Friday, May 28, 2010

295. Emas yang hilang.. eh?


Pocketeers,
i was talking to a friend the other day
about interest, his interest was
goldfish, i state my point that keeping
a live goldfish is cruel, cause u'r putting
them in a man made environment that
is not allowing the gold fish to swim freely
in the open.

Basically kesian kan ikan tu terperangkap dalam
perhiasan di rumah kita and ... remember Nemo?
'tapi pocket... ikan maih mana ada natural habitat?
penah hang nampak dia berenang kat sungai memana?'

betui jugak...
tanya pocketeers sekalian...
penah nampak ikan emas kat natural
habitat dia?

kita dah terlalu biasa ngan situasi ikan emas tu domesticated
dan tidak dibiarkan berenang kat sungai sampai kita tak pernah
tau cara kehidupan dia.. yang kita tau dia duduk belakang gelas.

sama la macam semua benda pelik dlm donia skarang,
memula ditentang, dibenci dicaci... tp gay n lez dah tak der
masaalah sekarang. buleh buat movie lagi pasal Lez (GIA)
n gay (Valentines)

kalau sekarang ni bebudak kat jpun dah tak tau dah beef tu mai mana.
tanya kalu.. supermarket!!! jawab mereka.
sepuluh tahun nanti... ada jer anak lelaki yg cakap ngan bebasnya
'abah... saya gay lah.. apa kelas layan budak pompuan gedik tuu'

7 comments:

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehe... memang klas ayat yg terakhir tu... :p

apapun sy xsuka bela ikan mas.. tapi ayah sy bela ikan kap.. :)

kalo sy sy lebih suka bela haiwan2 eksotik.. laie best... :)

*SiRibenMerah said...

x baik bela binatang kalo kita x mampu berlaku adil pada haiwan2 tersebut...
renung2 dan fikir2 lah....


*bela duit syiling singgit emas**

mana ada dah skang neh...

SuFy said...

sy x bela ikan emas, bela ikan biasa2 ja then senang nak jaga..teringin nak beli ikan emas gak..huhu

nextyme kalo ada yg ngaku gay, x payah ngaku itu anak..hehehe..:p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

perghhhhh

xbela ikan emas. bela anak ikan je. BAHAHAHAHA.

ayunda maajis said...

ahaha..
"mak, saya lah anak ikan rosnah mat aris"

Boleh? kikik

cHeRyNa PiReS said...

tak payah ngorat laki orang kalau dah tau kuat jeles...

hehehe...

kita dah terlalu biasa flirting, sampai kita lupa org tuh tak sama habitat dengan kita:)

renung2kanlah...

* but then again, org akan argue kata kita kolot pulak kalau tak start trend baru. kan pocket?

~ mizzAmy ~ said...

amy suka je bela ikan. ingat2 nak bela nemo pulak. ngehngehngeh... =P

btw, kat KL ni bersepah je lelaki berjalan dengan lelaki sambil paut-memaut. uissshh... kadang2 sampai rasa nak termuntah. LOL..