Tuesday, September 23, 2008

109. WhichGroup?

Pocket,
pocket percaya kawan kawan sekalian mesti pergi ke sekolah besh besh,
(well.. reading your english always makes me feel tiny, heheh)
tak kisah lah skolah asrama penuh ker sekolah separa penuh,
tak pun skolah tak penuh penuh... heh
pocket dulu pergi skolah tak asrama penuh dari tingkatan 1-3,
satu ragam jugak kengkawan kat situ.
then gi plak MR5M b*s*r1 sama sama ngan GaijinSann dan Fairuzniza,
biarpun di era yg berbeza, tp di dewan selera itu lah kami duk curi
daging burger ajer masa supper menghidang kan burger:)
memana skolah pun sama.. mesti ada kawan kawan berbagai ragam kan.. :)
heheh teringat plak zaman dulu. pocket pasti, korang mesti noti kan :)
so dalam kepelbagaian jenis kawan tu, anda yang macam mana?

yang satu group happy jer,
duk gelak ikut suka hati,
the trend maker, the head of fashion.
the boys wanna know u, the girls adore u,
the teachers fond of u,
the other trend-maker-wannabes hate u. heheh
Silk uniforms - Lev1's bags - slightly coloured hair.
heheh, the rich and famous!!
or
yang pendiam, ada kawan pun sorang jer,
selalu jalan sesorang, kalau orang tanya,
'ko ingat tak pocket tu?'___'err.. yg mana yek?'
'yg block c tuu'___'err, yg mano?'
'yg selalu makan sorang tu!?'___'hummm,tak kenal'
tak glamer kinda kawan^^ gitu gitu
Or
heheh, yang huha!
tak lah ensem, tak lah lawa,
tp maki orang ikut suka ati,
sakitkan ati orang yg lalu,
konon nya happy go lucky,
tp sebenarnya annoying, hoh!! boring.
tp somehow this kinda type always stick with the rich and famous,
cause they're not rich. they're just famous. hahahah
Or
The brain, these people have their own group,
they walk with heavy books with them.
these people usually are hated by most people,
because of their way of thinking is different.
Them: study is for better future,
the rest of the school: study is to score during exams.. hahahah
Or
pocket is those who have two or three friends only.
The teacher knows him as the one who needs attention.
usually got picked by the famous, cause he never stand up for himself,
the rich never think much of him,cause he always dress lousy,^^
the brain never think much of him, cause he always repeats exam.
looking for his name from below in the list of student, sorted according to pointers.
hummmm... sad but happy moment :) hahaha

so pocketeers sekalian, korang dari group yg mana?
Heheh ^^
Suddenly i come to think that the story above is refering to the blogging community we are in,
just like banji's post 'Applying Basic Blog Tips To Your Life...'hummmm....
which makes me wonder ... but who is who? huhuuuuuuuu

28 comments:

cHeRyNa PiReS said...

oooo...budak mrsm ek pocket...!!!

me: sekolah asrama penuh since form 1.

group kat dewan makan? group yg tak brape nak pemes, kuat makan, suke ponteng kelas and golongan tak brape nak lawa.

and sumenye single sbb dlm group kitowang tak sape dibenarkan menggatal! or else takleh join group kitowang sbb for us, FWENS COME 1ST.

pocket dress lousy? yeke?

A t i Q a h said...

Wah. Pocket budak MRSM yeh.
Saya sekolah biasa2 jeh. Huhu.

Anyway, for me kan Pocket, in each social group, mesti perangai semua berbeza-beza. Kat sekolah ke, blogsphere ke, or even kat tempat kerja.

Me, in which group eh. Hmmm...ntah ler. Ha ha.

azie said...

erm

ai dari science school. grup yang tak suka ikut rules. kuat ponteng gak. kuat tido dlm kelas. tapi boleh thn kuat study lah,ehehe

lagi 1, kuat gaduh.

Pocket said...

Sya,
hooh, budak MR5M, tp tak der la bangga sangat pun, pasal bukan nyer berjaya sangat pun. heheheh:)
jadi tukang cop barang maser incoming jgak:) huhuuu

ooo... grup ni mesti dibenci dek rich and famous kan :) pasal korang buat semua yang tidak dibuat dek diorang:) huhuuuuu..tp skolah asrama penuh dari 13 tahun mesti berbeza kan :) pocket cuma dua tahun kat MR5M...
so i wouldnt know:) katanya form one akan jadi bunga senior betul ker?

Atiqah,
btul tu,
kalau kat kilang cara kat kilang,
kalau kat ofis cara kat ofis kan :)
tp mesti ada jgak grup grup penting tu kan?
the rich and famous...
the HuuHaa :)
The Brainer,
The Gossiper,
The Heavy Metal..hahaah.. apo la kena mengena ^^

Pocket said...

