Thursday, August 19, 2010

304. Rahsia 2

Regardless of the silence, she woke up.
Its usual for her to wake up earlier then everybody else.
there was no alarm, she dont need one.
the darkness woke her up.
The clock on the handphone showing 5 am,
Breakfast preparation time.

Maria went on to the kitchen and saw Nasi Lemak's material
was all freshly cut and packed neatly.
'Oh.. Lodi nak masak nasik lemak!? humm i patut biarkan jer kot :) '
which reminded her of Misia, the diary...

18Sept'04
ibu, nasi lemak abah seddaaapp sangat!!
misia dah mintak abah masak lagi besok untuk ibu,
itu pun kalau ibu yang bangun besok dan bukan misia,
tp kebelakangan ni memang dah jadi harian kan.
dulu masa bebaru lpas xciden dulu,
ada jgak selang pat lima ari, baru kita bertukar.
Apalah yg akan jadi nanti kan ibu?
mungkinkah ibu akan pergi utk selamanya?
nangis jgak kekadang memikirkannya.

misia rindu sangat kat ibu sekarang.. misia tahu,
kita takkan boleh kembali macam dulu,
jasad ibu dah pun dikebumikan,
tapi misia bersyukur, misia masih ada ibu
biarpun selang sehari.
hingga bila? misia tak mau tau,
biar kejap, mahupun sampai tua,
misia tetap ada ibu. Misia sayang ibu...

Check henpon tadi, amboi amboi...
Jangan pakai ketat konon,
yg baju itam ibu pakai semalam tu tak ketat?
ibu gi shopping ngan ayuni yek?
makan kat TGI Fridays lagi!! mana aciii!!
mentang mentang ada kad kredit sndiri.

anyway, love the fact that u'r enjoying your
university life again... jangan lari sangat!!
Ayuni kata u ran to most of your class
regardless u'r early.

Update for today...

1) tolong usahakan agar farid tak kacau misia lagi,
benci ngan dia sekarang... jantan gatal..
pompuan murahan mcm pulut dakap tu pun dia suka hoh!!
2) anak pemandu bas yang eksiden dulu datang jumpa misia,
dia nak personally mintak mahap katanya.. misia tampar dia
(Sambil dramatically nangis.. hoh malu malu).
so kalau ada lenguh kat wrist kanan tu, pasal tu lah.
3) Stop calling abah 'Lodi' in public.
Itu panggilan manja korang jer.
yes i know the 'ikmal jual ubi' story and 'maria mambo'legend
but that is my body
u'r calling from.
Ayuni kata ibu ngan dia tgh jalan n
saw abah buying
some groceries. U called him from
20 meters distance.
adehlaaa.. susah misia nak kaver ari nih..

4) cikgu kadir nyer homework...

and the list goes on, even though they're living the same body,
the note never gets shorter.

7 comments:

HEMY said...

wow..macam mula paham...gonna tune to it

UglyPooh said...

masih kurng paham...
mak dia meninggal, ayah dia rajin masak. tp ape yg sebenarnyer..?

Dee said...

alamak..x phmlah..

Cik Qemm said...

baru nk ckp tak fhm lah pocket. tp nmpknye bukan qemmal sorg tak phm, so its normal kot. huhu.

tp bile bace teringat cite lindsay lohan bertukat bodi dgn ibunya. cite ni lbh kurang cm tu ke?

lieya orange M.I. said...

tak berapa nk phm nih pocket..
Lodi, panggiln mnja utk abah??..tak pernahdgr pun...

Pocket said...

HEMY
Dah mula dapat kan.. ok slow slow..

Pooh
apa yang sebenarnya..
maybe buleh paham after the third rahsia..

kalau tak jgak, i always have the ending to explain everything back.

Dee
tak paham yek.
alamaaakkkk..

CikQemm
Freaky friday!?
hooh hooh, lebih kurang lebih kurang.
cuma yang tu bertukar bdan trus.

Lieya
tu nama manja dari mak nyer ke bapak nyer lah.

Nem0 o0h Nem0 said...

first bc tk fhm tp bila byk byk2 kali br fhm sikit2.. agak2 bila sy leh fhm sepenuhnya?hehe