Saturday, May 23, 2009

175. SomeTalkMore...


...SomeTalkLess,
Tte pocketeers tahu tak iklan meksis ker,
hotling ker tp bukan selkom.
Tp iklan talipon la kiranya yg ada nampak
satu budak ni duk belakon dlm play dimana
dia jd warrior kot, duk pulun tarik pedang n
berskrip sesorang tu.
'Some Talk More' tertulis kat skrin,
(Well tak la betul betul tulih gitu, lebih kurang lah)
dan kamera tu trus ke belakang hero tadi
sikit ke budak yg duk snyum dalam pokok.
Basically watak dia adalah 'pokok' lah kan...
'Some talk Less' plak tertulis kat situ,

heheh, budak yg jadi pokok tu amat lah comel
ngan matanya nya yg menjeling itu.

terpikir plak...
if ever in the future, my sweet daughter run up to me and say...
'abah abah!! cikgu suruh adik belakon dalam drama kat skolah!!'
running to me with her bag and water canteen dropping
here and there like nobody care.
'yer ker!!? good girl!! tajuk apa sayang?'
being a good father would definitely ask the title right?
hoping it is not 'pretty lady', 'titanic' or 'transformers'
'HangTuah!!' proudly announcingit like she won something.
'waaahhh!! and u are?' praying to god the answer would be
tun teja or atleast siput serawak.
'Pokok!!'

heheheheh,
dah tu takkan nak suruh dia gi tukar kot!!
'err cikgu, saya nak mintak anak saya tak pegang watak pokok buleh tak?'
dan camana plak ngan...
'pocket, pocket! tu haa naufal jd hang lekiu, bj biru tu'
kata bendul yang bz pegang viewcam dia taking every
moment of the play. 'anak ko maner?' being polite,
so that the next ayat from him would be
'aku amik gambo dia jgak yer ...'


'tuu yang belakang sana nu tgh jadi pokok tu'
hek enneeeeee... kesiaaan pokok.

17 comments:

*SiRibenMerah said...

hahahahahaha..
nanti2 bapak2 neh duk bergaduh padaipa anak depa x jd hero ngan heroin.. yang anak2 pulak duk enjoy watak dalam pokok pasal tuh la pengalaman pertama depa berlakon.. lawak okeh duk pikiaq yg bukan2...
aleya baru bopa bulan.. naufal pon duk belajar kenal alam.. bapak2 depa da pikiaq sorg jd tun teja, sorg jd hang lekiu.. by the way.. hurmm, next anak buh la nama watak utama filem.. sure cikgu2 kat skolah tuh perasan watak tuh utk anak kita dulu sbb keunikan nama depa tuh.. betul dak??

bendul said...

hmmm..

bendul rasa in future maybe payah nak jumpa school buat play hang tuah or singapura dilanggar todak..
maybe banyak cerita politik yang dilakonkan semula..

aku takmo la naufal diwatakkan sebagai "pokloh" or other politician..

nauzubillah.. pocket mau..?

Princess Liyana said...

huhuhu comel je pokok dah berangan dah tu ada sweet daughter..huhu, nanti dia akan lari2 kat pocket and she will say ' abah, adik dpt jadi cinderella. amcam?ok tak?haha ;)

Super HaNa said...

ekekekeek..
cam ada plan nak berbesan je korang dua nih
ahakssss

Pocket said...

Ben,heheh, tak la jgak,
bukan nyer dasai (Lame) sangat
jadi pokok tu, cuma wataknyer tu
tak la banyak sangat utk
di war warkan.
utk ibu bapak, ko jadi lalang pun
dia happy, asalkan ko tak jadi
'rose' dari titanic. heheheh
(Isu scene lukisan bogel)

n tak la pikiaq masa dpan nyer citer, tp duk pikiaq kalau betul ada character jd pokok. bapak nyer pasti berpikir gitu. or maybe different kan?

utk aleya or naufal? ada lagi semilan tahun lagi nak pikir, tak gitu bendul?

Bendul,Tp bendul, cerita lefteenan adnan tak pernah orang wat play pun, citer kemerdekaan tak der jgak rasenyer, balik balik hang tuah n tun teja la jgak kan...
tak pun PGL.

so i doubt it that the thing about najib n annuar will be on their playing list.

