Saturday, March 10, 2012

534. Tulong la sambut..

.. jangan tak sambut, kang nak bagi saper Voucher tuu!!




Pocketeers,
tentang pocket punya give away tu, 
hey hey!! 
macam tak der sambutan jer.. 
walau teaser dah buat.. 
nak kena taruk vdo ker ?


anyway.. pocket dah pikir dah, 
macam nak kena tukar sikit terma dan syarat.
tujuan utama nyer bukan nak siksa pembaca 
kan... tujuan nyer nak tambah jumlah penderma tegar... so!!!
here we go, 
penggubalan syarat syarat penyertaan GA pocket :D
nombor 4 tu penting tu!!


1) Do a blood donation and post about it.
2) Place the campaign banner above in that post.
3) the blood donation must be a recent one.
March'12 punyer okeh!
4) the blood donator does not have to be the 
blog owner, u can seduce your hubby or place 
a knife on your BF's neck making him to do it. 
In case of this, a certain proof is needed for 
the relationship.
Even a friend of yours are also OK.. just dont 
make it a random pakcik  who has no relation 
with u but still u'r taking picture with him 
as a proof to this GA... that is simply keji ok :_D
5) u'll be needing some proof on the blood donation, 
pictures, the small red book with his/her 
name and date :D. Maybe a picture of u 
with him during the blood donation... 
anything that can be countable as proof.
6) Get the small red book will ya, collect the
sticker to become a datok when u've reached
200 donations!! (This is a lie)
7) iklan this campaign in your blog starting 
from now will ya, am hoping that we can reach 
40 blood donor on that day.
8) The winner will be the first 3 blogger that 
comment on my post about my own blood donation 
by late of march. 
(harapnya pocket pun sempat lah nak derma darah kan..)
9) The comment mentioned in no 8, must have 
an accurate description of his/her post about 
his/her blood donation above.
10) Of course, the penganjur have the right to
refuse or change any pembahagian hadiah as he sees fit.
(Dalam bahasa melayunyer.. ikut suka ati lah)
but I am doing this for a purpose,
I will put my best effort to make this happen :D


tapi kalau muka hubby kamu memang dah terkenal 
dalam blog kamu.. ok jer kalau tiada gambar kamu bersama.
cam contohnyer cik bakal doktor kita dari almansourra 
yang BF nyer ber nick Wolverine sikit lagi ensem 
macam pierre andre tu... 
OK sis!! pocket buleh terima kalau kamu tak bergambar 
sekali ngan dia masa Blood Donation tu!:D
(Tiada link disini, saper yang tahu.. tahu lah^^)




so apa tunggu lagi kengkawan!?
besok awal pepagi.. gi spital terdekat.
sebelum pukul smilan pung dah siap dah. 
Utk penderma yang dah biasa, pas tu buleh
gi memancing lagi... 


utk penderma first timer, rehat rehat lah.. 
tgk wayang ker.. gi shopping :D heheheh

29 comments:

Fatin Mraz said...

dont worry.. semua sibuk pergi menderma lah tuh..hehee

Dee said...

task tu sgt susah ok..pada k dee lah...hehehe..

H.S said...

saya nak iklankan je boleh tak?saya tak tahu nak paksa siapa untuk derma darah.hahaha

tapi camne nak iklankan?nak kena curi image giveaway pocket tu kah? okay saya nk curi jap.esok malam saya buat entri utk promote.~lalalala

entri utk reason kepada apa yang terjadi dlm private blog,esok mlm sy bgtau . :)

-littledolphin-

anamizu kaito said...

owhhh pocket, saya sgt mahu menjoinkan diri..tapi blm ade kesempatan mahu ber blood donation.. akan join nti ;)




luv,
cik ana

zonaku said...

ala................

lum cukup hari la.............


jan lepas derma masa kerja, mana ada ready nk amik pic bagai....



INI TIDAK ADIL bagi ku................... huhu

Chuu Muqhlis said...

walao! kne derma darah ke....

