Thursday, November 13, 2008

126. OneKiloMeal


korang pernah dpt junk
mail ni tak?
yang ado gambo kedai
burger kat negara asing
nih, detail dimana kedai
ini boleh digugel nama
kedainya.
He@rt @ttack Gr1ll.





Apa yang menariknya ialah,
berapa punya banyak daaa diorang makan daging.
Kalau pun tak 100% daging, maybe ada tepung ker
bawang sikit dalam patty tu, but still banyak nyer
daging yg diorang makan dalam satu hidangan!! Aduhaiiii...

Tgk la gambo sebelah!! pat keping tuu!!
Stngah paun setiap satu,
kalau pat keping, sudah 2 paun.
kalau dalam gram plak.. 900 gram!!!
Roti yg dua keping, tomato n bawang ...
mahu mahu jgak 1000 gram, which is 1Kilo!!
huhuuu, kira nya pas makan jer benda ni
trus naik sekilo lah .. heheheh.

Pocketeers sekalian pernah makan kuaterpaunder
MekDi tak? Pocket pernah try makan dua biji sekali hadap. Muaknya lebih daripada kenyang.
Fries pun dah tak nak suap lagi dah.
Tu baru suku paun makan dua biji!
kalau 2 paun.. aduhaaiii..


Ari tu BegeKing pun ada jgak buat perangai double tripple nih, ingat lagi masa tu balik KL dari tengok Zafirah. Begeking kat restoran jejantas sungai buloh tu, huhuuu.. pocket ngan filantera makan sorang satu tripple patties. wohohooo... kenyang gila babesh. cam nak tido jer pas tu huhuuuuu..

tp berapa berat begeking punya patties tu pocket pun tak tau. tak sampai pun setengah pound kot. Pasal pocket rase Mekdi kuaterpaunder lg besor. aduhaiii...

atleast ubi yg diorang gunakan adalah ubi yang freshly peeled.
Tak lah ubi tepung yg dibuat macam french fries yg kita dpt
dalam mekdi, tgk dalam kotak ijau kat sebelah kanan gambar.

Pocket yang gmot ni memang terliur bila tgk
makanan yang jumlah nya banyak cenggini,
minyak yg keluar dari dalam daging ayam KayEfSi,
(Pernah dpt ayam KayEfSi yg baru masak tak? menitik nitik minyak nyee!!)
minyak yang menitik ke bara masa kita bakar daging,
Huhuuuuu.... nafsu melampau ku sudah terbakar
tapi kan...
kata orang, orang gmot jer terliur or rase teringin
nak makan bila tgk permandangan sebegitu.
Orang kurus pulak sebaliknya jijik bila melihat
minyak minyak tu. Betul ker?
Pocketeers sekalian camana?
(Besok nak dinner ngan ayam KayEfSi lima ketul!! tte larat ker pocket nak abih kan yer?)

14 comments:

bendul said...

first lagi.. hohohoho..

aku pencinta burger jugak..
walaupun tak makan banyak,
aku tetap sukeee..
(tapi taklah balun quarter pounder sampai 2 plak kan.. hahaha..)

burger meal nampak macam complete diet..
tapi pikirkan balik,
betul ker..?

bro,
jejaga sket badan tuh..
nak pakai lama lagik..
makan tu makan jugak..

tte, ada one ubat from derma**gica,
eat 1 pill for 2 month,
and your stomach will be trained to satisfy with little amount of food..
my sister lost 9kg in 1 months..
no side effect, no need to starve, no pain..
just 1 pill everyday for 2 months..

maybe pocket dah tak buleh makan 2 quarter punder dah lepas makan ubat kurus nih..
hahahaha..

Tny said...

Ha'ah.. terliur nya :P~ **drool...

Errmm.. Beger bertingkat-tingkat ngn cheese.. pergghhh!!!! :P~

Tapi klo mkn hehari mau betul2 kena attack!!!! Sekali skala serve beger bertingkat cmni..orait jugakk.. tp klo org menjaga badan.. errmm.. x sesuei laa.. ;)

~ mizzAmy ~ said...

~ betul la pocket, amy kan cam susah nor nak makan if nampak minyak menitik-nitik. tapi kalau dah lapar tuh, hentam jer... bukan la tak makan langsung.

saya nampak burger with a lot of cheese. sedapnyoooo.... ~

Ayaq masak said...

