Sunday, July 20, 2008

80. Oooo Wise One

Pocket, A/S/L?

Idol :home page pencari jodoh tu buleh ker tak?
WiseOne : logik la buleh!
said the wise one gigling, his eyes looking to the ceiling like browsing his own sweet memories.
Idol : heee? mana buleh?
WiseOne :kalau tak camana la orang yang lemah semangat tak reti nak cakap ngan pompuan nak berjumpa ngan the right one.
idol :tapi muka tak nampak!.. orang buleh tipu, dimanakah keterlusan ?buleh ker..
wiseone : muka tak nampak la lagi baguih...
baru la cinta yg terbentuk tak berdasarkan
keindahan rupa paras... tapi berdasarkan
keindahan budi bahasa dan hati.. bila bila dah ok nanti, jumpa dan bercinta lagi
idol : o wise one ada jgak ka duk sms orang
yg tak dikenali?
wiseone : ada la jgak.. siap taruk love mark
lagi dalam sms tu ... bla bla bla...

that was a TV series where there got a slot for
some cute idol have to go and ask a wiseone
on any interesting issue.

hum pocket..
lain orang lain la pendapat nyer...
some dont care,
some despise any relation base on comunication technology.

my pendapat would be...
kalau la jodoh saya sepatutnya ngan orang scotland
yang langsung tak reti cakap melayu.
Authentically traditional scottish yg tak mau pun
kuar melancong negara orang.
how does the spark can happen without any
medium in between?
then MiRC, Yahoo Messenger, Frendster, blog
would be the only hope of me stumbling with
her la kan...

so pocket... lets blogging :D heheh
i would be happy to be a medium for someone else s
luv story :)

Taipkan 'onCinta' dan hantarkan ke 999
wahahahahah

17 comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

On cinta yeee

iklan kt tv tu leh wat watashi muntah jeee
ahahahahah

~ mizzAmy ~ said...

~ yg last sekali tuh buat amy gelak terguling-guling. hahahahaha......

kalo kenal kat virtual nie, rasa cam tak secure jer. mcm2 diorg leh tipu. tapi, if tue jer medium yg paling senang nak interact, okeyh la kot. as long as tak kena tipu sudah...

await la? pocket ada join website nak mencarik jodoh ker? hehehehehe.... :P ~

Mira said...

cinta yg tulus x memandang paras rupa wahai incik pocket..

lagi..

cinta x perlu dikejar... biar ia dtg sendiri... naturally..

br sweet..

er... mc pindah umah lg... ahaks

Pocket said...

HanaChan,
long time since your last comment ere hanachan,
yup, ngan gambo cam comei jer,
somewhat like a comic, awek tomei tak ingat
hek elleeehhhhh

Amy,
heheh, yg tu kena pandai pandai la kan.
pengalaman mengajar diri.
heh, pocket tak join lah.
tp pastinya ada yang layan kan?
anybody who can comment this on own experience?

MsChrome,
umph!! umph!! Cinta itu buta :)
biar kan cinta datang sndiri,
tp kalau la pocket is a total shut off kind of person. like cutting off the world from myself.
working using internet.
buying food from internet.
(In japan they actually have fresh fish sent to your doorstep by a click of the mouse and c card number)
how will i ever meet anyone? huhuuuuuuu

will be updating your link then:)

bendul said...

ala pocket.. it's too late la untuk aku bergantung pada blog ko for my love story..
love story aku kat umah jer skang nih..

Ayaq masak said...

Mendelah ayat last tu. Iskiskiskkh.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

pocket
FYI
dah beulang kali watashi tinggalkan jejak kt sini
tp tktau napeee..ilang camtu je
uhuhuhuhuh

~ mizzAmy ~ said...

~ ingatkan pocket join. tapi, pernah terbaca kat dlm magazine yg ada org sanggup berabis duit utk agensi mencarik jodoh. org kaya la kot, kan? tapi, naper nak kena pi agensi2 plak? kalo kaya, mesti la perempuan keliling pinggang. ~

azie said...

sounds interesting. ai lama tak tgk tv. tak tau pulak iklan2 on ape2 ni

tapi biasenye, indah khabar dari rupa.

Pocket said...

Bendul,
weh, ayat tu bukan utk yg dah berpunyalah!!
hehehe, :)

Ayaq,
ayat yg tu yeh,
ayat pengabih.
eheh:)
kenapa?

HanaChan,
heh, heran kan,
mcm tahu jgak, tgh hana duk tulih tu,
ado orang dah post a comment,
so dia jd pening kot.

ahai... copy sebelum post dl..
kalau jadi apo apo buleh paste balik:)

Amy,
tak lah,
mcm makan wit gila gila punyer..
satu sms pun tujuh belas inggit kut
(Tak tau tak tau, sajer je boh)
tentang 'kalo kaya, mesti la perempuan keliling pinggang' tu,
tak semestinya jgak amy.
pasal kalau mamat tu memang lemah ngan pompuan,
kaya camana pun gagal jgak kottt...
eheh:)

Ayaq masak said...

nothing...just saying. :)

Adry said...

Uiks... you ada join website cari jodoh ker?? hehehe... dah gatai la tu... hehehe...

yang last tu lucu lak... hehehe

mummysyafie said...

cyber love pun kekadang seronok gak tau..

tapi nak serius...ehmm..tak leh caya la

Princess Liyana said...

ha ha ha:)type2 tu kelakarla kan?

cHeRyNa PiReS said...

aku pernah tgk makcik2 senior kat tpt aku pakai website jodoh. shaadi dot com. Hahaha...lawak...takleh tahan la tgk description masing2...tipu jek...

Kekanak Tokyo said...

"on pocket"


dan hantarkan kepada:

32525

Pocket said...

Ayaq
peh, otonashii (Mature) nya ayaq masak?
kenapa dik, that is just soooo not like u. :)
eh, ari ni ayaq balik!! ker besok yek?
yeaaaaa!!!!!!(>.<)

Adry,
Bukan! bukan!!
pocket x perlu kut nak masuk website tu,
believe me this old fat cat can still hunt.
Old fashion though, but still tactical:)
muhikkkkk!!!

Mummy S
yup, just for a fling or two,
maybe just to get the adrenaline rush..
but we must always remember,
dat fire will burn.
playing with fire will leave a burn mark:)

Cheryna P,
hahahah! now that interesting...
mesti dia taruk description cam,
-still 28 mencari cinta,
-fair skin, 168CM
-janda anak dua..

aduuuuuhhhhh!!

K Tokyo,
heheheh, kalau on POcket, tak tau lak den
apo yg buleh diwatnyer nanti :)
hehehe... omoroi!!