Tuesday, May 26, 2009

176. DakKotaPening


Dalam ayat panjang nyer, Budak Kota Pening,
Kota mana? Kota sarang semut kot? Kota tinggi? heheh,
Dalam ayat sebenarnya, DakotaFanning.

Bebaru ni tgk filem dia, tajuk 'tolak!' tuh. (Tolak ker tekan?)
Budak Kota kita tu dah besor panjang, katanya
baru 13, tp dah panjang dah la banding ngan
AiAmSAM dulu.

pada dasarnya citer ni sama la ngan eksmen kan.
banyak sangat citerkebelakangan ni yg kita tgk
pasal kebolehan Hero hero, Termasuk HiroNakamura
yang buleh travel through time and space tu.
Dalam citer 'tolak' ni ada banyak jenis ability,
tp semuanya terbahagi dlm certain group.
Pusher, Mover, Sniffs, dan beberapa lagi.. (Yang duk menjerit tu aper? screamer?)
dengan kebolehan tu ada kelemahan,
so kat situ la besh nyer citer ni pasal hero yg
kononnya bagus sangat tu kena belasah mcm saya
budak baru belajar, kalau salah belasah la saya.

kat situ yg besh tu, pasal diorang menang ngan teknikal.
alaaaa sama la cam tgk gusti pon, mesti korang tak besh
tgk 2 org sama kuat dok belasah masing2,
then salah sorang menang. kan ker boring tuu...
yg besh nyer bila tgk sorang kecik, sorang besor,
skali yg kecik tu yg menang ngan teknik.
yg tu menarik sikit kan:)

cerita tu kononnya berlaku kat hongkong, ahaaaiii..
entah kenapa diorang amik background yg tak lawa jer suma.
jalan yg bersampah,
kedai runcit yg semak,
Pakcik kuku kotor,
masa kat restoran mahal tu memang la cantik.
(Dlm preview kat TiViTiga ada tunjuk hero kena baling
ke sana sini kan, masa tu jer la kot yg lawa sikit)
lawan nyer pulak, if u are a fan of hand to hand combat,
memang boring la filem ni jadinya, pasal cuma ada lawan
power with power, and some gunfight.
Sama cam dalam cerita heroes,
mana ada lawan tangan tangan,
gusti ker tinju,

Tp betul jgak kan, nak tgk orang bersilat,
tgk la Ombak ker, tomyam kun ker,somtam ker
tak pun ayam pandan. (Banyak sangat tajuk makanan kan)
and the best part of it all, pocket suka awek yg jahat tu,
Popo ker apa nama dia. comel!!:) sukaaaa!!! nak nak!!nak!!
ngan baju merah dia, (Bukan gambo ni) ngan english yg cam tak terus
tu, heheh oh why oh why...

Kepada mereka yg rajin nak gi tgk
DakKotaPening tak larat nak pegang
pistol tu.. sila lah.
bg pocket technical strategy diorang
tu besh. adding that mereka ada special
ability la kan. Dr segi plot, mcm biasa jer,
tgk lg pat kali paham kot.
(Skali dlm wikipedia,
dia taruk semua jalan citer daaaa...)

to those who've watched the movie,
two question :
1) what ability do u wanna have?
2) How does the mind wiping guy with the dirty fingernails got there?

15 comments:

Annaster said...

wah.. sudah besar ini budak.. rambut dia lawa lah.. adoiii.. bila la rambutku jd panjang cam dia!!

azie said...

kena tengok dulu cite tu baru bulih komen,huhu

tapi ai nak ability to read people's mind,ahaha

Princess Liyana said...

mstilah yana tak tgk lg kan;)huhu kna tgk dl br tau..

hm but yana nak ability cam doraemon, leh?hahaha..

Me, Mrs Taj said...

me suka budak pening tu..lakonan dia bgs! kechik2 dah pandai blakon kn? kat msia ni mn nk dpt..iskkkk

Cik Qemm said...

belum tgk lagi,nak tengok nak tengok!

tehais said...

Macam bes je cita nie.huhu

Bab cita hero2 nie,heroes best tp bila dah season 3 dah kontra abis watak depa.Ntah pe hape.hehe
(puji+kutuk) :P

Adry said...

aku tak tengok lagi cerita ni... hermmm

Adry @ http://www.adrysabry.com

Alya ^ Marlyna said...

ehh besar dah dia....comel2!!

bro my akad postponed to 20th june.....

Pocket said...

Anna,rambut panjang cam dia tu besh ker?
ngan rinting nyer lg,
tang blond tu besh la jgak,
tp dia memang blond yek?

Azie,Tgk la dl,
jgn tgk wayang plak,
rugi:)

Read people's mind?
abih la mereka mereka yg terdekat:)
mesti tak leh simpan rahsia nyer.

Yana,Doraemon?
diorang tak wat movie ker citer tu yek?
bola naga ada?

tp pocket suka pintu suka ati,
suka ati jer nak kuar mana pun kan:)

MrsTaj,kat mesia bkan ada ker?
upin ipin!!
eh tp diorang tu tak real.
heheh

CikQemm,gi tgk!
gi tgk!
kat pasar malam kot kot ada sekeping.

TehAis,Heroes the series kan...
cam naik bosan bila dapat tahu yg
sylar tu buleh 'study' ability orang.

Dah tu boring nyer!!
dia la jd plg kuat tak gitu?

Adry,tak per,
tak tgk pun tak rugi,
pasal budak kota pening tu tak seksi...
(Kesitu pulak, cetek betul la pocket kan)

Alya,oh!!oh!!
in the end procedure tak sempat jgak yek?
tak per...
sabar yee...

lamat lagi la nampaknyaaaa..

Princess Liyana said...

Haha pintu suka hati memang menarik.bleh g mana2 je.tension je g overseas.huhu.best2!

A t i Q a h said...

Huu.tak tengok lagi. Tapi tgk thriller memang best.

Dakota Fanning dalam iamsam tu sangat la sedih wataknya. nangis2 ai tengok. huhu.

*SiRibenMerah said...

hoho.. sgt x sempat nk tgk citer neh.. waaaaaaaaa~

ehhh, akad alya postpone 20th.. nampak gayanya, lambat lagi la sume nak gathering neh.. hikhikhikhik.. kena menahan rindu dendam la neh.. da lama rasa x pekena org neh =P~

Nem0 o0h Nem0 said...

ehh comel la itu budak.. =)

Kekanak Tokyo said...

gitu ke citernyer...
baru tengok 15 min beginning citer dia. cam tak paham, terus tukar tengok alien vs monsters.hahaha

kalu saya la...saya nak ability to fly.kalu leh nak sayap yang cantik cam sayap angel gitu..ahak..

toberu yo, kimi ni mo ~ (mr.chil)

Princess Liyana said...

napa bro pocket lama tak update?bzkah..hehe