Thursday, May 06, 2010

288. Kasut Pompuan

Pocketeers...
pocket baru perasan satu perkara, secara umumnya,
kasut pompuan akan dikira lawa atau impresive kalau
nampak baru, now nampak baru disini tak semestinya
new model baru kuar kat kedai dah ada kat kaki dia..
Tak.

Maybe kasut tu bli tahun lepas tp pakai 3 kali jer setahun.
So kurang nampak lusuhnya, kurang benang tecabutnya,
yg besi besi tu tak bengkok lg, n less scratches.

Sebab ini lah jgak.. pompuan ada kasut banyak.
(Sebab nak pakai satu tu 3 kali setahun)

Dompet pompuan juga begitu, kalau kita gi kat kedai,
maner ader dompet pompuan yang di design bagi nampak
lusuh.. suma nampak baru shining, lagi bersinar sinar...
unlike lelaki.. CamelActive tu kalernyer matt brown.
bukan shiny brown disini ok..

Lelaki juga sukakan barang antik.. pompuan macam kurang..
ker pocket jer yang tak tahu? kalau ya enlighten me will ya :D
Lapi laki.. umur benda tu penting. contoh nyer honda 70
lampu bulat tu.. memang la digilap tetiap ari..
tp tak der makna kalau lampu bulat tu dijadikan lampu
cam motor kris..

Conclusion nyer?
Lelaki suka barang lama
Kalau dah suka satu barang tu, will stay
ngan barang tu jer la sampai end of life.
Lagi lusuh masam masin ngan peluh talipinggang tu.. lagi bagus..
lagi bulat dompet tu mengikut bentuk ponggong lelaki, tu lagi bagus..
sampai kad kedit yg duk dlm pun bengkok abis...
Sebab kalau kami sayang, kami sayang satu jer..

Pompuan?
*or maybe budak kampung jer pikir gini, tapi lelaki metrosexsual
yang sedang menunggu giliran untuk manicure nyer di bandar
sana tak pikir gini?

21 comments:

~ mizzAmy ~ said...

hahaha... betul-betul. tapi logiknya barang laki sangat lah mahal. satu kasut laki nak sama dengan 3 pasang kasut perempuan. so????

lagi satu, kena ingat yg nafsu perempuan ada 9. shopping tuh memang tak leh lari. :P

Amalina E Azmi said...

ehh tp perempuan skg dh ramai minat vintage ok..suma nk nmpak old skool sajek..hoho

pssst: sy peminat brg2 antik tau ;)

pssst: sokong mizzAmy. betol betol betol! :p

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehe.. sy xmcm tu.. memang ar sy obsess pada high heel, tapi xde ar tiap kali kuar design baru, nak beli aje.. kopak gak ar mcm tu... :p

tapi sy pun, kalo dah suka 1-1 benda tu, sy akan gunakan smpai langsung xblh nak di gunakan lagi.. :)
(adakah sy ada persamaan ngan lelaki??) :p

HEMY said...

@Mizz Amy : mmg satu psg laki = 3 psang pompuan..

tp kasut pompuan pakai 6 bulan je kot...laki 3 tahun or lebih..try kira balik..ahahahaha

aBoi said...

stuju dengan MizzAmy... memang barang lelaki sangatlah mahal..

kalau aboi..memang tak boleh nafikan lah...
kalau dapat yang baru yang lama selalunya akan dilupakan..haha

sebab tu aboi ada banyak kasut..tapi pakai sampai rosak la..cuma tukar2 selalu..konfius tak? konfius tak? hahaha

Dee said...

in terms of barang mungkin lelaki lebih setia ar..tp kalo ngan isteri or makwe lum tentu laie..hehehe..

psst..dh 6 tahun dee kahwin..smpi skrg hubby masih pakai kasut hantaran gi kerja...masih cantik sbb dijaga dgn sempurna..terharu beb..wallet pun masih yg dee bagi masa birthday dia zaman2 bertunang dulu..pouch bag masih yg dipakai masa bujang2 dulu..hehehe...

zyan said...

Pocket..
sebenarnya gini..
pompuan suka shopping, so nampak nih cantik..nampak tuh cantik..tau-tau dlm sehari terbeli 3 pasang kasut..dan of course la kan..kalau murah tuh yg terbeli bnyk..kalau mahal mungkin terbeli skitkan..
so dah ade banyak pakai la tukar-tukar..
We consider it as a theraphy..
laki layan bola kat astro jek dah theraphy..kan..kan..kan..

sweet-girlicious said...

shopping is women best friends..we love collecting shoes because women shoes usually cheaper and fashionable..and women don't like to stick with only one shoes...biasala....fashion tu penting..kekkeke...baju ni..mesti padan dengan kasut ni..ekekekke

UglyPooh said...

me not included la pocket. I like the antique stuff. hehe...sy suke keter merce yg buruk...volvo yg lama. retro la..

sy pakai brg saya sampai rosak jugk. jimat and sustainable. is it..? haha

bendul said...

snickers bendul tukar 2 tahun sekali..
wallet n tali pinggang bendul tukar setahun sekali..

tapi sekali beli, biar puas hati..
bendul menengok kepada kualiti dan appearance.. baru tgk harga..
kalo dalam bajet, angkat terus..

aper2 hal pun, kualiti..
pasal leh tahan lama..

tu pasal takleh terima harga kasut pempuan dalam 30 to 40 hinggit jer.. pasal konpem diorang beli lain nanti..

iskkk..

lieya orange M.I. said...

...hye pocket..ingat lieya lg tak..hihiii

pocket, kasut dan perempuan takleh dipisahkan...=)

Nur -al- Ain said...

haha ;p mane tau ni.. tajin tul buat research.. ppuan cantik2 untuk lelaki jgk ;p

NURUL M. said...

yeke sekali sayang satu je?

yang boleh jadi ke 2-ke 3 tu macam mana pulak?

Zhoe Wynz said...

Salam Pocket...
Shopping mmg perkara utama tuk pompuan hehehe

cik EPAL said...

aah. barang lelaki mahal. lepastu tak banyak choice. sian laki. tehee :)

cHeRyNa PiReS said...

haiiii...sha sangat suka barang lusuh tau! tak caya tgk my jeans...serupa perempuan indon punya:P

Adila said...

...klo nak bli yg branded.. alahai~
kasut kira lain la kan
klo sandals? pasar malam pun cun ekeke~
boleh tukar tiap2 bulan lagi~

harga pun boleh la tahan
tapi kan.. yg vintage2 ni, old skool ni, skrg bkn ke sambutan bukan maen?

sy mcm sker kasut yg design especially utk org tu
kasut yg conteng sendri~ ekeke~

rs mcm sy dah mrepek ni~ lalala~

banji said...

tetiba teringat.. nak beli baju baru pun kena paksa ngan the mrs baru beli. kalau tak, tak terbeli lah..

that goes the same thing to tali pinggang. am still wearing the one u gave me years ago :)

atty's said...

perempuan ..kasut rm10 inggit pun jadik..sbb tu leh tuko sethn 10 kali ..
tp brg lelaki ..mcm kasut..mahal..jadik pakai smpi lusuh..

Cik Qemm said...

ni pocket saje nk trigger bloogers pmpn ni :P

ade yg betul nya pocket ckp tuh. setuju jugak la. :D

Nur -al- Ain said...

nak tambah ni, pocket tau tak, org perempuan bukan saje tau bershopping, ni semue untuk negare tercinte. untuk tingkatkan ekonomi negare.. ahaaaa~