Tuesday, November 22, 2005

HariIniDlmPocket...

Semalam hujan, aku keluar dari sarang utk mencari makan. Burger pon sodap.. sesampai nyer kat gerai burger tu ujan makin lebat.. teringat plak satu kenangan mase kat kayangan dulu… mase tu ujan jgak.. aku baru dpt gaji…
Tingin sangat nak makan nasi belut tuu… sebenarnya mana mana nasi belut pun buleh je tapi pasal ada burung kecik duk bagi tau yg kat situ sedap…jadi kami usaha jugak . malam tu hujan jugak .. samo je cam malam nii..
‘Jum B kita gi situ.. mahal pun mahal lah.. kita kna makan jgak kat situ ..’ kata ku ngan penuh bersemangat.. naik beskal jer .. ngan payung lagi .. sesat jgak dua tiga kali .. gaduh jgak dua tiga kali .. then .. sampai la jgak..
Sesampai nya disana .. for some reason kami tak mau makan kat situ.. baju pun dah basah.. dah tak hensem.. so .. kami decide nak bli jer bawak balik.. so order la yang paling sesuai.. unajyu bento… 2800 yen jgak woooo…huh.. mahal kan.. order dua .. (ker kita bli satu jer ?) then bawak la balik makan ..
Ingat kan sodap la sangat.. tp kan .. hehehe.. cam tak der la sodap sangat .. ker lidah tak cukup jepun lg .. tp somehow ado rase besh.. walaupun tak leh makan kat situ pasal liquid problem… walaupun penat mencari kdai .. walau pun ujan.. heh..
The box to put in the nasi belut was nice right?
Kenangan is something panas ...
Kenangan is something yang tajam dan menikam...
Kenangan is something yang memilukan...
kenangan makes u smile by yourselves
Kenangan mendewasakan...
kenangan proves that u're old
hahahahhah.. keep on Reminiscing^^;

6 comments:

bb said...

kite beli 2,sorg satu..tp kotak nye mmg sgt lawo..so,2800 tu masuk skali la kot harge packaging nye..uhuhu;)

yankiut said...

huh tak pernah plak dengar cite yg nih...anyway tersangat setuju bila pocket cakap pasal kenangan tuh..ade yg menikam..ade yg buat kita snyum..dan ade yg buat kita menangis..nyesal pun ader..

pocket said...

kenangan wat kita sedar diri(?)
sebenornya tak la ensem sangat .. tp ngorat cam tom cruise jer kan heh.. korang pernah omoidasu sesatu kenangan tu just becoz ter bau somebodys perfume tak? hehehe.. da pocket pernah...

yuuichirounis said...

nanka hisashiburi..

kenangan...patutnya jadik manis...

tp skrg maji niga'...

(wonder sapa bb...aku kenal ker?benjo?bon?borhan?brahim?...)

yankiut said...

ounis tak semestinya semua kena manis..kekadang yg niga' tuh yang mendewasakan kita..
uuu..dapocket terbau perfume teromoidasu..pernah!..masa kat jepun dulu selalu..

pocket said...

Ounis : Bb is the 'Benda Baru' heh...Kenangan niga' can make a good 'sempadan' to us.. so that we wont be doing it again in da future. heh