Wednesday, November 30, 2005

HyPocketToYourself

Hypocrite to your self… is an idea that comes to me in 95…
Satu keadaan dimana kita takut kan sesuatu but we don’t want to admit to it, dan kita amik action lain yang boleh menghindarkan kita dari ketakutan itu. Tapi action itu tidak kita umumkan sebagai satu langkah utk menghindarkan diri dari ketakutan itu ..tapi satu action yang tak de kena mengena dengan ketakutan itu..
Contoh dibawah adalah sama dengan konteks diatas..
Bukan ‘takut’ tapi ‘suka’
Bukan ‘menghindarkan’ tapi ‘mendekatkan
Si Ali suka Ila
Ali tak nak ngaku suka Ila pada suma orang
Ali tak nak ngaku suka Ila pada diri sndiri
Ali nak jumpa Ila … kalau bleh tetiap ari
Tapi Ali tak mau mengaku pada diri sendiri yang nak jumpa Ila
Ali tau Ila makan kat kantin tetiap 1030
… duk tak duk Ali tingin nak makan karipap..
Ali gi la kantin nak bli karipap..
Ali bli karipap n ‘terjumpa’ Ila.. sempat senyum kat Ila ..
so Ali balik ke klas ngan hati happy,
‘Eh tolong sket.. aku bkan nyer ke kantin nak jumpa Ila.. aku memang tingin nak makan karipap..’ kata Ali
Pada diri sndiri..
Pada sapa sapa juga yg tanya ..
Satu contoh hypocrite to yourself..
Think bout it people..
And it comes in many different flavours..
Takut.. Suka.. Benci.. and many more

1 comment:

yankiut said...

hah saikin active jek pocket update blog..tgh free lah tuh..heheh..but anyway being hypocrite make me feel guilty..and I believed that every person is beautiful in his/her own way..just be yourself..