Friday, November 07, 2008

124. MovieUGoWith

U guys do go to movies right... well most of us are,
some of us dont. those who are, would give reason :
like the environment,
luv the popcorn,
quality time while watching,
luv to be with her in the dark. (Oooiii!!!)

those who are not, would give the reason :
susah lah nak bawak bebudaak.
hate the smell of socks and bad odour(Its ok if its mine, NG if its the big fat guy infront)
can always buy DVD for a much cheaper price.
no one to be with in the dark(Alahaaaiii)

anyway, for those who do go to watch movies,
do u choose your companion? like this movie should go
with Bendul, i dont think amy would luv this,
ayaq masa would definitely dig this...
actually think 'with who should i go if i wanna watch this movie?'

cause i've once gone to this movie with someone and
she came out not talking about the movie.
'so how was the movie?'
'biase.. buang duit ada jgak, nothing special'
it was 'along came polly' ben stiller and that girl from 'friends'.
now i dont wanna be picky
but he or she who go with me to the movie, must atleast enjoyed the movie.
i hate it if all the group start saying...
'hek enneee... sapa ajak kita mai tgk movie ni td!!?'
'bodoh giler la ending dia... rugi jer aku datang'

cause different people with different taste.
some hate malay movie, Sepi.. PiJiEl..
some hate musical movie, MammaMiya.. HaiSkulMusikal
some luv shooting movie,
some hate JonWu movie,

i've asked Farid, what does he think of Sepi? his answer was that he hated it.
'but why?' i asked... 'i dont know, never seen it'
'then how do u come to that conclusion?' me still confuse..
'Cause its a malay movie'
hummmm so i wont be asking him to see Los&Faun or antoo fighter nanti...
i've also asked ima wether she enjoyed dat movie EagleEye-SheaLabeouf.
She luved it, me on the other hand, hated it.
Its not much different from dat movie stealth
where the fighter jet able to think like human
and make decision for itself.

Basically i would prefer to go to a movie where
i'll be enjoying as much as he or she would.
But picking friends to go to the movie is such a selfish thing to do.
for instance..
'Farid.. jom gi tgk DeDavinciKod'
'eh pocket!! ima nak tgk jgak.. buleh ikut?' mencelah
'tak leh, ima tak pandai english, farid ok lah'
is such a mean thing to do dont u think?
(am not good in english either, still trying to 'absorb' the language naturally)
Which comes to my bottom line.
Am going to see the Quantum of S0lace tomorow,
Anybody wanna join me?

19 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ await la nama Amy ade tuh?

btw, amy tak kisah pun tengok citer apa. sebabnya, bila tengok kat wayang feel dia lain skit.cam menjiwai jer... kalau nak menjerit pun leh jerit suka2 hati. boleh??

just satu jer, kalau boleh, amy akan elak dari tengok citer indon. coz, citer malay actually is better than indon. yang bezanya, diorg glamour sebab lagu2 dlm cerita tuh. exaggerate jer lebih....

wahh, nak pi tengok citer James Bond ker? kita nak pi tengok next weekend. tunggu org dari Penang mai sini dulu. hikhikhikhik... :P ~

Nurmala said...

i love movie..
lain tau tgk citer kat wayang ngan tgk DVD feel dia lain macam..ekekeke

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

along came polly best lah!!duh~

Ayaq masak said...

I hate watching romantic comedy cintan cintun movie kat wayang. My wayang money is strictly for action movie only, and crimes. Heh.

Ohhh teringat jaman2 bahagia tengok LOTR 3 kat wayang dulu. Sukeeeeeee.

bendul said...

bendul suka wayang, citer aper pun takper..

tapi..
- nak gi ngan wife, naufal ada..
- nak gi ngan org pocket, yana nak ikut..
- nak pegi sorang2, tader masa..
- nak gi senyap2 wit sumbodi, takut kantoi..

huhuhuhu..

beli dvd tipu jer la dengan sarikata yg tunggang terbalik macam neraka (like hell)..

azie said...

nak!!!!!!!

nak sangat tengok jebon...

james bond, i mean:-)

A t i Q a h said...

The latest movie I watched last week was Hana Yori Dango The Movie. Rasa cam nak tengok lagi! huhuhu.

Princess Liyana said...

huhuhu..lain orang,lain tastenye bro..;)

huhu..my cousin pun ajak i g tgk citer ni..hihi..tp dia kat kl;p

*SiRibenMerah said...

ouhh..
da lama x tgk muvi..
jum layan muviiiiii~


sape nk ajak neh?? =P

Pocket said...

