Wednesday, November 19, 2008

128. Amy'sTag

POcket, semalam sebenarnya ada cerita yg pocket nak citer.
Tp, skali baca Amy's comment katanya ada tag. So pocket
rentikan niat suci murni nak cerita tentang toilet...
come to think of it, pocket dah tak ingat pun dah citer nyer.
Tak prewrite, so tak der backup.
Anyway.... memperkenalkan... pocket nyer meja!!:)
1) Benci sangat kerusi baru tu pasal tak leh nak tido sandar dah.
2) Ada cermin bulat kat atas monitor, utk tgk MrG menghampiri ker tak..
(So that pocket boleh berenti tengok junk mail dan sambung buat kja)
3) Besor tak monitor tu? zaman sekarang ni pun still pocket guna monitor
prasejarah tu... boring boring, perasan tak meja sebelah takder monitor?
pasal meja sebelah dpt monitor flat lagi nipis (LCD?).. tak aci!!
4) Botol air kesayangan pocket yg kaler biru tu... heheh, sehari tiga kali jgak refill!!
5)Ada talipon kat tetengah antara comp pocket ngan comp mamat sebelah.
Direct line ... nombornyer .... mcm segan lah nak bagi tau :D heheheh
6)YG berselerak atas comp tu adalah sample NG Button. Tak sempat nak study lg.

Apa yg besh nyer duk kat meja ni?
hummm.. tak tau lah, duk tengah kut,
That's me comp with the 'P' Mark.

Front row is the Electrical Guy
Back row is the Metal Guy,
And me as the plastic guy in the middle,
able to chat away front and rear :)
Well 'chat' here doesnt have to be
chit chatting, lets call it discussion shall we:)








And one more thing... The view,
Well i think i have the best view there. >:)
since its in the middle, so i can turn my head to the right without looking suspicious.
heheh cant blame a man who wanna whistle while he's working right?
Hey hey, i think that's about it about my workstation.
People who i wanna tag would be ....
Banji (Definitely he wont be doing it but i always want to know how his work place is)
Bendul (Well, i think he did it once... but i wanna tag him anyway... put here the link will u bendul?)
DaFilantera!!(Yes u bro! inside the cleanroom, the full aircond, how is it in there bro?)
Cheryna Pires (Sha, u did mentioned that u've changed work place.. so wanna show us your new place?)
Danisha (Last post is Sang Hijab Pencinta, miss u sis, put in your pic also yah!!)

And ofcourse.. those who have a workplace u can be proud of.
Jauh perjalanan, luas perjalanan kata orang. Put in your workstation pic also ya..
CikSaloma... how about u? can u show us where u work? :)

another post that have my work station would be the 16. Manager Kebersihan

26 comments:

mim.ya.ra.alif said...

kite x jwb lg tag amy nih..
mmg semak giler ah skrg ats meja
al-maklum la zaman kemalasan
dh snap tgl nk publish jer lg
hihihihi

Pocket said...

Mira
Menungguuuuuuu!!
heheh, Kalau pompuan nyer workstation mesti ado bebunga sikit kan:)
pun tak jugak kaaaaa?

semak tu yg nak tgk tu.
apa ada dalam semak..gitu gitu:)

mim.ya.ra.alif said...

ada bunga hidup jer
tu pn student bg utk eksperimen
hehehhee

nk try baju tu ke?
pos kain n sampel kt sini
hehehehhe

azie said...

kih kih kih


notty ya pocket!

bendul said...

hoh..!!

lama sudah menunggu orang mengetag saya..

akhirnya...

yess..!! i will do it pocket.. this time with more pic..

tte, pasal monitor tu, beli sendiri jer la, then pasang.. buleh jimat space wooo..

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

wahhh capai gak niat nk tgk tempat keja pocket
ehehehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

bendul tu sdh lama menanti
eheheh
kalo watashi kena tag nnt watashi nk tag bendul
:P

Ayaq masak said...

ya allah monitor...

~ mizzAmy ~ said...

~ mak aiii... tak nak la kata apa kan. tapi nak kata jugak. hahahahaha... bersepahnya.....

opps, ampun yerk. terlepas cakap plak. hahahahaha.....

ekhh, production line dengan office tak diasingkan ker? ~

A t i Q a h said...

kreatif nya pocket letak cermin kat monitor. hihi.

Tny said...

Sungguh strategik!!! FR and RR.. nice views!! :))

Ermm.. button no good pun x smpat nk study? Weeiiyuu.. sungguh BZ nya dia.. tgk tu paper, document melamba atas meja.. iskk.. iskk..

Selamat bekerja & bekerjaya =)

banji said...

tempat kerja banji.. hm tak janji, but I'll see what I can do :)

Annaster said...

Mr Pocket,
Mak aiii.... workstation nyaa..?
Byk nya kertas..