Azie,
oooo, science school...
umph.. bagus jgak tu, kuat tido dlm kelas tu bukan grup, suma orang wat, takkan la korang berjemaah mase tido kot. heheheh

tang kuat gaduh tu tingin nak dengar lebih sikit, heheh gaduh pasal apo?
takkan pasal lelaki kot hahahaha:) tp tak leh kata.. ker kuat gaduh pasal ada junior cut in line.
'malam ni datang cube aku, kerek yaaa?'
heheheh, takuuuttt..:)

mim.ya.ra.alif said...

hmm...

me: sekolah asrama separa penuh
dr form 1-5
mmg x penah merasa dok hostel
rasa pn bila masuk u jek

sekolah asrama separa penuh
of cos mst ada
budak harian, ada budak hostel

me: mmg ada kroni sendiri
kroni semuanya budak harian
yg suka ngutuk budak asrama
esp bila bab mkn
wakakaka
jahat...

Adry said...

aku sama cam azie.. hehehe.. so takyah la taip pepanjang.. hehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

~ mizzAmy ~ said...

~ amy pun duk hostel dari form 1-5. dak mrsm gak. tapi HAMPEH jer.

memang banyak kenangan. amy pun ada geng. geng kami 5 orang. kalau ikutkan, geng kami nih famous gak la. sebabnya, diorg semua cantik2 except for me la. tak tau kami nih glamor tang mana kan? hehehehehe.... masing2 ada skandal la masa sekolah. maybe tuh kot faktor jadik glamor. sampai skang, kalau terjumpa senior-senior or junior2, dior still leh ingat muka kami n geng kami. tapi nama tuh susah la diorg nak ingat kan.

lagik satu, cikgu2 pun hampir kesemuanya kenal kami. diorg suka ngan kitorg, padahal bukannya kami nih pandai pun. ~

pandagumuk. said...

saya ada perangai yg contra dgn group saya.tapi dorang semua sayang saya even sometimes boring ngan saya.haha.(konfiden je syg).huhu.

Princess Liyana said...

huhu..amboi bro ni..sempat lagi curi daging burger..lapar sangatla tu;p..huhuhu

ayaq said...

me: skolah asrama harian kat penang ni dari f1 - f5. heheh proud to be a georgian!

I'm a little bit here and there I guess. wahahahak. perasan.

Danisha said...

buat kiter teringat citer BRING IT ON, SHE'S ALL THAT,......ETC...

masa kat hostel aku ni jenis group yang aktif, bersukan dan gila kosa....hahahahahahahhh...ada lima orang sumenya....

yang pasti sumenya agak lasak, tak come sangat, kuat makan gak terutamanya aku,hehehhhh..

suka buat benda2 nakal sampai warden minta kami dipisahkan bilik yang jauh2....
tapi kami ni baik hati walaupun kasar sikit....

rindula plak.....

mummysyafie said...

memori alam persekolahan mmg best kan..byk memori indah

*SiRibenMerah said...

wow..
I malu..
sume skolah asrama yek..
MRSM gitu..
hukssss.. I skolah harian je.. separa asrama..
sume pompuan.. so x de prob la psl lelaki.. hahaha..
kat skul dulu I aktif sukan.. so, masuk dlm kategori group yg slalu ponteng skolah sbb terlibat ngan acara sukan.. budak2 comot n serabai n legam sbb slalu training.. bdn melekit peluh.. muka da burn tatau tahap bape da..
walawehhhhh.. dasat jugak la kann..

hikssss.. membe x ramai sbb slalu ketinggalan dlm kelas..=P
*g skolah dihantar n di amek.. so, sape nk geng ngan budak yg slalu kne curfew kannn??*

bendul said...

masa sekolah menengah form 4 & 5,aku jenih student yg nak buat jahat, tapi tak buleh pasal mak aku mengajo di sekolah yg sama..

any harsh words come from my mouth, every single strange movement made, will be informed to my mother..

so, aku tersangatlah skema di sekolah.. tapi ramai gelpren woo.. 2 tahun sajer ada 4 gelpren..

hohohoho..

then, bila dah masuk UM,
lu pikir la sendirik pocket..!!

Kekanak Tokyo said...

Kalu tgk belakang tengkuk Zet sure ada cop "made in Convent". Drjh 1 till form 5. Pure anak Convent.

Bak ayaq, a bit here and there, a prefect that hangs with the brats. A science student that had lunch with the ARTies.

I guess, it doesnt matter where you start, what matters is where you get!

Pocket said...

