Sunday, November 16, 2008

127. Muda Gak Suka


as if this movie title:) heheh

Hey hey!!
pocket dah gi tgk m@daga5car!!
besh la jugak citer tu. Laughter all the way.
(Or was it me who lowered my level,
and opened my heart for the movie)
Seluruh panggung bantai gelak.
Seriously terasa takut pun ada jgak.
Kenapa takut? pasal as u guys all know,
this animation attracts children as well
as the adults. 60% of the seats are well
occupied by the minor.
Most of them still dont own mykad.
When u hear laughter, u can hear their laughter more than the adults.

Apa yang menakutkan pocket adalah suara tawa tu
berderai selepas lawak bahasa, bukan lawak slapstick
macam masa nenek tu pukul Alakay.
Tapi masa Buruh tgh buat strike mintak maternity leave.

Level pemahaman kanak kanak sekarang dah tinggi la kot.
Agaknya ada kesan jugak la kot Pelajaran Matematik dan
Sains dalam bahasa inggeris.
(Tapiii!!! Empunya hilai tawa tu melayu ker cina ker india, pocket tak tahu)

Citer ni pasal anak dari bandar sana yang dah pulang
ke kampung. Perbezaan antara anak yg moden dan bapak
yang masih lagi 'kuno'
besh la dgr suara ben st1ler (Semalaman di muzium)
devid shuimmer(Kengkawan)
ngan Chris Rocks ('Yard terpanjang' ngan adam sanle)
Sora badak tu pocket tak tau, maybe dia glamer tp
simply pocket tak tau. heheh sorry lah!!
Pocket thinks:
the whole movie was too hilarious that i've forgotten about the storyline,
too many issue till it weaken the main story, but then again,
the four story emerged into one just fine in the end.
I dont have to comment anything about the beauty though,
cause this is not fainding nimo, Alakay's paw was not even drawn nicely.
But luved the hair :) heheheh, Luved this movie...
and if u have the time,
go on and laugh yourself in there.

Moral of this movie:
1) One simple sentence can be different if it has gone
through more than one mouth and ear hehehehe:)
2)Man also needs maternity leaves
3)Luv is unconditional (cinta tak bersharat?)

anybody else gone and seen this one?

20 comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ jealousnya... kita tak pi tengok lagik citer madagascar. skang dah musim cuti sekolah, harus la kat KL nih susah nak dpt tiket.. ~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

cinta tak bersyarat?
ehehehehe

watashi pun tak tgk lg

Nurmala said...

Belum tgk lagi citer ni…
Ingat nak g last weekend
Tapi x jadi pulak

mim.ya.ra.alif said...

lama x ngk movie.. pantang dating kononnya kn? ahahhaha

Ayaq masak said...

gamaknyela..budak2 skang ni pemahaman bahasa dah tinggi...

*SiRibenMerah said...

I da pegi tgk..
lalalalalala...
best sgt.. mmg pecah panggung la we'ols gelak.. muahahahahaha =P

KoudaGaijinsan said...

err..sekali lagi nak komen keluar tajuk..
Info Khas utk Pocket..SPEED buat re-union..come back with New Single maa..hehehe

Princess Liyana said...

huhu..tak tgk lagila bro..alaahai~

Pocket said...

Amy,
umph! pastinya susah,
pocket pun dapat seat yg tak besh sangat, lima baris dari depan ... seat paling kanan!! huhuuuu

HanaChan,
Iyer! luv is unconditional!
maksudnya :
kalau dah nak cinta tu, dia cinta jugak, lantak la camana pun keadaan nyer.

NurmalaM,
Gi la tgk. then nak la dgr dier punya komen skali yer :)

Mira,
alaaaa.. boleh jer gi tgk lain panggung ker, then buleh sembang ngan bakal Hubby tru fon tentang this movie kan :)
heheheheh...

Ayaq,
Iyer la kot, macam sorang tu... german pun reti, jepung pun reti,
english lagi lah reti, heheheh

MsRiben,
Umph!! kato orang
GELAK EXCESSIVELY
naik sakit perut plak gelaknyer.

GaijinSan,
Heheheh, nak la dgr lagunyer, tp buleh download kut nanti:)

Liyana,
eheh, gi la tgk.
kan dah abih exxam:)
tp kalau bz tu... anda buleh jer layan DVD heheheh.

Nem0 o0h Nem0 said...

lorr bestnyerr ko da tgk cite ni,
aku x sempt tgk lg la..=(

lindosh said...

me suka shrek lagik! ehehe

Pocket said...

Nemo
tak per, the show is in town till end of the month kot. heheheh,
carik la masa gi tgk:)
kalau tak sempat pun buleh jer carik DVD kan? heheh
Kurang besh sikit lah...

Lindosh
Actually, bila dipikirkan balik.
tgk kungfu panda lagi sakit kot.
sakit muka pasal gelak slalu sgt.
heheheh

~ mizzAmy ~ said...

~ en pocket, anda di tag. sila la pi ke blog amy. ~

azie said...

erm...


madagascar..

nantilah pi tgk,ehehe

cHeRyNa PiReS said...

bestnye bro....i really wish i have your time:D

sha takleh tgk cuz in the process of transition nieh:(

but i'm looking 4ward to see the animals...tak sabar nye:D

A t i Q a h said...

Dah gi tengok semalam! Bawak my lil 6yo cousin. Tapi yang tak bestnya, bila dia dah boring dia kacau2 saya. Nak pop-corn lah, sejuk lah. Haih.

Tapi the movie was really good. Ada sedih2 gak.

Pocket said...

Amy,
Dah tgk dah, akan dibuat malam ni jugak. sebenarnya nak post something last nite,
since kena tag, ingat nak tunggu ari ni lah:)
Pasal gambo baru td amik:)

tungguuuuu

Azie n Sha,
Gi tgk gi tgk!
besh pasal pocket rase sedih n happy in the same time:)

pasal time?
actually pocket pun takder time jgak.
tp pocket cuba jgak cari time.
almaklumlah... pocket ni gilo wayang:)

Atiqah,
heheh, besh kkan:)
loh, camana plak dia bleh bosan plak?
kan ker citer tu lawok n interesting all the way?
well maybe jugak dia tak paham sangat kut,
kenapa singa n zebra nak berkawan:)heheheh

antalya said...

so enjoy kan..tak rugi tengok :-)..budak2 tu faham baca subtitle la

diya said...

skali lg terasa jeles. huhu. br ni pegi times square, membe dh ajak tgk muda gak suka. tapi, takde rezeki gak. owh. sedey :(

Me, Mrs Taj said...

jelesla..ari tu sempat tengok separuh je..nk nengok lg...