Tuesday, May 11, 2010

289. Panas!!

Pocketeers.. a short post..
kebelekangan ni panas kan?
panas ngan kes budak kena tembak pasal speeding tu,
panas ngan kes pemimpin dituduh menyodom tu,
panas ngan mentor mas idayu yg sanggup blakon iklan mudah tu,

panas jgak ngan boss pocket yg tegur...
'aik, panjang karangan nampak.. tak nampak cam report pun..'
dan trus .. [Alt]+[Tab] 'plup.. tak der la boss.. nukilan rase jer'
agak mengexplain kan kenapa kurang cerita mengikut schedule
pocket yang selalu, sekarang ni schedule berterabur!!

panas jgak ngan ekonomi yg makin mengarut skrg ni,
ada lagi citer pasal OT kena control... 30 jam jer sebulan.
kalau sejam dpt 96 hinggit tak kisah la beb!!
nih sejam cukup utk makankat kdai mamak nasi lauk kambing
ngan sotong goreng plus bendi dua ketul jer pun...
(Kalau sebut ngan nisbah nasik mamak rasa cam banyak plak.. )

simply tak besh kalau menaip ngan ketiak ni berpeluh
dek bilik pocket yang memang panas dek cuaca nih...
nak pasang ekon, kang marah lak roomate kang.
so tak pasang.. tp makin pendek jer rasenyer masa
pocket online kebelakangan ni?
panas kot...
yes memang panas, dah bau cam changing room gym
lelaki lelaki kampung dah ni, bau stokin plus bau pluh.. warh!!

sapa yg duk penang.. korang panas tak? Pocket panas nih!!

20 comments:

fitriah said...

sekarang memang panas sangat. global warming mungkin.

Nur -al- Ain said...

yeah memang gile berbahang.

eh, nnt ambik award di blog ain ye ;p

KoudaGaijinsan said...

hak ah,hari tu balik Kedah sat pun...perghh..peluh bercerau2..no rain at all until the last night there..
Alhamdulillah duk Hulu Selangor nih hujan lebat ler juga...
Ingatkan dok di bwh Lembayung Parti 'Hijau' kot sejuk sket?hehehe

Anne M. said...

panas neh.

kuar kejap pon dah burn..

*dah memang gelap jangan berangan nak jadi snow white-jari di tunjuk kepada diri sendiri

lieya orange M.I. said...

...panas ke kat enang..kat KL baru hujan semlam..sejuk jer..=p

aar, pocket cam jarang on9 jer..

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehehe.. ket somban ujan aje.. kek PD pun sma.. so amat ar sejuk dan menyenangkan atie dan perasaan sy... :)

aBoi said...

sekarang memang panas sangat2..
kalau tidur malam mesti pasang aircon punyer...hehe

Danisha said...

panas sesangat....
nasib baik ada air-cond...

bendul said...

yep... mmg panash..
kipas mesti kena pasang 2 masa tdo..
malam dah jadi wajib mandi 2 kali..
(certain malam, jadi 3 kali.. uhuk..)

bala tuhan kot..?
hmmm.. bila nak insaf..?

HEMY said...

tmpt aku sejuk sokmo

Dee said...

aritu gi penang...panas melampau..x hengatnya..sib baik cousin dee psg aircond ari ketiga we oll kt sana..cool terus..

Cik Qemm said...

serius panas!

taiping panas, penang panas, lenggong panas, gombak pun panas!

Pocket said...

Fitriah,
err, teory global warming pun pocket rase tak paham sangat.. nak kena study balik jap heheh:)

Ain,
umph!! thanks for the award okeh:D
nanti pocket nayang kat blog pocket :)

GaijinSann,
tak der kene mengene nyer saper penaung nyer heh.. dah tu kat jpung saner sjuk jgak kan:D
kiranya PAS lah? heheheh
(Kesitu plak pocket)

AnneM,

gelap la besh :D
baru ada kaler sikit, dari puteh jer..

Lieya,
semalam jer ker,
keseluruhan bulan ni camana?

umph!! kebelakangan ni 'panas'
heheheh:)

Linda,
somban ujan jo ko dik..
tingin bona se nak idup kek somban la
lopas nih.. ahai

Aboi, Danisha and Dee
oh! oh! jeles untuk korang
yang ber'ekon', pocket pun
kena ekon jgak ker haa?

bendul,
mandi tu mandi la jgak kan,
skrg ni rase cam nak tido dlm
shower jer, biarkan air mengalir
trus..
kalau laluan air tersumbat,
pocket mati lemas kalu..
atleast mati sjuk hahahah..
(Plik punya otak skrg nih hoh!!)

HEMY,
Utk orang yg baru kawin memang sejuk slalu.. tp heran still mandi banyak bak kater bendul hahahahah

CikQemm,
kan kan kan!!
kenapa lah diorang tak buat dome jer seluruh malaysia ni n sejukkan guna central weather control bagi musim bunga jer the whole year .. oh oh!!

Super Nia Hana said...

kt kedah lagi panas bangggggg!!!

peluh tahap gaban dah nih..
bilik sewa watashi kt alor setar tu..kipas pasang nombor 3.

pastu...katil rasa suam..nak baring kena jerit panas.

skang memalam musti terjaga utk minum air..
bedsheet pun kena tukar 2hari or 3hari sekali..basah peluh bang
mucuk ohhhh

cHeRyNa PiReS said...

dok kl plak asek basah. basah dan basah lagi. mula2 dia bagi peluh sampai lencun...lepas tuh basah.

peluh dan air hujan sangat tak ngam:(

miss lolly a.k.a luvfareda said...

musyuknya ketiak berpeluh :P

miss lolly a.k.a luvfareda said...

musyuknya ketiak berpeluh :P

Linglung said...

keh keh keh...kantoi dgn boss tgh buat entri ke?? mantap!
buat bodo je la derrr..

Frodo Baggins said...

hahahhahaha
mmg panas!!!
rasa cam nak bakar kelambu je.
cisss!


>>___<<



wooohaa!

Ayaq masak said...

Apa pasat aku tak rasa Penang panas sangat pun? Haha.