Mira,
Masa pocket duk sekolah menengah kampung pocket dulu pun ada asrama jgak. sama lah ngan keadaan mira jgak. kitorang duk maki bebudak yg asrama yg duk balik makan tetiap kali masa rehat.
jeles pun ado jgak.
tp beruntung pun ado jgak.
pastinya makanan tak sedap :)
heheh;

Adry,
Loh, tak semestinya tak perlu komen kalau tak duduk skolah asrama. ceritanya bukan pasal skolah asrama atau tak.
skolah tak asrama pun ada peel nyer jgak kan :)

Amy,
u did left a positive effect on the teachers kot.
dan basically cikgu diorang ingat student dia group by group kot,
si pocket tu dulu dok kawan ngan mamat ni,
dok kawan ngan mamatu tu, gitu gitu.
n tak semestinya pasal pandai or buduh kut:)
pocket kiranya terkenal jgak ngan kebuduhan ku.. huhuuuuu...
teringat lagi cikgu tak kasi pocket amik tripple one nine, pasal pocket dituduh meniru masa peperiksaan kelayakan... alahaiii...

lawa except for u plak kater dier?
oh u'r just being modest :)

Panda G,
Hey!!, kenapakah anda post '-' sahaja?
heheheh,
pastinya diorang sayangkan anda, or else u wont be in the group right :)



Ayaq M,
huhuuu, sorry to say this ayaq, but u have the Georgian template with u, in japanese ...
georgian kusai heheh.. which is a good thing actually, i mean listening to your english,
your gedikness. Yeah... u'r a georgian. :)
so basically u dont have any particular group u hang out with, is it? well... thats good. since u have more and more range of people to be friends with ^^
the thing is, anyone remember your full name?
Huhuuuuuu...
lariks

Danisha,
Long time no see. :)
ooo, i think i know sporty girl like u once or twice:) definitely refuse to race 100metre with them .. hahahah
tp kalau dah kuat bersukan tu memang la kuat makan... dan pastinya anda tak gemok,
pikir pikir balik. u have the model cutting with u from the beginning right :)
Macam danisha tuh tak comey lagi?

Mummy S,
umph, kalau buleh naik mesin masa, pastinya form five zaman yg nak ku pulang :)

RibenMerah,
Ohh, kenapa harus malu segan.
tak semestinya MR5M tu besh sangat pun.
yang penting kita dapatkan pendidikan kita secukupnya. ramai jgak yg dari skolah harian
jadi jutawan, begitu jugak sebaliknya, yg boarding school jd taik pit bawah titi :)
duk layan sukan yek dulu? amik apo?
pocket cuma pandai isi air dalam botol jer:)hahahah
tp something yg pocket tahu pasal sporty spice ni kan, sesekali dia dress up, mesti mengancam heheheh..
sebab perubahan drastik between before and after.
huhuuuuu

curfew? mesti memalam tak leh nak kuar nih.
heheh bagus la jgak. tak la terlibat dalam gejala tak senonoh kan :)

Pocket said...

P Liyana,
heheh, tamak sebenarnya,
nak makan daging jer , kalau makan sekali ngan roti tak leh makan nam bijik burger :)
heheheh

Bendul,
heheh, aku buleh bayangkan.
tu yg ko jadi tak ketahuan tu hahahaha...
tp aku cam tau macam mana rasanya duk kat skolah yg mak sndiri jadi cikgu,
mesti kot tak leh nak dating ngan junior kan huhuuuuu
nak skodeng lagi la tak leh hahahah!!
Zet,
heheh, made in convent yek?
darjah satu till form 5!!?
hummmm..memang pure convent tuu:)
tp apa bezanya convent ngan georgian? kena jumpa korang berdua lah baru bleh bezakan :) heheh

it doesnt matter where you start, what matters is where you get!
hey!! nice line there :)
setujuuuuu sangat sangat :)
MR5M pun kalau dah ntah hapa hapa , gagal jgak kan ^^

Ayaq masak said...

oh gedikkah daku. georgian kusai? Iskkkkkkk. aku kawan dengan semua. and yes they do remember my name. hoh terasa insulted pula. huhuh.

Pocket said...

Ayaq M,
First Apology,

How else do u translate 'Shigusa' in Malay?
my mind come up with 'gedik' only and u know i dont mean it like those 'tergedik gedik' or 'terhegeh hegeh' kinda thing..

Second apology,
the thing is, anyone remember your full name?
the above sentence is referring
more to pocket condition where
my mother have to pronounce
my 'nick name' to call for me
when she came to me school cause
no one really knows my real name
huhuuuuuu..
and my nick name was not that nice.
a funny story maybe,
but a sad one for me.

everyone knows your name.. ?
then good for u dear, i know u leave good impression all around.

jangan lah amik ati, pocket merely typed my comments without any intonation included (_ _;
(Terasa bersalah la plak.. hummm)

green apple said...

aku dari group budak yang 'pi mampos la aku pedulik apa'. Group ni aku sorang je masuk.

