Thursday, March 18, 2010

275. TentangCinta

Pocketeers,
Apakah itu cinta sejati?

yes yes, pocket tau, punya la soalan lama..
macam la selama ni kita tak tau,
tp kalau skali tanya, pastinya ada jawaban
yg berbeza..

so nanti bila nak jawab dalam ruangan komen nanti.
sila jangan tgk jawaban orang lain.. kang template jer
jawaban korang suma :D

dan pasal soalan ni pocket tak nak elaborate..(Maybe next post)
pasal kalau pocket elaborate, nanti korang akan jawab
ikut apa yg pocket elaborate..
n kalau ada sorang tu yg tak baca tp komen jgak tu..
pastinya dia akan jawab... 'Setuju!!' tu jer >:(

tp pastinya pocketeers sekalian buleh bagi contoh..
cam contohnyer cam brad pit ngan angelina jolie dlm pilem mr and mrs smis ker,..
n bagi la elaboration sikit.. pasal diorang sama ganash :D
suka sangat filem tu:)

so pocketeers, soalan yg rasanya berbeza jawapan nyer ikut orang.

apa itu CINTA SEJATI? TRUE LOVE, CINTA SUCI lah apo apo jer lah yg korang nak panggil :D
heheheh

13 comments:

pooh said...

cinta sejati adalah cinta yg memberi, bukan meminta. kalau dia bagi amek je la kan. hikhikhik
sanggup hidup susah sama dia, harap yg terbaik utk dia.

mcm fes je sy nih. yayyy!!

~LP Lum~ said...

salam pocket~

bg sy cinta sejati ialah cinta yg xkan berubah walau apa pun yang terjd.. ianya ikhlas, setia serta jujur.. ianya xkan di nodakan oleh mna2 anasir2 luar mcm curang atau sbgainya.. :)
dan cinta sejati adalah cinta yang sukar kita nak dpatkan dlm dunia ini pocket.. wlau sejauh mna kita pergi pun, cinta yg kita dpt xsemestinya cinta yg sejati.. dan cinta yg benar2 sejati adalah cinta kita kepada-Nya.. itu yg pasti... :)
ps : r u in love pocket?? :p

Super Nia Hana said...

cinta sejati?
hmm...yg saling membahagiakan pasangan la kut..

trust each other

dan..sayang sampai mati
cess...

tak besh betul jawapan watashi
nampak sgt tgh emo
ahahaha

intan izani said...

cinta yg ada pengorbanan
ayat macam klise
tapi its truth
bila kita bersama org tu
org tu sanggup susah payah demi kita
contohnya bila kita sakit
dia sanggup ambik cuti nak visit kita
even masa tu dia tgh struggle utk finishkan final exam
atau ape2 saje yg menampakkan si dia sanggup susah payah demi kita... barulah sejati

namun cinta yg kekal
cinta pasangan kerana Allah
;p

cinta sejati jugak
cinta yg tidak berpura
we just be ourselves when we are together..
;p

hisham said...

salam bro...aku x leh nk komen la bab2 cinta ni....huhuhu

Amalina E Azmi said...

humang aih. pjg bebeno jwpn dorg nih. opss terrrrbaca lak komen org lain :P

cinta sejati? loyal. honest. trustworthy. suci.

hesh. cinta pd Tuhan lah cinta paling sejati kn. tp apakan daya. kita semua manusia kerdil lg hina di sisi Dia T.T

aBoi said...

in my opinion,
cinta sejati tu sangat sukar diucapkan dengan kata-kata..

cinta yang tidak boleh digambar atau didescribekan macam mana..like saya cintakan awak sebab awak cantik, baik (no..no..no)

dan cinta sejati itu adalah cinta yang berpandukan ajaran islam yang sebenar..

kita selalunya akan sedar yang kita mencintai diri seseorang itu di saat kita hampir kehilangannya..

ehem ! abg pocket in love ke skang ni? hehe

Dee said...

cinta sejati tu susah sama2 senang sama2..bila suami atau anak sakit..kita jaga dia elok2..belai dia elok2..bukan suami pi cari ganti bila isteri sakit..sama jelah ngan isteri..bukan pi cari pakwe baru bila suami sakit..hehehe..

kasar kan erti cinta sejati pd dee..hahaha..

filantera said...

True love is like a ghost - everyone talks about it but only few people have seen it. --Francois de la Rochefoucald

izzati fuad said...

cinta yang membawa ke syurga, walau sakit macam mana pun yang harus dirasai.

The Cuppies said...

cinta sejati..unconditional love..cinta tanpa sandaran?huh?apa den merepek ni..hehehehe

kita gembira bila pasangan kita gembira..kita turut sedih bila dia berduka..

HoPe said...

takde cinta sejati pun pocket..
semua dah ade campuran..
either nafsu..wang..tanggungjwb..n etc la..
so..kalo sejati..means..takda campur apa2 la kan?

|arieza| said...

cinta sejati tu atas niat ingin bersama kerana Allah. niat utk committed pd satu pasangan. tiada dua tiada tiga apetah empat. dlm cinta sejati kena ada 4 elemen, setia, jujur, bertolak ansur dan bantu membantu (masing2 membantu utk menjadi yg lebih baik.)

tu bg kita la :)