Wednesday, March 24, 2010

277. Pocket menjadi Saksi: ibu buang baby

Kelmarin, pocket gi tpt supplier ni,
on the way to mengulat kejap minum cendol kat tpi
jalan tu, cendolnyer sedap la jgak...
nanti pocket buat review yer.

so sambil sambil makan cendol tu, pocket ternampak
benda bergerak kat rumpun pokok tu, mula mula ingat
angin tiup plastik ker aper.. Almaklumlah rabun kan.
Skali tgk tgk.. mcm tangan jer tu.. !!
oh!oh! mungkinkah!!
letak cendol tu baik baik jangan tumpah, kang rugi plak
singgit 60sen pocket. n pocket cuba menghampiri 'plastik'
bergerak tersebut. bila dah dekat..
memang nampak sangat lah..
Baby!! diorang buang kat rumpun pokok!!
waah!! panic pocket.. dah tu masih gerak gerak lagi plak tu!!
kesian dia.. tp kat situ tak la panas sangat so dia dok gatal
ngan tanah yg dok melekat kat badan dia la kot.
pocket nak la amik trus dia kan.. bersihkan dia..
Tapi orang kat situ kata jangan kacau lagi,
takut kang jadi kes polis kang diorang nak tgk
keadaan sebenar bayi itu dijumpai.. mana la tau kan,
nak kena check cap jari ker aper.. so pocket biorkan lah..

Tapi duk tak tau nak talipon polis macam mana,
dari henpon buleh talipon 999 tak?
lepas tu, makin ramai dok mengerumuni bayi tu,
ada yang kesian.. gi amik air mineral n titik kat kat mulut dia,
cam nak cuci lah tanah tu dari melekat kat mulut dia.
Yang kesian lagi tu, baby tu macam duk cuba nak masukkan air
tu dlm mulut dia.. dahaga kot..
alahaai kesiaaan nyer anak buluh betung nih..
since orang pun dah ramai. pocket yang masih lagi dalam keja
tu pun bebawak beransur la dulu. Orang lain buleh repotkan kot.

Photo of the Baby


pocket terpaksa taruk link untuk external photo source.
somehow blogspot penin sikit, so.. check out the photo..
gambo nyer tak la ngeri sangat sebab the baby is still alive
so there is no gut spilling, blood or inside out grotesque photo shown.
Tgk lah untuk kesedaran diri sendiri yer..
Sayangi lah baby anda.
hindari lah dari kerapuhan sistem kekeluargaan kita.
tak paham nasihat nasihat yg ayat puitis?
jangan jadi binatang.
Romen macam tikus, bela macam penyu.

Ada Macam tali ijau kat belakang tu,
tali aper tu yer agaknya?

18 comments:

Super Nia Hana said...

uikss..tu hape tu bang???

iza~de~bintang said...

Huhu...sadis tul baby tu.

Haih pocket ni nak kena kute nii, saya ingat kan betoi2 ada anak orang bernasib malang, dan pocket adalah saksi kejadian. Tipu Tetipah.

Tapi pesanan khidmat masyarakat tu mmg betoi, setuju sangat. Kalau hilang peri kemanusiaan, apa lagi yang tinggal.

aBoi said...

menatang ape tu bang pocket?

ceh..ingat betul2 lah..

Cik Qemm said...

pocket!!!

apa tuh? berderau bace post pocket ni. bile tgk gmbr rase nk cubit pocket!

haha.

pooh said...

sampai ati pocket tipu. :-p

~ mizzAmy ~ said...

ya ampun.... ingat baby manusia. beria lah kita klik gambar tuh. hahahaha... geli pulak...

btw, tuh lah kan. now macam musim pulak kes org buang bayi. kenapa lah diorg ni. tak nak anak, bagi amy lah. amy sanggup jaga oooo...

~LP Lum~ said...

salam pocket~

ahaks~ gelak guling2 dah bila tgk gmbr tu... =))

memula baca nak gak ar percaya kan sbb skang kan byk kes buang bb nie.. tapi bila terpikir balik POCKET yg nulis, sy trus jd xcaya n mmg kenyataan nya apa yg sy pikirkan itu benar belaka.... :)

Dee said...

apa benda tu pocket? menggerikan je..mcm ada ekor..

HEMY said...

cam lahanat...anak ni mana kuar tangannye..ahahaha

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

choii.... kRina dah berdebar2 tadik..


mak menti tu memang nak kena betol lar...

cHeRyNa PiReS said...

kenapa macam nieh. sebab baling batu sorok tangan. i want orkid, takde rezeki. orang campak orkid diorg macam tu je..huwaaaa...

Khairi said...

Huh? Mlm2 ni tak nampak sgt ler.

Pocket said...

HanaChan,
Baby!! :D

Iza,
kute lah!
kute lah!
heheheh,

tp still memang nak antar mesej! huh

Aboi,
hish, tak baik kater gitu,
baby tu kan:D merah lagi heheheh

CikQemm,
cubit lah!
cubit lah!
(Ala ala lelaki gatal, heheheh pocket tak gatal ok)

baby dik, baby tuu:)

Pooh,
eh maner ader pocket tipu Pooh!!
kan ker baby tu:D
pocket tak sebut pun baby orang kan:D

Amy,
heheh, geli? try pegang tgk..
kulitnyer lembut sangat,
terasa tulang rusuk nyer lembut
bagai toothpick.
pegang jer pon pocket leh muntah
hahahah

Linda,
oh! oh!
so kalau pocket yg tulih,
mesti tak betul lah..
heheh somehow bangga ngan statement itu:D Entah kenapa

but admit it, i got u wondered kan:)

Dee,
memang ada ekor dik, sila lihat bebetul:)

HEMY,
Ada lah tangan nyer,
dah tu camana dia nak makan,
mesti la capai pakai tangan kan,
selalunya dia pakai gigit terus jer la tp.. heheheh

tp kan ker clear tangan nya situ,
comel lg :)

Azrina,
kan, duk buang anak ikut suka ati.

Sha,
Err, yg ni tak lehbg nama orkid sha,
better bg nama alvin kot hahahaha

Khairi,
kenapa, malam kalu gelap ker?

shapikapikabon said...

selekeh arrrrrrrrrr..
orang dah caya dahhhh..
uwaaaaaaaa... :(((

HAHAHA.

sweetheart said...

huh nk kena pocket ni tau..
sat dia..

KoudaGaijinsan said...

ala..cian...kena buang

HoPe said...

okay..sekarang nk buang pocket pulak..
nakal nih!

littledolphin said...

at first,i thought this is real! then when i look at the comments i became suspicious.

and rupa-rupanya betullah sangkaan saya.mesti anak haiwan.HAHA

cara yang baik untuk tgk pembaca betul2 baca ataupun tidak.hehe