Wednesday, May 20, 2009

174. FinixKu

Seperti yg tertera di post lepas :
173. Reality...
pocket sndiri pernah pulun buat bus stand.
punya la syok nak buat bus stand nih!!
siap ada pertandingan lg tuu n the winner's design
will be actually built there at the actual location!!
Plus your name will be stated there as the designer.
(In a small font so small that u'll use amoeba as a comparison)

semua orang seronok ofcourse, gi amik gambo,
study the requirement,. nak check saiz n everything.
benda tu kena buat kat dpan Finix plaza,
so disini pocket pun terpikir lah...
finix
burung
finix burung terbakar,
bakar api
api oren
oren kaler
oren burung.
oren bulu burung
bulu burung oren...(FnN oren perasa burung?)
so lets make a bus stand that have a roof that looks like a finix's feather!!
so camni lah apa yg pocket buat...orang tu?
amik idea dari karikatur Tony Wong dedulu
(Pengasas publication company utk komik pedang setiawan,
raja rimba dan banyak lagi lah)
karikatur dia duk tanggung gigantic pen kat bahu.
comel!.. so why not.

so draft idea nyer camni lah...
antor kat cikgu, dia kata...
'Fuzakenna yo!! mou chotto majimeni yatte yaaaa!!!'
(jangan main main la, buat betul betul la sikit)

hummmmmm... Nangis nangis^^;
pocket seriously rasa buleh pakai dah.
Reality kills creativity?

10 comments:

Me, Mrs Taj said...

huhuhu tak psl2 kena marah dgn cikgu ye? heheheh takpe cuba lagi..

*SiRibenMerah said...

hehehe.. sbenarnye kretip.. cikgu tuh pon x terpk camtuh.. sbb tuh dia tego.. sbb nak kaver malu.. hehehehehe...

Princess Liyana said...

huhu kalau pocket hantar kat teacher liyana, teacher akan kata, good job!huhu kamu mmg pandai;)

Ayaq masak said...

majime la ni cikgu..sebab tu idea saya lain daripada orang lain... cikgu nak majime camno lagi...

Zyan said...

hah! nih la salah satu assignment Pocket yang aku ingat masa kat Jepun dulu..kagum juga masa memula tgk design tuh..

Jahat kan sensei tuh..

Tapi kalau dulu kita belajo kat Itali mesti cikgu Itali tuh suka idea Pocket (apsal Itali eh??)

Kekanak Tokyo said...

fuzakennayo sensei...

sensei yatte mi...yatte mi!

en_me said...

rajinnyer wat design teww..

Pocket said...

MrsTaj,kan, tak nak cuba dah lah,
pasal dah lain benor keja skrg n study dulu. huhuu

Ben,so basically cikgu jeles lah yek?
umph!! i'll take that excuse better:)

Liyana,heheheh, teacher liyana tu memang besh, nak masuk skolah ngan liyana lah pas nih. tte bukan dah abih skolah ker?

Ayaq,kan, rase cam abih majime dah, tp soredemo, dia keter kurang majime lg , alahaaaaiiii

dia yg tak majime ngajor kot!!?

Zyan,Ingat yek? heheheh,
terasa bangga sekejap:)
ada jugak kenangan kita berdua yek? heheheh

Itali sebab anda nak sangat gi venice :)

Zet,sore tte... maji de iitakatta!!
tp takut :)

EnMe,rajin masa mencurik tulang kat kilang jeerrr:) hehehehe

izzati fuad said...

saya suka! hehe..cantik.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