Dhiya Fariza said...

pocketttttttt i saw what u wrote. hahaha. kalau jadi orang yg mengambil other people's blood tak boleh ke? hehe sesuka je tanya gini. hantar barang ke almansouraaaaa boleh ke? hikhik

Pocket said...

FatinMraz,
harapnya lah :D

KakDee,
memang susah,
malah makan modal lagi..
nak kena drive ke spital terdekat.
tapi something to 'work-for' no?
plus... u'll have something to post
about after the donation:D

ShaheerahHana,
kamu nak iklan kan buleh!!
pocket suka!!
pocket bagi kiss kat tiang tangga subang epot, nanti kamu gi collect yer :D
heheheh:D

Anamizu,
kalau berkesempatan, sila lah.
as i prefer to give the winning voucher to a usual customer here.
go! go! go!

Zonaku,
januari tu bila?
31March pagi tu try
gi tanya kat spital tgk..
kekadang awal 10 ari tu diorang
tak kisah gak.. asalkan requirement
cukup..

untuk kamu,
pocket akan post by malam 31 tu.
hopefully kamu sempat :D

Chuu,
hooh kena derma :D
buleh jer suruh abang yang derma.
tapi lagi senang kalau kamu sendiri
yang derma kan :D

DhiyaFariza,
buleh jer sis!
tp tak tau plak McD voucher
dari malaysia buleh pakai kat
sana ker tak?
(sure tak leh)

tapi tarikh valid voucher
tu sampai end of 2013...
so sempat jer kamu nak
balik makan :D (sempat ker?)

Faza said...
This comment has been removed by the author.
Faza said...

pocket, sejak azali lagi BMI x lps2 nk derma darah.. kene gain weight byk2 dulu baru dpt derma.. *sigh

nak letak pisau kat laher saper yg sro derma hehe

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha.itu br betul kan,proof yg boiprengg n girlprengg syg kt kite...gud idea pockettt!

littledolphin said...

tadi saya ada nampak donate blood programme dekat sunway pyramid.just next to pintu masuk cinema.and tetiba teringat kat pocket.hahaha

err tak pelah ,saya biar je kat tiang subang airport tu.malas nak collect :P

Teenager Housemaid said...

wahh..
i wish i can be a blood donator..huhuhu..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

errr penakut dengan jarum

K2r~90 said...

x pernah lepas .. cuz berat x ckup sob sob..

Jue said...

derma darah?
#pengsan
Hanie oh Hanie meh sini meh aku amik darah ko ngeh ngeh ngeh

Cik Qemm said...

tak pernah derma darah. fobia..
ntah fobia ape pun tak tahu lah

c'axoera ヅ said...

voucher lain ada tak hehehe

ciK LyndaWawa said...

alamak..saya tak penah wat derma darah....

lieya orange M.I. said...

pocket, lieya pernah buat blood donation 2011, pastu takmau buat dah..huhuhuu..

syarat lain takde ke pocket?? pleeassee :p

lisa said...

nak sangat derma darah tapi agak takut. hmm :|

dhiera said...

alamak, kena donate blood ke? errrr...seram nak derma darah.

encik tunang baru ni ada derma darah tapi tak ada amek gambar dgn dia pun~

syira rahim said...

waahhh. derma darah. tak pernah derma lagi :(

H.S said...

Blurp blurp blurp

entah kenapa tetiba saya rasa macam nak jadi goldfish instead of dolphin

~lalalalala

Aemy Shamy said...

hi im back! hehe. i thought i've missed the GIA. it's getting interesting! ok, i'll insist my bf to donate his blood tomorrow.. :p
hehee.....
good luck for contestants!

Hanie Dew said...

ala...aku tak cukup masa lagi nak derma darah. cemana ni. recently kat ofis ada event derma darah tapi sebelum pocket up entry GA ni.hhaaaiiihh.

zonaku said...

7 january.... takut x dpt ler...

~diAhOntHeblOg~ said...

xboleh donate blood..sebabnye xckup syarat..huwaaaaa

Eera Shera said...

takut nk derma darah..huhu