Friday, April 24, 2009

164. NemTeg

seperti yg pernah ayaq masak post kat blog dia
satu tika dulu di postnya yg bertajuk 'Aku'
dia ada masaalah tak leh nak concentrate,
'...tensen
.terpikir kenapa tumpuan aku untuk keja hanya
10 menet saje, lepas tu pegi main fesbuk selama 3 jam
.takleh jadi orang yang bekerja dalam opis
akibat tumpuan 10-menet aku tu
.tak tulis... ' was what she typed.

pocket pun pernah menpunyai masaalah yg sama.
bila pocket sembang ngan orang, pocket tak tahu
nak concentrate kat mana. sepatutnya kat mata la kan...
tp kekadang merayap ke tpt lain...
telinga...
kening...
bibir (Lips reading)
tulang selangka (nihonggo nyer sakotsu)
dan kebawah lg...(accidentally yer!! accidentally!!)

tp itulah masaalahnya!!
adalah tidak sopan utk lelaki memandang ke attraction
yg lain selain dari wajah.(Hear me trying my best to be platonic)
so pocket telah berusaha satu musim panas itu,
dan telah berjaya utk menanam minat kepada lips reading.
sekarang ni kalau sembang mesti nak baca gerakan bibir.
gyakuni (Terbalik pulak) tak leh paham kalau sembang
ngan orang yg pakai mouth cover atau orang yg pakai
full face helmet.
ahaaaaiiiii....

post yg yg lepas mengenai acu 163.Pusingpusing...?
Ada mention tentang nurse yg pakai name tag,
persoalan nyer, camana la pocket nak sembang ngan nurse tu
dan nak tgk nametag dia tanpa disyakwasangka kan..
atau disalah paham melihat attraction yg lain itu?

'so acu sy ni... cik kenal lah yer?'
'kenal.. dia yg landing atas belakang keter pakai dada tu kan?'
'haah, cik ni namaaaaa... ' sambil mata memerhatikan nametag
hitam bertulisan puteh yang kemas disematkan didada adik tu.
(Surely dianggap memandang permandangan yg lain nyer lah!!!
nak gatal lagi cuba nak pegang plak name tag tu kononnya sebab
nametag tu hadap kebawah, susah nak nampak urup... hoh!! mahu
kena penampar on the spot!!)
tu kira ok lg, kalau peramugari MAS lg lah besh...
tulisan oren berlatarbelakang kan gold!!!
kalau aku tgk tiga belas minit kang, dikatakan aku ni gatal plak kan...

taruk nametag kat dagu takpun dahi ker tak leh ker?

13 comments:

Tny said...

Kahkahkah!!! =))
Itulah bro.. ermm.. klo bercakap ngn orang yang pentingnya eye contact =) Tapi kan, ada orang kata.. orang lah kata.. tru eye contact jugak, boleh dipukau!!!

Abih cmner tu?

~ mizzAmy ~ said...

Amy plak kalau bercakap, susah nak pandang org tuh. mata nih cam pandang tempat lain. kenapa entah. sampai org ingat kita tak concentrate plak.

btw, kenapakah suka pandang name tag org? nasib amy tak pakai name tag g ofis. kalau jumpa org cam pocket. habis lah........ :P

azie said...

ha ha ha..
kat dahi ok gak kut

Princess Liyana said...

hahaha..amvoiiii..sukanya dia cuci mata..meh cni tutp mata tu..kah kah..

jap yana tgh imagine kalau cikgu cm yana kena pakai nametag kat dahi..hahahahah..

tehais said...

hahaha..yg pandang tang tag tu memang nmpak gatai.kui kui :P

Bab concentrate rasanya teh ais pun sama la.Bila nak study ja,mula la dok tringat benda lain.huhu

*SiRibenMerah said...

lenkali kalo x leh fokus..cuba tarik nafas n mintak partner tuh ulang balik.. tapiiiiii.. kalo berkali2 dia ckp still x de fokus, mmg patut le dia panggggggg sekati.. hahahaha.. ada ka mata tuh duk merayap tempat lain.. btw, name tag nak letak mana?? dahi?? amboiiii... ingat 'tandey' ke nk suh letak kat dahi..
letak je kat dada.. kalo rasa tanak tgk kat dada tuh, tanya la direct nama dia.. saja je alasannnnn~ puiiiiiii =P~

eL said...

alaa tak kisah la camna. janji niat kat hati tu iklas. tengok mane pon org tak anggap punya hehe. tp slalu kalo bercakap ngan org lebih baik tumpu pada mata dia ah.

Ayaq masak said...

Sebab tu aku tak suka pakai nametag... kalau ada nametag aku letak kat lengan aku. huhu.

Adry said...

wakakaka... tak dapat bayang kan letak kat dahi!! hahahahaha

kalau nak senang.. letak kat belakang...macam jersi ... tulis besar besar sekali ngan no... ada free ble terus main bola.. hahahahhaa

Adry @ http://www.adrysabry.com

Pocket said...

Tny,Betul betul betul!! (Ala upin ipin)
so dibenarkan la sayer melihat tpt lain mase sembang kan:)
kita tgk pipi lah!!

Amy,orang cam pocket?
pocket kira bagus apa...
atleast pocket telah tahu masalah dlm diri dan telah berjaya mengatasinya.

kalau yg duk layan tu lg la hampeh:)
heheheh amy pandang ke tempat lain tu kemana? permandangan ditepi tasik perdana ker.. huhuuu!!

Azie,jap jap, nanti bebila pocket gi blog azie dan dpt kan gambo azie.. then Photoshop kan nemteg kat dahi okeh:)

Yana,tutup mate jer?
cucuk mate la lagi ganeh:)
heheh

tak yah imagine kan,
nanti pocket akan photoshopkan azie kiter taruk nemteg kat dahi:) heheh

TehAis,so tak leh la nak tgk nemteg yer,
just tanya jer...
tp ada jgak yg bila kita tanya..
jawapan nyer mendada menayang nemteg tu...
kalau gitu camana?

Ben,kenapakah anda teramat emo ngan komen anda? oh oh!! mcm ada pengalaman jer :) heheheh

sajer je nak provoke lg:)

eL,tgk kat mata lah yek:)
bagus...
dari kerana mattaaaaa...
yang mempunyai kuassaaa..
heh:)

Ayaq,oh!oh! pakai kat tangan!!
haaa.. yg ni kena tgk:)
kat siku ker dik?
kat pangkal lengan?
tak pun kat atas bahu?

Adry,Eh!!
macam buleh pakai la idea itu!!
sesetengah company kat kilang memang apply camtu...
satu uniform utk sorang tu jer,
tak leh kasi orang lain pinjam..

tp tulih no employee plus nama bebesor kalu, nampak cam convict terlepas penjara plak..
hahahah:)

Kekanak Tokyo said...

sebab tu orang jepun tak pakai sangat nametag...

-takat pekerja kombini ngan salesman jelah kot-

huluq meishi meishi...tenong meishi tu~

Pocket said...

Zet,abih tu takkan la nak huloq meishi ngan nurse kat spital koott...
ngan Dr maybe la,
tp ngan nurse?
heheheh:)

cHeRyNa PiReS said...

sha pon ade masalah bile org dok berdiri di sebelah...kemudian paras pinggang org itu berada di sebelah kepala kerana saya pulak tgh duduk......dah kemudian apabila mahu mendongak dan bercakap dgn org itu baru perasan...uiiiikkk!!!!!!

dan kemudian dgn termalu2nya berdiri...muka pon merah...

ataupon cepat2 minta org itu duduk supaya dpt eye-to-eye drp eye to the ****...hahahaha...