Wednesday, January 02, 2008

10. Ancient Pocket


baru balik dari kedah tadi. alahai penat nya badan nak melayan motor tu ngan kelajuan yang tak la mengancam sangat. well basically motor tu memang tak leh gi laju...
n basically orang yang tunggang ni tak reti nak gi laju laju...

bebaru ni kan pocket... kiter gi thailand.
cam screwed up trip actually since i am
suppose to audit this new production line
at me supplier's factory.

went there... the supplier asked...
'Pocket .. what do you heard bout the new line?'
'well i heard that the new line is running and making better quality control than the previous line.'
'about the better quality .. i'd have to say yes..we are targetting for better quality and better yield. but for the running part is not quite true. because...'
and then ternampak la line yang langsung tak siap lagi tu, alahai..dah tu apo yg nak audit nyer?



tgk sikit then gi lepak minum jasmine tea.
Pasal yang sorang lagi tu ado benda nak clarify pasal shipment.
Then diorang ajak la gi ancient city dedekat situ ... mungkin diorang rase cam tak bagus kut pasal dah suruh kitorang datang siam tp tak leh nak wat keja properly.

so Ancient City ni tempat orang siam mengekalkan sejarah diorang. basically hampir suma historical monument kat siam tu diorang buat balik 1/3 dari saiz asal... which is ganas bila kita bleh tgk bata yang diorang usaha wat 1/3 saiz sebenar heheh...












talk bout usaha nak mengingati sejarah tu kan ...
History teaches us on our scar and how did we got it.
History teaches us on our mistake.. so that we wont do it again.
History just simply bites when we reminince them.

Sejarah mase SPM dulu hampir hampir tak lulus.

So ari ni dah pun masuk '08
let this blog be a form of history log book
for me. n i'll try to remember some of the mistake i've made before...




Kearah masa depan yang cemerlang huhahuha ...




2 comments:

banji said...

so kali ni punye trip lebih kepada jalan2 lah ye :)

switch job sekali?

Pocket said...

switch job? acaner tuu..:D
tak nak la switch job. cam keja sekarang dah besh sesangat dah ...
tak le besh jgak ... gaji still low.
(Whenever our gaji will become high?)
eheheh

basically memang jejalan jer la kali nii huhuuuuu