Tuesday, May 27, 2008

56. Bob

Bob,
hang dok mana wei?
dulu kita pat orang punya la baik sama sama,
pi skolah skali,
ponteng skolah skali,
aku ngan hang sejak darjah dua.
ngan afza sejak darjah nam
kita ngan naset n zam sejak tingkatan dua,
takkan hang dah lupa kat kami dah kot

hang dok mana wei,
zam kenduri pun hang tak pi,
(aku pun tak pi jgak, tak dan..heh heh)
tapi naset punya kenduri tak lama dah, 7hb6 ni.
kalau hang buleh balik sat pun jadi la,
tgk dia kawin. mesti dia happy. aku pun happy.

hang dok mana wei,
ari tu aku pi la umah hang nak jemput hang mai
kenduri banji kawin, hang tak dak.
Nombot talipon pun hang tak tinggai.
Mcm mana la aku nak jemput.
Pak hang bergenang ayaq mata masa aku bagi kad.
Dia rindu kat hang kut, dengan itu aku menolak
kemungkinan depa actually tau hang duk mana
tapi nak sorok dari kami.

hang dok mana wei,
last jumpa hang masa kita tgk wayang kungfu hustler
kat the mines, masa tu kononnya hang keja kat
restoran yang ada sign board hijau tu.
(Apa nama pun aku tak ingat dah)

hang dok mana wei,
Zam kata dia jumpak hang kat shah alam on a
one fine thursday, dia kata hang buat mi goreng talam.
A good running business was his description.
katanya the next thursday dia pi cari hang lagi.
hang dah tak dak. staff tpt tu kata hang dah berenti.
awat wei? kecik hati sunggoh hang dengan kami sampai gitu skali.

Hang dok mana wei?
aku tulih blog dah dekat tiga tahun,
tak pernah aku menangih masa menaip,
nasib baik keyboard aku ni spill friendly.
kalau tak mau short jugak aku nii.
(Pocket exagerating... tak menitik pun, ber genang sket jer.)
saja la luahan hati.

Luahan hati pocket pada hari selasa,
menaip luahan hati, published tanpa spellcheck
Bob... kalau hang baca.. balik la oi.. kita kawtim ok punya nanti :_D
hehehe, pocketeers sori for the total kedah dialect used.
simply menaip tanpa berfikir,
simply menaip meluahkan isi ati ..
pocket being melodramatic

19 comments:

lindosh said...

neh entri menjejak kasih neh ekeke

Tny said...

Haa.. kan betul.. pocket ni orang yang teliti..[refer2selalu check spelling] quite high mtnence ni.. I lurrve to learn + to know ppl's behavior and lifestyle :)

*don't get me wrong, be +ve*

Errmm.. tu lah.. bak kata Dosh.. ni jejak kasehan ke, jejak kasih? Smpai rs nk nangis ni.. pe hal plak?

filantera said...

sedih la plak, still remember, suka duduk ataih tangga tgk semua pakat main sepakraga, nak join tak reti hahahahaha

basikal biru bob, ijau naset...:)

bendul said...

bob..? arrrggghhh...!!!!!!! citer pasal bob

~ mizzAmy ~ said...

~ Pocket nie sajer jer, pepagi dah wat org bergenang air mata. sedih la plak bila best fren dah lama tak jumpa.

i know how u feel. amy pun ader gak kwn yg menghilangkan diri mcm tuh. sob sob... ~

aria ayumi said...

alahai. sayu plak baca entri pocket kali ni... rs cam bleh rs plak camne kwn baik kita ilang tetibe... hopefully, bleh jumpa bob as soon as possible... erm, agaknya bob perlukan ms nak bersendirian kot... nnt insya Allah, dia akan muncul balik :)

yun said...

diharapkan si bob jumpa blog pocket ni uhuk..sretttt.

Annaster said...

i'm tagging u.. detail kat my blog ya..

Ayaq masak said...

First time aku baca entry loghat utara dari pocket...huhuhu...

bob balik!!!!!! sampai ati hang buat pocket lagu ni huuuu~~

Ceera said...

asal ngan bob??

dia menjauhkan diri ngan korang sekali ngan family dia ke???

mesti uols rindukan dia kan...

bob, balik la bob...

pandagumuk said...

bobbb.balek la bobbbb.sedeyh siot.

azie said...

bob..udahle..balik le kamu..kesian pocket ni ha.

