Thursday, May 22, 2008

54. 7Things bout the Pocket

7 weird things about the pocket.
POcket tak boleh pakai baju yang bertulis kat depan.
kat bahagian dada. kerana menurut pocket,
dia masih boleh nampak design tu walaupun dia berjalan
memandang ke depan. and its distracting him.

Pocket tak boleh makan nasi didalam kertas atau plastik.
biarpun nasi bungkus dari kedai mamak, pocket akan
masukkan nya kedalam pinggan, ini kerana dia teringatkan
masa masa miskin dulu terpaksa makan atas lantai.
Dengan kertas sebagai the only pelapik.
terasa macam makan direct atas lantai. heheh pelik tak?

Pocket terasa tertarik dengan tulang selangka wanita,
yang bertudung tu tak apa lah, yang tak bertudung
dan mendedahkan tulang selangka tu akan menarik
perhatian pocket. huhuuuuu
entah kenapa,
entah apa,
entah bagaimana...

POcket bermimpi dalam tiga bahasa, english, malay and
japanese, kadang kadang mengigau dalam bahasa jepun
juga membuatkan maktuk pocket bertanya...
'"soko wa dame" tu apo ? ko dok ulang ulang dekat lapan
kali smlm... sampai aku pun naik ingat.'

Pocket juga suka sangat makan ayam, entah mengapa.
pernah buat kempen makan KFC 9 ketul sekali hadap.
kempen tersebut dibuat untuk memuakkan pocket
terhadap ayam. Yes, pocket stop to eat ayam for a week
but then he was on the roll again. chicken and chicken again.
oii!! oii!!

Pocket juga kebelakangan ini makin menggemari Biawak.
bukan biawak biasa tapi iguana yang tukar kaler tu.
Chameleon.
teringin benar pocket nak membelanya tetapi niat hatinya
itu tidak dilaksanakan kerana ada ancaman dari pihak kedua
bahawa jika ada chameleon melata di rumah pocket,
chameleon itu akan di potong potong dan dimasak kari.
huhuuu

Pocket tidak suka bermain teka siapa.
'heloo... cuba teka siapa saya?'
'aaa... tak tau la, sapo ni yek?'
alaaa...takkan tak kenal kut?'
'yer la..tak cam la suara nii.. sapo yek?
pocket akan letakkan jer talipon kepada sesapa saja yang buat gini.
Mangsa yang terdekat...
Mak Su, Pak Su begitu juga Mak sndiri tidak dilupakan juga
Mr Shahmi (kwn dari Beseri Perlis)

Begitulah serba sedikit perkara pelik tentang pocket.
any comment?:D

14 comments:

EpaL c0keLaT said...

Wow! hebat...err...tulang selangka tuh caner eak :|

Hoh! ni mesti slalu ngigau bcakap...serammm!!

KFC is my feveret okay! terliur nih =P~

huiihh! cam sedap jek chameleon masak kari (buleh wat resepi baru nih:|)

Ha'ah kan...kunun nak maen teka teki la tuh...nak ckp, ckp ar btul2! (Eh2, emo plak tetibe)

Tny said...

Errmm..

Xboleh makan beralas plastik / polistrin / bungkus.. high maintenance and rajin typed nih!!!

Pastu.. Tulang pompuan?! Gluurpp!!! Hehehe.. bahaya dia nih.. conclusionnya.. suka tgk pompuan kurus nih..

Entry yg interesting :)
Like to know and learn abt u.

Annaster said...

ai.. drop by gak..=)
have a nice day..
^_^

Annaster said...
This comment has been removed by the author.
~ mizzAmy ~ said...

~ tang mengigau ckp bahasa jepun cam tak leh blah betul. kelakar la... duk mengorat awek jepun aper? hehehehe... :P

eat too much chicken is not good la. ayam boleh menggemukkan sebab ayam zmn skang kan kena suntik. so, ngan kite2 sekali la gemuk.

i pun tak suka bila org suh teka2 nie. tapi kekadang, i wat jugak kat kwn2. hehehe.. :P ~

A t i Q a h said...

Ellow..cuba teka sapa saya?