Amy,
Eh ada nama amy yek?
ker pocket silap taip ima...
ker memang nama amy is ima? humm:)

betul tu, kalau nak gelak pun bleh gelak reramai... tak segan silu dah. pasal semua orang gelak..
teringat ari tu gi tgk wall-e, memang gelak sepanjang wayang lah!!
semua orang plak tu hahahah:D

since pocket tak jadi tgk pasal tak der orang nak tgk ngan pocket, so pocket akan gi minggu depan nak tgk ngan orang kl tu.
(Biar betul?.. tak tak... tak betul) heheheh:)

Nurmala M,
memang la lain, pasal Movie are made to be viewed at the cinema, drama are made to be viewed at your living room:)
heheh, lainla ada hometheatre at your living room:D

Saloma,
Yeah!! ada orang tau filem tu!!
ingat kan pocket sorang jer tgk filem tu.. heheheh.. kalau cik saloma terer, siapakah yang memegang watak gadis heroin nyer?

AyaqMasak,
kenapa? any particular reason tak nak abih kan wit anda utk romantic movie?
pocket nyer last romantic movie would be....
hummm... let me remember...
hummmm....
Hancock!! heheheh

(Pocket ada perasaan nak terkencing sikit bila dengar orang sebut LOTR... kenapa?)

Bendul,
ja minggu depan kita gi tgk M@d@g@sC@r. ajak yana skali..
naufal dah boleh behave ker nak gi tgk wayang? kang buatnya dia nak gi pegang skrin kang, ko kena gi tangkap dia heheheheh:)

mcm paham dilema ko tu bendul.
ko memang penyabar la bendul... heheh..

Azie,
jebon yer...
pocket ended not watching the movie. cause dont have anyone to go with and somehow the feeling of wanting to go was blown by the wind of poverty... hahahahah

so minggu depan lah plak..

Atiqah,
Wahh!! pastinya filem tu tak sampai kat penang kan, kat maner tgk? midvalley?

rasa cam nak tgk lagi? kiranya besh sangat lah tu,
same wit pocket kalau dah tgk something yg besh...
ada satu filem tu tajuknyer ...
'tasogare seibei'
tiga kali pocket tgk..wahahahah

Liyana,
So jom la gi kl.. heheheh
macam bebetul jer pocket nak gi kl kan...
apakata anda gi di lain panggung tapi bersama menerusi talipon...
huhuuu..
(Macam la bersembang sangat pun kalau mase wayang tu kan..)

MsRiben,
kita gi tgk kat capitol sebaris ngan hankyu jaya tu nak?
(1988 nyer cerita tuuu..heheheh)

hheheh
kalau pocket nak tgk ...
pocket maybe tgk kat sunway karnival dedekat seberang prai ni.
dekat ngan rumah lindosh katanya..

Princess Liyana said...

hik2..macamla tgk wayang leh nak bgayut dengan cousin kan..hihi..tak pasal2 orang sekeliling marah kan bro?;p

lindosh said...

jom tengok wayang eheh

Adry said...

best kerr filem james bond tu?? hehhee


Adry @ http://www.adrysabry.com

azie said...

huuu..takde kawan ek? ai kan ada...lalalalala

cHeRyNa PiReS said...

i can watch any movies as long as jgn cerite antu laa!!!

partners? most of the time i would love to go with my bros...more protection.

i hated my 1st ex cuz he was very gatal in the cinema. I hated going with Sepet last time cuz die suke cite antu~!

so...tak payah partner pon takpe:D

Danisha said...

Rasanya ramai gak kengkawan yang suka sangat pangkah citer melayu....naper yek?...

Suka tengok movie kat wayang dengan kengkawan...biar 10 sit tu kami punya...hahaha
yela tu....

Bila beli DVD macam tak layan sangatla...

Apapun lama tak tgk wayang dengan pocket n miao2......macam dulu2...cewah....

Pocket said...

Liyana,
heheh, sajer je ...
ngabihkan bateri jer kalau nak wat gitu,
hehhe.
kang orang marah plak nanti anda duk bersembang

sesorang:)

Lindosh,
Next will be Madagascar,
kita gi jom!:)

Adry,
tak tau la, tak tgk jgak akhirnya.
adry?

Azie,
umph!! azie nak gi?
jom kita gi jom!!
panggung mana tu?
(Macam betul jer kan..)

Sha,
Oo, sha tak suka citer antu ker?
ja jom gi tgk antoo fighters jom..
tu kira citer antu tak?

huhuuuuu... ada plak yg menggatal dalam panggung

yek? heheh biasa la tu, lelaki lelaki yang

desperate.. heheheh

tp biasa pun ... jangan dibagi,
nanti dia mintak lagi ... huhuuu


Danisha,
umph!
memang ramai yg tak suka layan movie melayu,
menghampakan sangat ker filem kita yer?
rasenyer filem cinta, sepi, PGL, mukhsin, macam besh jgak

tak tau laaa...
jom gi tgk madagascr sabtu kang jom!!
ajak miao miao skali nanti:)

Princess Liyana said...

setuju..nanti org sekeliling marah..;p

sila off kan hp anda..kata org di sebelah;p

Tny said...

Alaa... dh tengok ke citer Bon tu??? Cmner? Syiok? Ke Pocket nk tgk heroen je?

:D