Anonymous said...

Pocket yang tidak berinternet kata...

Lindosh
ni entri meluahkan perasaan.
tapi kalau boleh dijadikan entri penjejak kasih,
buleh jgak kan, ja minggu dpan pocket taruk
gambo bob... gambo memuda dia la tapi..

Filantera
yah, u used to enjoyed watching us played.
we did called u to join us but i guess
u'rejust one of those who enjoy watching
but hate doing it yourself kut. heheheh...
nice time kan...

Amy,
Tu laa... entah mengapa dia duk menghilang plak,
sadis la jugak sadis nii... kasi phone no pun,
dia kasi fon no kengkawan dia. ahaaaiiii...

Tny,
heheh, teliti ker pocket nii?...
umph maybe jugak. tp telepas jgak
grammar atau spelling mistake.
eheh... tp tak per, bukan nya
UPSR kan?

AriaAyumi,
kalau pun tak leh nak jumpak sangat,
stahun skali ker dua gitu jer pun...
atleast tau yang bob is still alive and kicking
would be fine enough.
entah ... entah...!!
muaaaaaa!!!!
masa bersendirian? dia dah dua tahun ilang...

Yun,
Diharapnya bob jumpa blog nii...
akan ditaruk gambo dia sebagai gambo kat
sebelah kiri blog ni nanti.
cam..
'wanted... nama sebenar Zulkifli zainon,
umur 30 menjelang 20thDecember2008 kang.
hadiah: kueh lapis setalam wahahah'

Ayaq
hooh yek, first time tulih dlm loghat utara.
mahu tak paham pocketeers yang kat papua niu gini
sana nu kan... tp tak pa... bob pasti paham. eheh
yang pastinya ayaq paham.. eheh:D


Anna
Akan diusahakan tag anda nanti ...
berhutang dulu yer:D

Ceera,
hooh, family dia pun tak tau,
ado jgak assumption yang family dia tau
tp somehow tak mau bagi tau.
tp after looking at Pak Zainon's expression
when i gave him the card.
cam genuine la plak. hummmm....
now question... bob is a guy,
but would a girl do such thing?
leaving your past behind.
making sure they wont come crossing
infront of u in the future.
Soalan terbuka utk suma pocketeers...

Panda,
Kan, balik leerrr, eheh:)
Sedeh niiii, panda bayangkan lah,
raya posa pun tak balik,
raya aji lg la tak balik,
raya cina tu tak yah kabo la
nak kata beraya umah mertua... (?)
.
.
.
ehh.. mungkin juga!! hohooooo...
bob dah kawin tak kabo!!

Azie,
Hooh, kalau la bob baca nih, memang dia balik nyer lah, pasal ramai sangat orang yg suruh balik .ehek.
Thanks everyone

Ayaq masak said...

Kalu aku tak paham hang tuleh loghat utara adalah patut saje hang kelepet kepala aku...hahahaha

luvys said...

nape ni bucuk2..nape xiklan kn kt 999 xpn 360...mne tau.......

Princess Liyana said...

jgnla bersedih hati:)lap air mata..huhu

Tny said...

Ehh mana pegi ni?
Xupdate pun Pocket?

Pocket said...

Tny,
internet skrg ni out of connection so memang la tak buleh nak update... ahai ...
katanya jumaat br buleh online balik ... so skrg ni tgh kat CyberCafe, boring boring

liyana,
sedih, tp tak la sampai kna lap, heheh, exagerating sket jer tu heh:D

Ayaq,
hooh, memang kalau tak paham tu mahu kena kelepet jer... tp then again, kelepet tu camno? heeheh

Luvy,
cam tak la seteruk tu lagi. rasenyer tak lama lagi dia balik lah tu... tp still risau jer sebenornyer...
kalau bgtau 360 ker bersamamu ker...
mahu kena berlakon plak nangis nangis... tak pandai berlakon huhuuuu

EpaL c0keLaT said...

Wah...dh bleh buat sajak nih :-"