TKC lagi hampagas okkkk, junior kena sediakan table masa bfast. Kalau bfast hari tu roti, ko kena bagi roti yang segar dan gebu kat senior, ko ambik la yang kerak-kerak tu. Nak makan plastik roti pun bolehhh.

Nurmala said...

yang satu group happy jer,
duk gelak ikut suka hati,
the boys wanna know u, the girls adore u,
the teachers fond of u,
slightly coloured hair – pastu kena pakai scaft..

lagi satu,kitorg masing² ada kakak or adik angkat. Maklum la sekolah perempuan.. jgn la ada org lain yg nak tackle² adik or kakak angkat kami tu, erm..kami satu group akan gaduh habis²an mempertahankan hak kawan² kami itu....uhuks~~~

bila ingat² balik,kelakar la..nak gelak je.. yela,bergaduh kerana seorg perempuan..

lagi satu yg saya x leh lupa, 1st day PMR, kitorg bergaduh sampai muka budak tu calar balar, sorang lagi masuk longkang..wakakakak~~
last paper utk hari tu, guru disiplin panggil kitorg, x kasi amik paper utk esok. Kalau nak amik, mak bapak kena datang sekolah..wak!!!!

KoudaGaijinsan said...

hahah...nama aku naik juga..heheh..
Aku rasa aku tergolong dlm golongan,being remembered (or possibly not at all) as a cubemate of famous gal..well off the spot light..happy gitu..
Antara kenangan dok asrama,bila antara pukul 5~6 pagi hjg minggu junior2 yg dikerahkan jogging & berhenti depan blok & jerit..'Woii Puteri..bangun solat Subuh!!!'
Lagi ler tarik selimut dibuatnya..hahahaha..

azie said...

owh tidak gaduh pasal lelaki.

itu sia-sia

gaduh DGN lelaki,ahahah

purplechoc said...

ala tak termasuk dlm group yg pocket describe.nk describe sendiri pun tak reti :P

cHeRyNa PiReS said...

grup ni mesti dibenci dek rich and famous kan :)
--->sangat!!! nak wat camne sbb kitowang the opposite:D

nak jd bunga ape...macam sha nieh org tak suke pocket, lagik2 senior...org slalu kate kurang ajar jek (macam la mak die pandai sangat ajar)...hehehe...

Pocket said...

GreenApple,
heheh, kiranya 'lantak ko la'kinda group yek? huhuuuu, cam paham, solo jer kan orang cenggini,
bagus apa.. :)
wow!! tak pernah dgr plak TKC sampai gitu skali, kiranya junior to peasant lah yek, siap kena sediakan srapan tu camana? setting the table, spoon and knife gitu gitu ker?
heheh, tingin nak jadi senior jer kkat situ :)

Nurmala M,
Concept adik angkat ni kan,
is actually pre-luv thing jgak yg pocket dengar, yg ada adik angkat tu adalah yang dominant
yg ada kakak angkat tu basically manja sket lah kan.

so gaduh pasal kakak angkat? kiranya, 'itu kakak aku.. ko jangan dok buat kacau plak yek kakak aku!!'
heheheh offensive defense mechanisme:)

huiyooo!! sampai sorang masuk longkang!!? girl school memang menakutkan heheheh:)
pocket cuma tumbuk menumbuk jer :) bleed a little, gitu gitu jer la, tak dr plak sampai guru displin nyer kes :)

GaijinSan,
heheh, sebut MR5M kalu memang nama anda akan naik lah :)
hahah, basically people know u because someone else is famous ...
hummm quite painful :_)
'eh, ko kenal tak avr1l Lavy tu?'
'kenal kenal!! dia tu gaijinsan nyer cubemate!!'
'oooo'
korang ni, bleh suruh junior gerak korang yek? perkara ni macam pernah dgr. pernah skali pocket diajak untuk gi menyaksikan majlis laungan ini masa pocket senior, tp pocket tak gi. huhuuuuuuu

Azie,
heheh, gaduh pasal lelaki la besh,
pasal lelaki selalu gaduh kerana anda ...:)

Purple C,
alaaa.. anda juga buleh menggunakan contoh dalam filem seperti contoh,
'macam michael dari filem hancock'
'mcm jun0 dari filem jun0 sndiri'
'mcm ReeseWithersp00n dari filem yg dia masuk skolah lawyer tu'
(Tak ingat tajuk dah)

Cheryna P,
Well, people and their opinion,
but remember the saying
tak idup dek puji,
tak mati dek maki,

(Gitu gitu kan?)
so kiranya tak der la konsep cam adik angkat kakak angkat berangkat mintak naik pangkat ngan tungkat
(Pocket start to jabber)

heheh, tp mesti ada adik angkat punyer kan?

cHeRyNa PiReS said...

got laahh yg angkat2 nieh...but merimaskan:D