Monday, September 08, 2008

102. Y Pocketing?

pocket,
'wei hang tau, tadi kan aku kena marah ngan MrBig. ahaiii, boring betul lah..'
'biasa lah tu, dah tu lagi nak sembang kat sini? pi buat keja'
Loh.. baru jer pocket nak ngacum sket.^.^
'aku ada satu teori tentang cinta.. hang nak dengar tak?'
'tak mau...'
loh.. baru jer nak ajak ngobrol
'hari ni panas kan..'
'...'
loh.. there goes the ice breaker.

so kerana itulah pocket berblog.
kerana pocket tak der tempat nak ngacum.
kekadang tu citer yang pocket nak citerkan kat orang
..terlalu abstrak
..terlalu intelligent
..terlalu stupid
..Mostly terlalu stupid
..terlalu 'bunga'
..untuk orang orang di sekeliling pocket.
dan kekadang tu terlalu malu nak citer kepada orang secara berdepan. heheeh
so that's why pocket berblog.
untuk bercerita isi hati.

what about u pocketeers sekalian?
Why do u blogging?

Amy gave me this token of luv.
and i appreciate it very much... Thanks
luv going to your place too dear...

but i have to tell that its hard to point out
which blog i luv. well i'd say all of those in
my sidebar under the clause 'Pocketeers'
(Basically all of u!!)^^
am even taking the initiative to put the
blog tracker down below not to miss out
any updated blog. hummmm :D

so pocketeers... lets 'play nice'
lets make more and more friends
lets enlarge our circle of bond.
till its enough for us to make a rusuhan...
hahahahah:)

28 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ why do i blog? nak bercerita apa yang berlaku seharian. tapi, tak semua boleh dikongsi kat virtual coz kita tak tahu siapa yang membaca. bila berblogging, rasa cam release kan? ~

lindosh said...

ekceli.. blogging tempat curhat. apa yg terpendam terbeku kat hati neh. yg slama neh tak bleh luah kat sesapa pon.

tp tudulu aa pocket

skang cam larik je dari tujuan asal..
skang tak brani nak curhat apa2 sgt.
tetibe rasa takde privacy

boring lah skang.

Mira said...

let's play safe... ahaks

biasa la blog ni kn tempat meluahkan perasaan... hahaha

bendul said...

eheemm.. aku pun sama macam ko la pocket.. meluahkan apa yg kita rasa org lain payah nak paham kalo kita cakap stret..
but, kenapa bila kita sembang berdua, kita memasing slalu cakap "yes, you're right.." ..?
padahl ngan org lain, payah la pulak org nak setuju ngan apa yg aku cakap..
(ker otak ko ngan otak aku sama..?)

eniwe, blog n bloggers jer yg buleh paham luahan hati kiter..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

watashi pun dapat jgk
muahahhaa

Tny said...

That's why u blog.. i see.. alaa.. kwn2 keliling x mo dengar ke? Mesti x best cmtu...

BTW.. u've been tagged :)

Nem0 o0h Nem0 said...

aku suka menulis,dat y la aku berblog..
lgpun kalau nk kongsi cite ngn org,x semua org nk dgr kn..
baik cite kt blog,lg best...

Ayaq masak said...

kenapa blog? Sebab saja2 aku nak bebel sorang2 kat dunia maya yang takde sape kenal aku ni. Tapi malangnya skang dah ramai orang yang kenal aku baca blog aku. huhu.

Pocket said...

Amy,
humph!! memang rasa cam release jer sket tension tu,
n same as nemo,pocket luv to writes.
have to admit, not that good in writing but still, luv to writes.
u got that right about not telling everything in this virtual community. we may never know who's reading. And sorry to say this but.. we've put pictures of us and friends and family so much that... one can always track us down.
SO berhati hati ngan number keter, landmark near your house and no kad pengenalan:)heheheh

Lindosh,
CurHat tu as if Curahan hati?
umph..apa yg terpendam di ujung ati sana pun buleh kita curahkan.
Sekarang dah takleh? sebab dah jadi celebrity lah tu!! dah kurang sket privacy yek...
mesti dah kurang dah curahan hati tentang...
si dia yang di cinta
si dia yang di benci

tp sebab apa yek?

