Wednesday, May 26, 2010

294.Hobiku Memukul...

...kanak kanak nakal yg memang jahat.
simply sebab pocket rase diorang deserved to be 'jentik'ed
on their forehead 143 time producing good 'pak!pak!pak!'
sound :)

Pocketeers, korang ada minat tak?
Minat macam memancing ker?
mereka yg minat memancing ni dikatakan penyabar orangnya
sebab tak selalu action from minute one till minute last.
wit manyak jgak nak kena pakai nii!! sebab joran tu tak murah
beb.. ada yg beriban riban jgak woo.. ada satu kawan ni katanya
joran nyer mencecah puluhan batang!! one for every occasion.
humm mesti besh kan..
Senja nanti ada jer citer.. gi laut sana, gi laut sini,
tangkap ikan tu ari tu, kawan terlepas ikan ni ..
menarik kan.. tp apa kata isteri?

Minat macam backpacking n jejalan ker?
waah, mereka yang layan minat ni, memang berpengalaman
luas.. almaklum lah.. jauh perjalanan luas permandangan.
mesti banyak dah diorang tgk, pengalaman kena curik bagasi
mungkin.. sakit masa menghadapinya, tp pengalaman indah
untuk diingati kan.. wit pakai banyak woo.. masa lagi.. org yg
keja kilang cam pocket ni buleh ker? keja camana? amik cuti?
Senja nanti ada jer citer.. denai mana aku tak lalu,
jalan mana aku tak pernah sesat, ticket bas kat guangzhou
sana pung ado dlm album gambo ni haaa..
menarik kan.. tp apa kata family? ker family gi skali?baby?

Minat macam tennis ker?
Setiap hari main tennis. kalau tak main pun, jogging utk keep
fit nak main tennis. Ranking dalam negeri nombor 1459.
Duk usaha nak dapat kan top 1000
racket ada lapan, upgraded dari zaman mula main sampai lah
sekarang. HEMY? ko main tennis... camana ?
Senja nanti ada jer citer..
jumpa mamat top ten Penang tu, jumpa minah SUKMA ni,
jumpa agassi (Waahhhh!!)
pertandingan tu,
pertandingan ni,
menarik kan, yg ni tak der tapi.. mest menarik kan...

Setelah puluhan tahun korang idup...
Belasan tahun korang buleh pikir sendiri...
Apa yang korang dapat untuk diri sendiri?
(Standard necessity tu tak leh kira lah kan, rumah, keter, bini, second bini hehehe)
Pengalaman yang boleh disenyumkan senja
nanti...

Ikan apa yg korang penah mancing?
Berapa ranking tennis negeri tertinggi?
Denai mana korang pernah lalui?

Sebab pocket tak der minat.
so pocket tak buleh jawab...
tingin nak ada satu, ada idea?
adehlaaa...

ker minat ni hanya utk
orang yg dah established
base nyer tak yah risau
pasal family, utang keter
umah dapat wasiat gitu2?
tak aci laaa!!

21 comments:

Nur -al- Ain said...

ape kene mengene pukul budak2 dgn hobi ni? heheheheee. pocket, tak baik tau pukul budak, nnt diorg tak membesar dgn sempurna... hehee ;p

Anne M. said...

homaigod!
homaigod!

org tahu hobi pe sesuai untuk mr pocket!













tangkap jentik-jentik!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

minatlah sangat hiking tapi .......
keadaan tak mengizinkan..
askar dah berderet..huhu..

bendul said...

merempit..?
drift..?
canoe..?
sky diving..?
jet ski..?
swimming..?

ehhh..? swimming ok apa..?
laut free jer untuk diswimkan..
sungai pun..

alaaa.. jom kita gi mancing jer la pocket..
udang galah.. sedap wooo..

iza~de~bintang said...

Suka jalan2... pilih yg murah meriah jer. Backpack pun okey atau org Indonesia kata "Turis Sendal Jepit". Set 2x setahun. Iza pun minah kilang jugak, so tau dah jadual mmg pack ;)

Jangan duk jentik kepala budak2 tuh, nanti dituduh mendera pulak.

*SiRibenMerah said...

jum mancing bendul..
tayah bawak poket..
dia g beli ikan kat pasar malam je..
sbb leh ngorat nabilah!

~ mizzAmy ~ said...

erm... amy pun sama macam poket kot. tak dek minat sesuatu tuh sampai kita leh jumpa org tuh, jumpa org ni. teringin nak ada hobby back packing tapi pitih tak mengizinkan. bila ada duit, ada je benda nak dibereskan. T____T

UglyPooh said...

jogingla pocket..beli kasut je.
slalu jugk sy tgk aso2 joging pas subuh b4 gi keje...sy respect...eheheh. tp sy mls nk buat

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehe... nak join hobi memukul budak2 yg nakal blh tak?? :p

hobi sy adalah... memancing, baca novel aje... :))

Cik Qemm said...

a'a pocket. yg first paragraph tu kenapa nak pukui budak?

erm minat eh..
banyak..

suke jalan-jalan : bila ade duit dan kelapangan waktu.

suke bace buku : bila modal cukup nak beli buku dan bosan tade kawan nak jalan2.

suke surfing : yang ni bile dah takde modal pastu masa terlampau banyak.

hikhik.

hati ni mmg suke nk jalan2 je tapi itu lah, kalau pocket keje kilang, qemmal masih menganggur. jadi lagi lah tak buleh nk jalan2 slalu!!

