Sunday, April 26, 2009

165. GemuruhJiwaII

I've wrote a story today, too long, too detail, (bunyi hingus pun pocket citer satu paragraph)
so i've rewrote... but it was still long!!
maleh dah nak rewrite.. so read on pocketeers,
i know u guys having the monday blues anyway.
(Why the title was gemuruhJiwa? well u have to read the first one : 55.GemuruhJiwa)

i got a friend who lived by the second.
The kinda guy who would go amok by reaching the
finish line a second later than his opponent.
The kinda guy who consider 140km/j on his RG bike
was slow. He needed the mach speed. (atau kelajuan bunyi kot)
One day he crash-landed badly on the road infront of
Muzium negara using his chin as one of his landing gear
(Among others, which was his elbow and knee)
He was taking the mild curve in his best speed (140km/j)
when an angry KL Rempit kicked his Johor plated RG to the ground.
The bike was badly damaged. so damaged that u have to use a
'penyapu' to gather back all the debris.
Putting it back on like a 10Thousand pieces of jigsaw puzle.
He however walks away from the scene to the UM Hospital Universiti
to get a fresh preaching on 'speed kills' from the fat nurse while
she's stitching his landing gear, i'm sorry, stitching his chin.

His story of the accident was told right after he arrived
back in fifth college,UM. All in the room listening to him like
he just survived the war. Him in the middle. Us all around him.

'aku nak gi mandi lah, poko! tlg bukak baju aku ni, aku tak larat
nak angkat tangan dah' he gives direction to a junior nearby,
i cant remember his name right but lets call him poko shall we.
And as he takes off his black t shirt,
we realised that there's red colour strips,
formed right where his rib should be. both side of his body.
Skin peeled off showing the meat inside. Bloody red meat.
with skin in the middle of every strips, like three bridges
crossing a lake of blood.
yes, he used his rib to land as well.
To lighten the situation, one of us joked
'waaa sticker baru lawa la.. hehehe'
and all of us laughed of course.

but poko was in tears now. He either cared for his senior.
or maybe he's just those kinda mushy sensitive guy who tears alot.
'kenape la ko kena racing jenghis! aku tgk ko ni pun aku kesian,
ko tak rase nak insaf ker?'another guy asked, i think it was aboojin.
exhaling, with a smile he answered
'Apa buleh buat beb.. aku dah jatuh cinta dengan kelajuan'

Hek enneeeee punya la macho jawapan!!
meluat aku!! tapi pasal macho sangat jawapan tu la
pocket tak leh lupa cerita ni, ngabih kan memory space
dlm kepala otak aku jer, nak delete pun tak bleh.
Hoh!!

dah aku emo malam malam ahad ni, besok nak keja... hoh!!

13 comments:

filanastasia said...

pocket : i'm a speed freak gak.. tp takde la nak merempit sampai nak membazir nyawa..

tp mereka2 neh.. setakat luka sikit2 takde nya nak insaf.. tunggu mati jek.. opsss..

takpela pocket.. tumpang sikit kat memory tuh.... huhuhuh..

thanx for the compliment... nah.. not burning anyone... coz dah nak subuh.. sihat dah...

Zyan said...

Malaysia BoleH!

Melayu memang ada darah keturunan Hang Tuah!

ehehhe

~ mizzAmy ~ said...

bab2 laju atau kelajuan nih tak leh masuk geng amy. amy nih bawak keta terkedek-kedek. kalau bawak scooter pun sama jer. tak dek makna nya nak merempit. :P

cHeRyNa PiReS said...

sah die tidak boleh dibuat laki...ehehehe...walopon adventurous...tp silap gaya boleh cepat menjadi janda...ohhh tidak!

A t i Q a h said...

LOL to Cheryna's comment. Ngahaha.

Lelaki kalau tak eksiden, tak sah. :P

bendul said...

hahahahah...

tak sangka ko nak kuar ngan cerita nih.. lawak giler biler teringat balik..

yang aku ingat, member jenghis terpaksa tolong bawak balik motor tu, n terpaksa tukar gear guna tangan.. tak tau apasal..

the 'luka' was really terrible.. ngeri seeehhh... patut dia gi jadi penasihat cerita wayang mat rempit yang bakal keluar tu.. bila dia tunjuk patur sket, mesti diorang respek punyer laa..

tte, jenghis tu bukan roomate ko ker..? dia wat per skang..?

Pocket said...

Filanastasia,oo speed freak jgak yek?
ngan kenderaan apa anda speeding tu?

btul tu, mereka tu memang hati kental.
kalau la mereka tu jadi pahlawan negara.
pastinya musuh kita takut ngan keberanian mereka.
kan:)
heheh

DrYan,tp pocket sokong hang jebat lagi..
pocket sorang nak ngaku anak cucu hang jebat bleh?

Amy,heheheh, pocket pun samo.
kelajuan maximum pocket atas Ex5 ku adalah 60km/j
tu pun dah berdebar debar dah jantung ini..
hahahahah

camana korang gi 140 woi!!?

bagus la amy pun slow jgak..
kalau jd apa apa, inshaAllah kurang sikit damage nyer tu:)

Sha,wahahah, cepat menjadi janda tu tak tahan:)
heheheh, kang tak sempat plak nak ber'orkid'
plak kang:)

Atiqah,eh!! hooh la..
lelaki yg tak exciden memang tak sah.
mesti once dalam idup dia, dia kena ada pengalaman
skali kan:)


Bendul,Heheheh,
ko mesti tak sangka pocket akan bawak kuar citer ni kan..
hahahah:) tp wajah jengghis masih lg fresh dlm ingatan pocket nih!! ..
bebila kalau bleh cari balik gambo dia, pocket try taruk sini^^
waahahahah

tak, dia bukan roomate pocket,
dia ada ker dlm loop mail add tu?

izzati fuad said...

ahaha...i like his answer. "aku dah jatuh cinta dengan kelajuan". boleh masuk movie. hehe.

bukan ke kalau naik motor bawak laju-laju baru best. :D

ps: hye! first time komen. nge~~

Princess Liyana said...

alaahai..apalah kan,sukakan kelajuan..ha, accident pun suka lg..hish..tk fhm..;P

Adry said...

cintakan kelajuan... confession of a mat rempit!! hehehe


Adry @ http://www.adrysabry.com

KoudaGaijinsan said...

hahaha....teringat tergolek kat dpn pagar 3rd lps balik kelas...

Haa ayat dr filem nih pon menarik
'I feel the need, the need for speed!'

Mysara said...

senpai,konnichiwa..hisashiburi..lama dah xsinggah sini.lompat dr blog k.ain td..senpai genki?

sorry,komen xde kaitan dgn entry :D

Pocket said...

Izzati,thanks for coming,
am linking u, link me also pls:)

hooh, memang macho bangat jawapan dia, tu yg tak leh nak lupa tu.
hampeh, yer la naik motor laju br besh, tp kalau dah berjahit dagu tu kan ker susah nak bercukur:)

Liyana,'Apa buleh buat beb.. aku dah jatuh cinta dengan kelajuan' was the answer to that:)


Adry,tp zaman tu tak der lg term mat rempit, simply kutu race jer kot... hahahah


GaijinSanbila la anda gi tergolek kat dpan tu!!? luka tak? heheheh:)

so anda pun jatuh cinta ngan kelajuan jgak ker?

Mysara,Genki yoo!!
linking u, link mine yah:)