Sunday, May 10, 2009

170. Twailait


Twailait
allamaaakkk ari tu dah tgk dah citer ni,
proposed by MrAdrySabry... believe me, your review
makes me wanna see this. katanya ada novel, nak bli lah
jgak novelnyer nanti. mesti besh.. mesti ada small
detail yg diorang tak buat dlm movie.
But then again... what is there to seek for?
its not like HeriPoter nyer series dimana magic nyer
lebih besh dalam novel dari kat movie.

Filem ni actually simple sangat jalan citernyer.
sama cam drama yg selalu kita duk tgk kat TiViTiga.
drama tentang cinta antara dua kaum.
The differences between both culture and how does the other
race taking it was the interesting point.

Dalam filem twailait ni kaum nyer plak adalah between
vampire and normal human being. sama jer kan... vampire
kononnya buleh terbang. so that's the plus.
vampire have this hunger for blood.
Now that will be the minus point. hek enneee
Samaa jer ngan lelaki melayu cintan ngan chinese girl kan?
Pork in the wife's mother's kitchen
lunch using hand in husband's mother's family

I have once written a heavy question previously:
59. GonePocketGone
do u make your beloved GF forget u for her own good?
do u make her marry another guy cause its the better option?
What about love?

well the same question arise by watching twailait.
he's a vampire that cant die, loving a mortal soul would
torment both being. one seeing another dying.
another have to live with an everafter 17years old boy. hummmm...
He cant be human... but she can be a vampire,
He doesnt wanna change her, but if he does,
they can be together forever. humm not bad huh?
but that'll be another movie isnt it? :)

Pocket being the pocket he is,
always have an eye for the other girl.
Never think much about the main character.
(Always fall for the enemy or the bad one)
Everybody take a look at the pitcher alice!!
Luv the hair, luv the face, luv the eye!!
and the awkward (but cute) pitcher pose like she's not use to it.
wallaweeeeeiiiiiiiii...
Pocket nak!! pocket nak!! eheheheh







wait a minute, i luv this movie, watched it 3 time!!
but if u read the above, my review shows negative point more.
why? well that is for u to find out for yourself ^^
(Sambut lah kempen 'boikot-barangan-mereka' dengan membeli DVD lanun)

15 comments:

Annaster said...

Mr. Pocket,
I've watched the movie more than 3 times..
Ada ayat that Edward said to Bella melting me down la..
Right now, try to finish reading the 2nd sequel of Twilight Saga - New Moon..
Cudn't wait to see the sequel this nov.. More on Bella and Jacob..

=)

tehais said...

bes cita nie ;)
kalu la ada laki macam tu......huhu

secretive said...

hehe read la twilight saga if u have time to spare ^^

p/s : secretly, i love alice too ~

Pocket said...

Anna,yes, ayat ayat dia tu memang besh:)
rasa cam nak tiru pun besh jgak.
NewMoon tengah hfilming skrg..
so mostprobably 2010 or 2011 lah kot.
considering nak edit lagi.
Jacob? bukan mamat red indian tu?
'left u for a minute and the wolf descends' kata hero was a bit of a giveaway :D

TehAis,laki macam tu tak der,
pasal kebanyakan lelaki tak isap darah:)...
tetapi amat lah kurang hajarnya dalam pertemuan pertama mereka,
si edward bleh tutup idung cam terbau something busuk tu kan?

Terbau something yg 'sedap' sebenarnya:P

Secret,yeaaa!!!
ada penyokong ..
go elis go elis!!
part dia koyak kepala james in the end tu ganash.. hohooooo
ptg ni jgak pocket gi kdai buku

Zyan said...

ermm..tingat cite meg ryan ngan pakcik nicolas cage tuh cite ape eh..yang ada scene meg ryan naik beskal tutup mata sambil melebarkan tangan..last-last..gedegang..

erm..mcm nak kena carik cite twilite nih la plak..huhu

~ mizzAmy ~ said...

amy tak tengok citer ni lagi. dah ramai yg duk kata citer nya best.

Pocket said...

DrYan,eh!? kenapa yan tingatkan citer tu plak?
tak paham connection nyer,
tp citer tu memang besh
Ending buduh nak mampus,
Moral of the story:
'naik beskal jangan tutup mata'
Luv the Quote:
'What good is a pair of wings if u cant feel the wind on your face'

Amy,tak tgk lg?
try la cari filem nyer,
tp jangan bli ori plak.
:) Kempen!! kempen!!

Princess Liyana said...

Hehe yana tk tgk lg..mesti tgk ni;)huhu tp my little sis minat btol. ada koleksi novelnya bersiri2..hihi

izzati fuad said...

pocket,kita dah baca semua buku. well,okay la all the books. the best is the last book. :D as u said, cerita dia simple je. hehe.

and i heard the movie is not that good thus i don't wanna ruin my imagination of the scenes from the books with the ones in the movie. haha. boley ka camtu?

Mrs Taj said...

loove this movie!! seriously best..

Zyan said...

Lor..yer la pasalkan cite 'city of engel' tuhkan cinta antara angel ngan manusia...bila angel jadik manusia, si manusia jadik angel lak...hoho..nih cite antara vampire dan manusiakan..

filanastasia said...

pocket : nak nengok gak.. dulu hard fan buffy da vampire slayer.. sgt minat itu spike.. da most hensem vampire la.. hohohoh

Adry said...

Bestkan!! Tak sangka ada gak orang ambik perhatian ngan movie review ku... hehehe...

kalau tak silap filem kedua akan ditayangkan hujung tahun ni atau awal tahun depan.. tak sabar!!

Pocket said...

Liyana,huhuuu,
pocket pun nak bli jgak,
tp tak gi tgk pun lagi.
tak sempat.
swipe jer bleh tak?
RM kurang la kebelakangan ni..

Izzati,So mesti berbeza kan filem ngan novel nyer? nih yg tak sabar nak bli sndiri nih.. aduhaii..

MrsTaj,besh kan,
tp pocket bli DVD jer.
tak sempat nak gi tgk kat wayang.

Yan,Bettooooolll jgak.
tp yg tu angel yg convert jd human,
just as dia rasa ke'manis'an jd human... awek tu plak jd angel.
hek enneeee...

Filanastasia,pocket pernah dgr pasal buffy,
tp tak pernah layan.
ramai sangat orang kater besh,
pocket just simply rase kalau nama dia buffy, mest mcm citer brainless gitu.
Maybe kena tukar sket kot cara pikir pas ni...

Adry,Yes, ujung tahun ni kita review second movie nyer sesamer :)
heheheheh
and yes, andalah penyebab pocket usaha cari dvd nyer.
humm hummmm

Super HaNa said...

uwaa...watashi jatuh cinta yang teramat sgt dengan edward
*walaupun dia putih mengalahkan tepung naik sendiri


huhuhuhuhu
sexyyyyyyyyyyyyyyyyy