HEMY said...

ko takde minat poket?? omai god..wat shud i do what shud i say?? aku sll lekehkan bini aku sbb takde minat

aku tenis satu raket je...tu pn beli 2nd.n aku join sbb low bajet

aku mancing pun guna buluh je..dapat je ikan besar..tp kalau sungai dan laut mmg la joran lain

try la boling..tp agak mahal. paintball, pn agak mahal. amek gambar beb..amacam?? fotografiiiii

HoPe said...

hobi menghabiskan duit kt mall?
best jugak tu..
mancing orang pun best juge..

Super Nia Hana said...

bobby sesuai utk pocket...
mkn nugget kt kedai adik momey.
hiksss

jgn mareeeeee bang!!

watshi suka wat byk menda!
tp takde kawan je nk kongsi ngan watashi

zyan said...

Pocket, mcm tak baik jek burukkan hobi org lain tau,

saya pun takde hobi skrg melainkan shopping (tuh boleh kira hobi ke) sbb buat masa lapang kan,

oo..oo..bukan hobi pocket tgk wayang ker? ngan tulis blog?

Dee said...

dulu minat buku..skrg suka travelling..duit je xde pocket..kalo x merata dh dee pegi..

lieya orange M.I. said...

aper kaitan hobi dgn budak yg dah ada rumah ni pocket..takdelah...rasanya, kalo dorang dah minat tu, mahal camner pun, dorang beli jer sesuatu tuh..=)

Pocket said...

Ain,
tak der, sajer je nak taruk minat yg tak leh dipanggil minat dan tidak membuahkan apa apa hasil.

AnneM,
umph!! jadi naturalist yer?
tak pun jabatan kesihatan membendung aedis kat my ni.. adeh laaaa..

Azrina,
kan.. bila askar dah berderet.. susah woo nak hiking. kang ada plak yg sesat kang, dah jadi satu reba lagi..

Bendul,
canoe tu besh, tp kancil ngan canoe diatasnyer amatlah tak matching :D

sky diving cam tak leh wat kat my,
katanya lah...

mancing tte, sorry la bro..
pocket cam kurang inspirasi lah.
bukan tak pernah wat.. penah!!
tp kick tu tak mai la.

Iza,
turis sendal jepit yek?

besh tu memang besh,
tp nak try sekali setahun pun
pocket tak try try lg.. okeh jgak
hobi bejalan nih, simpan wit sikit sikit kan:)

Iyra,
gi la mancing ngan bendul tu,
pocket tak heran :)
(Sebenarnya jelesh jgak.. apa yg besh nyer bendul tu dari pocket nii!!?)

Amy,
kita kena cari minat lah amy,
minat kan amy buleh?
adeeehhhh, lain macam bunyiknyer..

Pooh,
jogging buleh kira minat ker?

Pocket said...

Linda,
anda juga memancing?
waaahhh wanita penyabar juga anda ini ya :) heheh

CikQemm,
heheh tak der kena mengena kan:D

jalan jalan bila ada duit kan:)
dah tu 'ada duit suma jadi' kan

baca buku tu minat minor la dik,
but of course u can buy yourself
a whole library if u are on to it kan:)

HEMY,
adohla,
jangan la kata gitu HEMY,
kiranya tak cukup lah pocket ni yer pasal tak der minat...

humm pengbol tu macam nak try jgak,
tp ada orang bagi soalan..
mancing bawak balik ikan...
tenis sihatkan badan...
pengbol dapat apa?

peh.. kesitu plak..

Boling!!
yang ni buleh, cuma satu lane n 300 pin utk nak dapatkan.. tak kater senang tp rase pendek sangat minat tu heheheh:)

Hope,
tu bukan hobi la dik,
tu ngabihkan wit jer :)

HanaChan,
oh, tu bukan hobby,
itu infatuation.

Tak der kawan nak kongsi?
apa kata kita kongsi nak?
lets main layang layang :D

Yan,
manader pocket burukan minat orang lain,just nak kater ada constrain dalam minat tu. dari pandangan orang yg tak terlibat lagi lah kan..

tulis blog, hummm
bila senja nanti apa la yg buleh pocket banggakan pon dik? :)

Dee,
duit tak der kan,
kalau kita kaya.. bukan setakat satu
hobby kita buat.. nam!!

Lieya,
tak der, hobi pukul budak tu dah lama pocket tinggalkan:)

skrg ni susah nak pukul budak lagi.
diorang mulut becok.

tang part mahal macam maner pun beli tu kan... betul!! pengbol nyer senapang
sampai 2 ribu!! woih!!

but then again mancing laut dalam pun tak kurangnyer dik:)

Bulan Di Langit Osaka Biru said...

bulan suka backpakers... sangat besttt... ngn kawan2... semangat berpasukan tu penting

cHeRyNa PiReS said...

banyaaaaakkk...sangat benda yang diminati. duit tak banyak...tp bolehlah. kalau setakat jalan2 dan tgk keadaan sekitar:)

bukan pocket suke penbol ke?

SuFy said...

minat berjalan, main gitar n shopping...ada makna ke?hehehe...