Ha ha ha ha

Ayaq masak said...

Tulang selangka tu mende...tulang yang dekat leher+bahu tu ke...

Haaaaa mende yang dame tu haaaa jengjengjeng...nani nani?

Itu namanya sumpah-sumpah...adoiiii fail!

Ko takleh main knock knock jokes ah camneh wahaha

Ceera said...

sepak je dorang laju2 kalau suh teka2 gitu, hahaha....

crayon kakak said...

hehehe. nak tergelak sy baca entry pocket ni. very interesting!~~ :D

btew, tulang selangka tu pocket maksudkan leher ke?

hehehe. mimpi pun bleh cakap mcm2 bhs. kawaiii neee~!! :D nak menuntut dgn pocket le lepas nih :p

fahmi said...

aku suka dalam bab tulang selangka pompuan dan bermimpi 3 bahasa tuh..dashyat..

Princess Liyana said...

haha. distracting ek pakai baju g2?
uhuhu.apakah?tulang selangka..aiyok!apakah?
biawak?adoi..huhu
tp satu princess agree..KFC:)JOM g makan..uhuhu

Pocket said...

EpaL C
tulang selangka tu vertically located just on the lower side of the neck,
ada dua di kiri dan kanan,
menghadap depan,
Btul tuu... kalau dah nak cakap tu ...perkenalkan la diri bebetul. huh!! duk tanya tanya plak
teka la
teka laa..
tak kuasa ah pakcik nak layan. eheh

Annaster
Thankyou for coming, am putting your link ere.
Put mine in yours pls... n lets bloghopping to the distance :)

Tny
tak la rajin jgak, just rajin basuh pinggan jek.
tp kalau on the move kena la jugak kan ... nak wat camne..
heheh... tang tulang tu tak tau nak explain, basically orang puteh sebut as Fetish lah kut.
bukan yang kurus jer, angelina jolie nyer tulang selangka pun OK :D heheh
Like to know and learn more bout me? read the pocket more n u'll understand me better. Cause this the place where i tell story bout me self :D

Amy
Yup eating too much chicken is poisonous, but what can i say. I'm a chick lover wahahaha
oii oii.. sndiri tak suka orang buat tp sndiri pun duk wat kat orang kaa!!?
heheheh tomei nyaaaaa!!

Atiqah
aaa... sapo yek? .. sapo nii..?
tak cam laaa... dey sapo daaa..??
tak per lah!!
toot toot toot
wahahahahah:D

Ayaq
main knock knock joke tu ok,
tak paham kat maner lawak nyer tp,
cuma jangan duk biarkan kita
tertanya tanya sampai dekat 18 minit...
then baru la tau yang dia tu
awek zaman skolah menengah...
kan ker haruu... eheh
alamakkk!! lupa yang selain bendul,
ado orang lain paham
'soko wa damee!!'
huhuuuuu ayaq ayaq... shhh
kata pocket sambil meletakkan jari telunjuk di mulut nya ^i^;


Ceera
tak leh la nak sepak pasal diorang
duk kat the other end of the line.
hehh

Kakak
menuntut part mimpi ker menuntut bahasa?
bahasa setakat ni lemah lagi,
JuppunJepun tu pun tersadai jer kat situ .. huhuuu..^^

Fahmi,
Heh, apa yang ku suka disuka orang lain, heh.. cam besh la plak huhuuuu...
apo yg dashat nyer fahmi?


Liyana
KFC memang besh kan,
katanya KeEfSi Ayamnya fresh sampai
ke kedai dlm keadaan mentah
tp MekDi ayam nya sampai dlm bentuk
dah ditepung.
(Meaning tak fresh la sangat dah)
Anyone to clarify this?

bendul said...

ahahaha.. besh besh.. curious sgt nak tahu aper yg pocket mimpi masa tu.. ahakk.. kakushicha dame dayo...

Ayaq masak said...

hahahhaa aku nak tau jugak ape bende damenye tuu!!! oshietekurenai? :P

knock2 jokes tu lawaknye terletak dekat bahagian puns tu...sebab dia tu memang pun joke p0n...