Sunday, July 13, 2008

77. Men...

'hellooo.. yah, ya saya, aaa...ada. dia ada kat sebelah... OK'
said farid handing over the phone to his friend
on his left saying 'the wife'
'The wife?' still puzzeled
'who's wife? yours or mine?' mizi still confuse.
'yours!!' urged farid. He dont want to hold the phone too long,
seems like the phone is too hot. The loud and cheerful canteen
table becomes quite. Everybody listened.

'ya, timah? naper timah?' Mizi answered the phone,
his thumb and index finger are on his forehead now.
Massaging it even though its not hurt.
Someone is shouting in the other end of the line.
Shouting on the top of her lung too loud that Mizi
have to keep a space between the phone and his ears.
'yer... taaaakkk... tak der ... jangan la macam tuu... sori laa... sy tak tau ..betul!! sumpah!!'
The shouting voice turn to a lot quiter after the second period.
It has gone ... softer..
somewhat like a begging sound.
somewhat like someone is crying.
the sound when u suck up your hingus can be heard in a distant but clear...
'umph!! ok.. kang abang balik, abang explain segala galanya ok.
Jangan la macam tu yer, ok dah la ... ok .. babai...'

All the curious audience stay silent.
Even though there's no voice coming out from them,
Mizi must have felt the question anyway.
'wife aku jumpa henpon aku yg bersms asing.'
The audience still didnt say anything. Listening to him...
"ayang tak mai keja ari nii?"' he said mimicking a girly voice.
'heheh, tidoq luaq pulak aku malam niiii' Mizi said with half joking
'hahahahahahahaha'
sounds of laughter breakes the silent.
jokes being thrown all around,
'hang mai la ghumah aku, sofa aku best sikit'
'takpa.. hang duk ya dpan tu, sampai bila sangat dia tak mau bagi hang masuk'
jokes some of the Taiko, not even symphatise with what happened.

Men..
They just dont care dont they?

14 comments:

azie said...

yup, they just dun care. siap boley buat gurau2 lagi. kalau i jadi bini mizi suda ku hempuk2 kepala taiko tu dengan batu blok.

Pocket said...

Azie,
nasib baik la azie tak jd bininya si mizi tu,
eheh,
tp memang automated reaction kut,
kalau lelaki ada masaalah ngan GF or spouse, and a friend knows about it...
men would tend to make a joke about it, just to hide the concern face kut ..
what about women?

azie said...

owh, we all akan bersungguh2 dengar n try to give opinions or whatsoever.

p/s: nak add u for ym leh?email address pliz.

Ayaq masak said...

Huh, they just don't care!

Tapi I would do that too. Alang2 ramai orang dah tau..isk..buat lawak bodo..kaver2..huhu (I told you I'm a guy trapped in girl's body)

Tapi kan...

Guys just don't care!

[I'm still a female. And as you know, we are always right no matter what. :P Laki buat takleh, kami buat takpeeeeee hahahha apa aku merepek ni]

MC said...

pocket,

i miss u!!! huhuhuhu

Danisha said...

Guys just don't care!???

Tapi kan Pocket....Rasanya better dari buat lawak bodo camtu dari dengar kengkwan mula kepochi pasa personalkan? At least ada something yang buat kita hilang akal sketika dari teringat masalah besar yang nak di settlekan bersama si dia....

Masalah cam gitu bukan leh dibincang beramai-ramai...takda feel.....

Opinion kita je la kan.....

bendul said...

wohohoh.. selamber hippo nyer orang itu..
tte, sama ada dia betul2 selamber atau dia nak kaber malu..
mmg rame laki yg macam tu..
(aku lelaki, tak tau nak komen caner.. silap komen kang, azie hempuk paler aku ngan batu blok plak.. ahahaha..)

~ mizzAmy ~ said...

~ i think, the outside seem to be they just don't care. but the inside, i don't know. maybe menggelabah la jugak memikirkan apa yg perlu dijawab, kan? pastuh nak memujuk tuh satu hal lagik. ~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

benciiii!!!!
berjela2 watashi type ilang camtu saja
sebagai tanda protessss
watashi taknak type lg sekali
ahahahahahaha

banji said...

setuju dgn ayaq masak..

lelaki care sebenarnya.. cuma dia tunjuk dgn cara menghiburkan hati kengkawan.. lighten things up with joke.

Paling tensen bila kita tengah banyak masalah, ramai pulak yg nak bagi nasihat, padahal all we want to do is to be alone and solve the problem :)

my 2 cents

cHeRyNa PiReS said...

sendiri makan...sendiri la tanggung:D

a scnario which i always like to watch. we cannot put the blame on one party only. probably timah is just being obsessive...who knows?

:D

Pocket said...

Azie,
Boleh, but actually am not into YM dat much.
Not that i hate it,
its just am sooooo jarang jarang sekali online.
but if it was happen that when i 'Jarang jarang'ly online that u're also online,
U can get my e mail at the me profile :)

MsChrome,
wah!! comment like dis might put me in a situation just like Mizi's :)
heheheh...

Missing U too!!!

Danisha,
ntahnya.. takkan nak hati ke hati masa kat meja kantin kut, tak romantik la beb..hheheh,
rasenyer tindakan tu hanya dibelakang wife jer kot,
kalau didepan wife pastinya pijak semut pun tak mati :) eheh

Bendul,
Tu laa.. cam pocket tulis utk danisha,
'tindakan tu hanya dibelakang wife jer kot'
nak kaber malu la tuuu...

jangan komen pepelik bendul..kang kena hempuk plak ngan blok batu :) heh..

Amy,
umph!!
ntah ntah dia pun duk risau n ofcourse, tgh duk pikir nak beli bunga la tuuu :)

Hana,
loh kenapa gitu? dah tu tak nak komen dah ker dik? heheh,

Banji and Ayaq,
yup!! ayaq, u are a man trapped in a girls bod.
apa apa hal pun coveeeerrrr...
tang nak nangis tu balik umah boleh,
btui tu banji, wanna solve the prob, is not by talking wit them... but by being with ourself thinking about it.

Both of u are a true example of martian :)

Cheryna P,
Hooh kan, Mizi might be innocent,
the SMS might be wrongly delivered from some operators.
hummmm...
but whatever it is, it is hard to make sense to the Mrs about any little fire like dat,
it'll burn a little.
and when the burn is too much to bear...
(_ _;

A t i Q a h said...

Ooo..baru la saya tau. Tapi saya rasa, they seem like they dont care. Tapi dalam hati, Tuhan aje la yang tau kan. He he he.

purplechoc said...

mcm tu ek?
huhu.