Agreed wit u la, my workstation ada flower..
ngeh2

lindosh said...

nampak sangat pocket orangnya bizi kat tempat kerja. meja dasat :P

Adry said...

uiiii semaknya... hahaa... tapi takpa... janji masyuk... masyuk ker?? hehehe


Adry @ http://www.adrysabry.com

Pocket said...

Mira,
kira ada bebunga la jgak!!
macam sweet jer kalau meja ada bunga,
atlest better than meja pocket yg ada sample NG button jek.

Azie,
notty ker?
tak salah kan?
keindahan itu utk diamati:)

Bendul,
hooh hooh,
sesekali besh jgak mengetag ni.
tp takleh la slalu kan:)

Oooi!! taruk la gambo production skali:)
heheheh

Hanachan,
Bendul pendahaga tag,
heheheh,
alaaa, apa la sangat tempat keja kita,
just a kerusi n a meja pasang siap.
tunggu pocket naik jadi director nanti:)
pocket taruk office pocket as a header pic!!

Ayaq,
Sampai gitu skali ker teruknyer monitor pocket?

Amy,
hheheheeh, bersepah ker? tak der lah, tu kira masa kemas tu. masa tak kemas lagi hideous. hahahahah

actually diasingkan, tpt tu tpt inspector tu.
inspection area ngan OFis pocket disekalikan.
ok jgak.
takder la tgk jantan jer duk wat keja :)
ado jgak la inspector utk dijamu mata :)
huhuuuuuuu

Atiqah,
nanti bila korang keja nanti, taruk la.
bukan apa... nak tgk belakang.. boss datang kalu..
cepat cepat la Alt+F4 kan window internet anda tu:)

Tny,
heheh, kiranya kalau tgk paper dan document tu, macam pocket ni sibuk jer kan. tak jgak tny!! slalunya ngulat jugak...
tp ngulat bukan pasal malas nak wat keja...
ngulat pasal tak tau camana nak wat keja ... hahahaha

Banji,
Yes banji, no pressure though,
dimasa lapang anda.. dimasa lapang anda...

kalau ada sumur diladang
boleh hamba menumpang mandi,
kalau ada umur yg panjang,
boleh kita berjumpa lagi. yey!!
tp ada kena mengena ker ngan banji wat tag?

Anna,
Workstation anda ada bunga?
bunga idup ker mati yek?
heheheh tingin plak nak tgk:)
heheheh care to be tagged?

Pocket said...

Lindosh,
Eh kemana perginya icon lindosh yg tomei ngan wajah menyerupai anime Bleach nyer character tu!!?
Lindosh!!anda dpt demam barnie the dinasour ker!!!
heheheh,

segala gala tu sekadar hiasan jer dik. baru la ensem.

Adry,
Dah tak masyuk dah,
dulu buleh la tp ...
ngan econ makin turun ni...
heheh, emo plak pocket..

Princess Liyana said...

uhuhu..gitu rupernya tmpt kerja pocket;)ahaha...

Annaster said...

Mr. Pocket,

Ok Bosss...
Nanti i buh my workstation plak..
okeh..?

mySmartAir said...

Dasyat gak meja pocket semak camtu, atleast xnampak lepak je.hehe..tp your meja memang mencerminkan dan membuktikan pocket ni seorang yang buzy loo.but still got time to update your blog. tabik sama lu!!

Pocket said...

Liyana,
Hooh, gini la lebih kurang,
so anda nanti pun kalau dah sampai ke tpt keja nanti.
jadikan la pocket nyer tempat ni sebagai sempadan.
basically jangan semak cenggitu:)
heheheh,

Anna,
umph!! taruk la.
mesti lawo:)heheh,
pocket punyer tpt pun lawo jgak.
in its own way lah kan^^
Kon,
hohooo... dah lama tak nampak Kon komen:).
anyway..
memang nampak cam rajin...
rajin menyemak..hahahah

nampak sangat banyak keja tak siap. pasal tu meja semak ...
kalau keja siap, document tu buleh gi file out kan:)

Update blog? kiter update kat umah lah:D diorang block comp kat kilang. tak leh nak update kat situ. huhuuuu

cHeRyNa PiReS said...

hahaha...my new place is nothing i can proud of laaaa...lenla ofis lame dulu mmg cantik (but due to terms and condition...we're not allowed to take pix of it at all!).

nanti sha tangkap mase sha ade meeting...sure best:D

rOhock said...

okey gak tempat keje lu...

Princess Liyana said...

huhuhu..alaahai..tkde secretary yg comel2 nak kemaskan ke bro?ahaha ;P

*SiRibenMerah said...

humang aihhhh..
semak n serabutnya meja pocket.. hahahahaha.. jujur dan ikhlas neh mengutuk.. ahaks =P~

*pocket keje ke usha awek??

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

haha.nama saloma tiada dalam list.consider tak di tag lah..haha.

apa yg menarik..flight.airport.suitcase.hotel.itu je la tempat kerja saya pocket.. :)