Mira,
Blog memang tempat meluahkan perasaan,
tp ruang komen tu kekadang tidak safe.heheheh

HanaChan,
Omedetou, memang blog hanachan blog yg dicintai:)
heheheh

Tny,
Tagged? okeh, i'll go and see afterwards.
tp tny tak pernah terasa ker sesetengah cerita tu
orang sekeliling tak mau sangat nak dgr.
hanya dalam dunia virtual sahaja anda akan dpt komen membina. heheh

Nem0,
Yes, kita serupa, kita suka menukarkan angan angan, cerita, kenangan yang dlm kepala ini ke bentuk penulisan. tp tak semua cerita kita buleh diterima dek kengkawan kan,
takkan nak cerita pasal awek tomei kat awek kita kan? heheheh...
so ..citer kat blog lah :)

Ayaq,
sekarang ni ayaq telah dikenali ramai yek?
pastinya ramai orang nak mengenali ayaq masak yg rawks tuu heheh:)
so ayaq, pastinya anda juga seperti lindosh... dah tak lehnak cerita kisah kisah super personal kan.

azie said...

huh? nak buat rusuhan?
eheheh, i blog, because it is one of the way to release the stress.

cHeRyNa PiReS said...

i will blog when i have sumthing to share...my sadnees, my anger and most importantly MY HAPPINESS:d

never thought that i can meet lots of wonderful people around here.

macam my bro, pocket!:D

Pocket said...

Azie,
umph!! samer ngan pocket,
samer ngan most of the world actually, Blogging does release some of the steam out of the pressure cooker.
:)

Bendul,
heheh, untuk pengetahuan pocketeers sekalian, nama pocket mase kat jepun is Bundle, which is bendul's twin.. hahahaha!
i guess that's quite explains it all bro. :)
some people doesnt understand and doesnt even care right?
its just like talking about the passion of fly fishing to a guy who luv football. the story would not go on.
But different with blogging life.
where we can always find the person who are interested in fly fishing:)
heheh

Cheryna P,
yup!! that's the thing we do when we're facing emotionally related incident. we talk about it.
happy (my picnic story)
dramatic (bendul n yana saga)
anger (Your american customer story)
demotivated (MrBig story)
and a bonus to it is..
we meet people with different background forming a community :)
yey!!

fairuzniza said...

pocket..same goes to me..i blog coz no one would want to listen to my stories..huhu..

and the truth is, i'd rather chose to tell stories in my blog than telling it to frens..why? coz my blog won't reject me..no matter what..

T_T

green apple said...

wahhhh..ada gak jumpa manusia yang suka merusuh.

jom!



p/s : thanks for visiting my blog

lindosh said...

eheh.. yeah itu curahan hati.

sama lah macam si ayaq tu. ramai yg kenal baca blog neh. kekawan keja, kaum kerabat [family.. sedara mara], bekas kekasih.. semua baca.

rasa nak troskan saja curhat tu.. tp kekadang cam kena pikir org keliling, kena jaga perasaan org. [org pedulik ke perasaan kita, pocket?] so pendam lagik lah nampaknya ahaha.

itu cuma bab curhat saja i tak puas hati hikhik. yg lain ok. bab gambo2.. cerita2 yg termasuk muka mereka ok sajaa. mereka pon sukaa sesangatt

tapi itulahh.. hmmm

btw pocket keja area mana neh ha?

Pocket said...

Fairuzniza
yup, blog is just like a diary,
'dear diary, today i've run down a cat, it died' and the diary wont be telling us all sorts of lies about hukum, or legal procedure,
atau menakut nakut kan kita tentang kucing tu mungkin jadi antu utk menggangu rumahtangga kita. heheheh
tp sis, mcm sedih jer komen anda ni?:)

GreenApple,
happy to be there reading your maki hamun sis :)felt like it was me who are doing the maki hamun to somebody in the kilang :)hahahah

merusuh kat Jusco baru tu ngan kad kredit baru ku jom!! heheheh

Lindosh,
lets just say that if i wanna eat lunch (if i'm not taking it at the canteen) it'll be pelita taman nagasari :)
what about u?
bukan kat bangunan tinggi sebelah PaRam kita tu kan? ker?