Liyana,cinderella ok appa,
jd nenek kebayan pun besh:)
buleh gelak kuat kuat ahahahah.

Hana,kalau buleh nak cari la yg jauh sikit, tp kalau dah jodoh apa salahnya kan.

u'll never know

*SiRibenMerah said...

hehehe.. byk lagi masalah negara or rumah tangga or isu menjadi ayah yg baik yg harus dipikirkan.. bukan nye watak anak sebagai lalang or pokok.. adoilaaaaaa.. lawak btul la poket neh... hikhikhikhik...

tp cikgu2 slalunya akan buat props utk pokok.. x de la kejam sgt cikgu wat anak jd lalang or pokok.. I know la base on my experience tau.. cuma kalo ada pari2 yg menari or bidadari baru kitorg amek budak2 utk watak tuh.. sampingan je pon..tapi tetap glemer tauuu...

hurm..hehehe.. tapi kan.. ada satu chinese school tuh dia amek pelakon utk jadi watak hulubalang.ramai2 lak tuh.. padahal dia nk gunakan budak2 tuh untuk alihkan props bg setiap scene yg berbeza props.. part tuh lagi kesian.. hehehehe..kannnn??

tehais said...

Kejam nya kena berlakon jadik pokok.huhhu
Tp ok la tu,jadik gak pelakon..heheh

Princess Liyana said...

amboiii..sukanya dia nak gelakkan org ;P

Jadila yg comel2 and adorable..huhu nenek kebayan nnti nak kena bongkok2 ;P

Ayaq masak said...

ahahaha...comel.

Zeti said...

at least dapat part on stage, kalu kerja back stage lagi kesian.

KoudaGaijinsan said...

teringat masa kat sek men dulu...
kitorg buat drama 'sleeping gorgeous'...kali nih the prince was sleeping..my part?being the prince best buddy...why prince best buddy (with tengkolok, sampin all that) ?..err did i forget to mentioned, gilz school??heheeh...

Pocket said...

Ben,alaa... takkan tetiap ari nak pikir pasal masaalah global jer. boring kan..
sesekali kita pikir plak masaalah global utk sikecil:)

dalam iklan tu, budak tu also pegang epal, mungkin dia jadi pokok yg bercakap kut, mase prince kita tu dtg amik epal tersebut.

Yes memang cikgu akan buat props jer utk lalang. tp kalau dia nak lalang yg ber'liuk liuk' ditiup angin, kan ker kena amik sorang jgak jd lalang..
heheheh:)

bayangkan ben jd bidadari:D..
mesti cute!!

TehAis,atleast take some part kan,

Liyana,heheh, tak la gelakkan orang, gelakkan future daughter yg jd nenek kebayan:)

jadi pari pari lah, ngan skirt puteh n some little wings!!
ada wands sikit utk nak throw her magic around.

'expeliarmus!!'

Ayaq,Comel comel, ayaq pernah masuk play?

Zeti,Pocket tak leh nak buat lawatan balas, anda tak share profil anda,
camner nak tau blog anda dimana.
anyway,
kalau keja back stage memang lg kesian. tak nampak pon dek mak bapak kat bawah....
tp bukan diorang ada staff ker utk itu?

Gaijinsan,waaahhh, so si kawan prince ni duk meneman prince nyer tido lah?
besar jgak part tu,
sebab prince tido jer,
u'll be doing lots of talking kan?

hehehe tak der gambo ker?
post lah:)

Cik Qemm said...

alahai,

mana tahu si pokok tu main lead.teater pasal earth hour.hehe

Super HaNa said...

jauh skit ekkk??
tggu anak hana je lah!
ahahhahaha

tp tatau bila la ekk

atty's said...

kelakar je..ehehehhe

Pocket said...

CikQemm,betul!! kalau filem LOTR,
mesti ada character pokok kan.
heheheheh...

HanaChan,pun buleh!!
eh? dah ada ker?
congratulation!!!

Atty,Kelakar yek,
heheh:)

Kekanak Tokyo said...

zeti itu adalah saya..har har har