Aku tengok pun dah tak lalu.

Minyak yang kuar dari ayam keefsi? Lagi aku tak lalu. huhu.

Nurmala said...

pocket,
saya pernah dapat email nih
hehehehe..
besar kan burger dia

azie said...

haih..sedapnyerrrrrrr...

*SiRibenMerah said...

erkk.. tetiba mengidam mekdi.. Tapi kan I x makan DAGING.. wohooooo..

pssst~ ayam 5 ketul?? hiksss.. nk join la camneh.. hahahaha =P

A t i Q a h said...

Alah..Pocket..orang pose nih.
Buat orang terbau-bau je beger mekdi. hahaha.

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

saya suka double cheese burger mcD!! :D
tp jarang makan la..
jz makan kalau teringin. :)

Pocket said...

Bendul,
Heheheh, perli nampak!
ko tau kan sumpah menjadi lelaki,
kalau awek ko tak abih,
sapo lagi yg jadi mangsa?

actually pocket tak rasa burger tu complete,
pasal sayur nyer sikit dari dagingnyer.
umph!! memang tengah duk berjaga jaga lah ni.
tak mau makan Carb dah.
So ayam lima kutul!! yeaaaaahhhhh!!
heheheh

Tny,
setiap ari masu 1 kilo punya daging.
memang heart attack wooo...
pasal daging burger konon nyer lebih
berlemak dari daging biasa.
pasal semua lemak lemak juga dimasukkan
dalam grinder (?) tu.. huhuuuu

Tny yg slim lg kiut miut tu jangan la
jadikan amalan. kang berkembang plak nanti:)huhuu

Amy,
Betul yek? Kalau amy tgk minyak minyak
semulajadi tu memang terasa jijik sikit yek?
humm humm..
so saat pocket nak jadi kurus is saat
pocket mula rasa jijik ngan minyak minyak
tu lah yek? heheheh,

Selalu rasa tak besh bila tgk roti arab
digoreng dalam minyak yg banyak tu...
buleh kira sama ker?

Ayaq,
umph, nampak sangat anda ni bukan dari
geng geng gmot. tp duk tgk anda pun memang
bukan dari geng gmot. so pastinya anda
tak berkenan sangat kan.

tgk Sup daging yang ado banyak lemak
lemak puteh tu timbul tu pun mesti anda
tak layan kan? :)

NurmalaM,
umph, pocket terkejut gila tgk,
memula nya tak percaya, tp try
gugel tgk memang ado la dlm tu.
adoih laaa...sexy nyer nurse :) heheheh

Azie,
Azie makan ker burger pat tingkat?
pocket kebelakangan ni tak pernah dah makan BigMek,
pasal terasa macam tak perlu plak extra roti tu.
DabelChiz ok:)

Mis Riben,
Eh, u tak makan daging?
any particular reason?

Atiqah,
heheh, poseker?
berbuka la makan nasi,
berbuka makan MekDi tak kejap perut woo..

MsSaloma,
Pocket pun suka, kalau gi MekDi sekarang kalau tak makan DabelCHiz, ChickenMekdilax jer la kot.
heheheh

MekDi kat negara islam yang lain sesedap kat malaysia tak?

DianaDahari86 said...

salam salam
burger tidaaaaak byk dgn kalori!
T_T fave tu
pengumuman anda telah ditag!..
anda adalah mangsa seterusnye yg telah ditag oleh sy..
bwahaha

Sufi Idany said...

bukan penggemar burger... tp kadang2 terliur gak...huhuuhu. tk pandai nak mkn burger bila kena buka mulut luas2. selalunya mkn lapis by lapis.... huhuhu.... kawan penah ty kenyang ke mkn burger mcm tu.... tgk gmbr2 yg poket letak rasa nak pengsan pk....canner nak abihkan...?

mim.ya.ra.alif said...

mcm mesin urg bakar daging kebab jek burger yg minah tu pegang.. x mampu i.. auww..

Nem0 o0h Nem0 said...

kira Carls Jr pun kalah kn ni,tp aku x sggp la nk mkn,berminyk sgt..=0