boring kan ngan transparency itu.
kita dah jadi terlus, sampai kita tak leh cerita lagi ..
gossip, scandal, intimacy, happening yang super private lagi dlm blog kita.
memang besh dpt kwn tru blogging.
memang besh kwn kita baca
but writing with guideline or carefully writing like walking on wire...
adalah teramat kurang menarik.
pocket masih ber rahsia, setakat ni tak ramai lg kengkawan berhampiran ngan pocket tahu tentang 'ToMyPocket'
mcm nak kurangkan penyebaran itu.

fairuzniza said...

iyep..
and blog tak pernah nak marah even kite kate nak wat pape tapi in the end kite tak jadi nak wat benda tu.
dia pun takkan herdik kita.
dia pun takkan hina kita.
after all, blog is my best friend.
selalu ada ngan sy, no matter what [dengan syarat ada connection tenet la]

sedih?
mebi kot..
:)

fairuzniza said...

oops, lupe plak..
hehe~

satu lagi, blog takkan cakap "awak pergilah. sy tunggu awak kat sini" and then melarikan diri and biarkan kita sorang2..kan kan kan? :)

::.. a t i q a h ..:: said...

I love your blog too Pocket!! ;)

~ mizzAmy ~ said...

~ tuh la kan, banyak sangat letak piccas of me, frens and family. dulu-dulu tak ramai org bukak blog amy so that's why la berani letak. lately nih, kalau pocket perasan la. amy dah kurangkan letak piccas. dah berbagai-bagai org yg bukak. kita tak tau apa tujuan dia. dan sekarang, dah tak tulis pasal-pasal perasaan ker haper. takut ada yg kecik-kecik hati. ~

Ayaq masak said...

Yah. Aku dah takleh nak cerita personal, mahu pun cerita pasal tak puas ati sebab lecturer aku pun baca blog aku!! Gile..

Pocket said...

Fairuzniza,
umph, yang akan beri feedback...
adalah pembaca pembaca blog anda,
biasanya komen komen membina,
kekadang komen yang tidak bermakna,
ada juga yg mencederakan anda,

overall, blog and blogger would definitely
be good to each other.
that is if everyone is playing it nicely:)
heheh

Atiqah,
i love your blog too atiqah:)

Amy,
hummm.. tu la kan.. macam yg pocket tulis untuk lindosh, kita kena berhati hati menulis blog.
kan ker bosan tu.
how about your crush?
how about your hate?
freaked about any blogger lately?
those item will never be writen anymore right?
hummmmm...

Ayaq M,
hummm... yang hang pi tuleh nama sebenar seseorang dalam blog anda tu kenapa?
heheheh. kesilapan yang tidak disengajai.
privatize?
a whole new blog with other name?

one thing for sure, u could never write anything about your emotion to your pensyarah :)

Ayaq masak said...

Because I don't like writing only initials sebab nanti aku lupa.

Argh I might stop blogging. (as if)

diya said...

perspektif diya berblog berubah dr semasa ke semasa. mengikut kematangan jgk kot. huhu.

salam ramadhan pocket :)

Princess Liyana said...

kenapa ek?huhu sebab blogging best..:)

actually,saje je tmpt yana nak merepek2..hehe..

Slmt berpuasa bro:)!

Adry said...

Blog untuk luahkan perasaan... ble jadi virtual diary gak... cuba bayangkan bila dah tua then baca entri entri lama.. mesti best kan.. nostalgic seyh..

Adry Sabry @ http://www.adrysabry.com/

Pocket said...

Ayaq M,
heheh, simple ayaq masak.
tu yg pocket suka tu :)
jangan la berenti blog.
tak der tempat nak ngadu nanti.

Diya,
hummm... that's a fresh answer,
berubah dari masa ke masa,
pocket dulu nak mengacum,
pas tu nak jumpa kawan baru,
sekali tu nak tahu tentang kerja lain,
sekarang ni nak mengasah creative writing ability!! yey!!

P Liyana,
yer la.. tp best pasal apo?:)
pastinya the attention kan?
orang yg tak glamer pun buleh dpt perhatian dalam dunia blog ni,
samo la cam pocket yg nobody ni :D

Adry,
Luahkan perasaan tu Curhat la tu :)
heheh
couldnt agree more on the virtual diary. one day, i'll check back and see, what did i do on the july'05,, heh happy jap :D

Princess Liyana said...

best pasal apo?hoho pockte ckp n9 ke?hik2...

best la..sebab blogging best(hehe ala3 iklan tu)