelaki pun duk pikir camanaaaa la nak tanya nama,
takkan out of the blue
'nama saya pocket, dik?'
gitu gitu kan ker lawak :)

Ayaq masak said...

So, bila aku buleh claim my chocolate nih? Dah brapa kali dapat 1st nih. Heh heh heh.

I'm not one who likes to exchange contact details with strangers. Sebab bagi aku, kamu hanya peneman bicara untuk waktu itu. Aku tak rasa nak menambah kamu dalam koleksi kawan2 aku. As arrogant as it may sounds, it is true. For me at least. Besides, I'm bad in keeping in touch. -_-;

~ mizzAmy ~ said...

~ bukan amy yg mintak no phone, dia la yg mintak. i just give my card to him. and bajet yg die tak kan ngorat ker haper kan. kata footballer, confirm tak pandang kat org cam amy nie. tapi cam lain la plak jdnya. my bro tak kasi kawan, so end up wat bodoh jer bila dia sms n call. ~

Adry said...

lainkali jumpa jak terus tanya nama ngan number.. hehehe

pelik plak kan... ahaks

bendul said...

hmmm.. kegelisahan dan kegementaran mengatasi segalanya.. kalo aku, mau berpeluh2 tangan aku sampai banjir airport.. ohohoho...

KoudaGaijinsan said...

hmm..if it was meant to see her again..jeng jeng jeng..jumpa ler kot..
tp setuju dgn atiqah,no giving mine unless he told first..tu pon bukan nama penuh..heheheh
pilih2 juga org to talk too..you never know maaa..

Pocket said...

Ayaq,
tunggu la hang balik ... baru la buleh aku kasi ko

the home made chocolated coated jeruk pala. eheh:)
'hanya peneman bicara' waahhh,
tp betul jgak kalau semua orang yg kita jumpak nak amik fon no, dan keep in touch, susah la.
basically we need to choose who lah kan :)

Amy,
Huhu,
amy ni memang adik yang mendengar warning abang ya.
tapi 'football star' pastinya banyak GF kan...

Adry,
Pelik pelik..
'hai, bas ni nak gi ke mana? ampang kan..?
'hooh, nak gi ampang, awak nama aper?'
'yer? nama saye rafizah'
'nama saya pocket'

wahhhh..adry, cepat nyaaa...

Bendul,
Heheh,
jap jap, akubayangkan,
sikit lagi cam rancangan final heroes ker?
bayangkan bendul mengeluarkan air cam air terjun gitu, sekaligus membanjirkan bayan lepas.

GaijinSan,
basically kalau dah jodoh tak kemana,
but for Farid version, its gonna be hard,
cause its not like everyday one is taking flight.
heheh,
tp like u said,
kalau jodoh tak kemana.

~ mizzAmy ~ said...

~ bukan abang la, adik. hikhikhik.. itu la, adik ckp diorg nie kaki perempuan and kaki minum. ~

Princess Liyana said...

hm,mana tau satu hari bertemu lagi. itu jodohla:)hik2, next time bg ok:)

Pocket said...

Amy,
Oooo, well actually memang banyak jgak dengar citer sebegitu.
Hummm..sejauh mana kebenarannya tak tau la plak kan...
kekalau sesapa yg baca ni buleh clarify ?

Liyana,
Umph, kalau ada rezeki,
kalau ada jodoh, memang bulehjumpa lagi, tp kalau jumpa tu memang surely ada jodoh lah kan...
considering the odds,
Tp liyana ada kata,
next time bg ok:)
masih lagi menekankan bahawa pocket lah farid ker?
ooohhhhh tidakkk...
2:13 PM

Princess Liyana said...

Yup.huhu i knowla bro.
Farid = pocket..huhu apa salahnya:)tidak salahpun!