Wednesday, October 29, 2008

121. Pocket and Soccer

pocket tak sukakan bola sepak.
kenapa? sebab pocket tak pandai main bola sepak.
kenapa? maybe sebab pocket dianugerahkan dengan
special design di kaki kanan masa lahir mengurangkan
kemampuan bermain bola sepak.

Have u ever tried!?
yes i've tried and i've tried so hard to like soccer.
satu tika dulu pocket pernah main dua tiga kali,
seronok sangat main satu position ni dimana
pocket kena pastikan siapa yang menendang bola
keluar dari padang dan angkat bendera bila bola out.
tapi terasa sedih bila dapat tahu bahawa pocket
bukan bermain untuk pasukan GooAr cmpdak HiSchool
tp utk pihak penganjur.
Teramat lah sedihnya...
pocket punya la tak pandai main sampai diorang tipu pocket,
layan pocket cam budak spastik jer. hoh!!
impact nya membuatkan pocket kurang dan makin kurang
untuk mengetahui apa apa pun tentang BolaSepak.
Sampai sekarang tak tau warna rasmi MU ataupun CHelsea.
Sampai sekarang tak tau MU dan chelsea tu dari negeri mana...
huh!!

Dan titik yang membuatkan pocket bukan sahaja berenti
terus dari mendekati bola sepak... malah menjauhi
bola sepak sekali dan seterusnya adalah :

Narrator: and he's going for it, passing the
defender, what a great move by beckham,
a slick foot work there
and he shoot!... goooaaaallll!!! an accurate kick to
the corner of the goal, that's the third goal today
from beckham and bla bla (voice fading out)
Farid : gooooooolll!!! fullamak cantik nya gol dia.
Pocket: umph, international macam tu la, memang la cantik...
(Flipping a magazine about gardening)
Farid was still smiling ignoring pocket.
Pocket: padang dia pun cantik jgak, berbelang belang gitu.
tak macam padang skolah kita kan...

and by that i became the laughing stock for the
rest of the night. hurt me like a knife piercing
my ears as they kept on laughing.
huhuuuuuuuuuuuuu...

now tell me pocketeers, is it my fault that i hate soccer?

19 comments:

Kekanak Tokyo said...

otoko to sakka ha ne.............................................................
bagai pinang dibelah dua.
kenot be seperated.
TAPI,
(ya, ada tapi)
orang sekang ni ramai tak makan dah pinang..hahaha...
orang makan mc'D, pizza, sushi.
So tak suka pinang pun takper.
(Analogi yang sangat huru hara..hahah)

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

takpe.ada geng.
saya pun tak suka bolasepak.
tengok je boleh..
tp jap lagi mula la kluar komen mrepek2 cm poket buat.hahahah!!
apa yg best tatau la ngn bola tu..
bosan wey! :D

lindosh said...

alaaa tak kisah. masing-masing ada hak nak suka ke tak. banyak sukan lain yg boleh kita minat kan kan. tak semestinya bola sepak je.

~ mizzAmy ~ said...

~ amy suka main bola. kenapa la zaman kecik2 dulu futsal tuh tak famous lagik? kalau tak, harus wakil Negeri. hikhikhik..... :P

tapi, bila cakap pasal bola. memang zero la. sama cam pocket. tak suka tengok and tak amik tahu pun pasal negara2 mana. ~

cHeRyNa PiReS said...

tak salah la bro...
same macam my dad and one of my bros...
dowang tgk bola tp tak suke men bola...for the same reason..
yg macam my bro die tak suke sbb die kate soccer boys are overrated:D
lagikpon die rugby player...so, die lagik passionate kat rugby...
so, bukan tidak lelaki kalo anda tidak minat bola...
it's the act dat counts:D

* sha suke bola:D

bendul said...

bro..

being a fan doesn't mean you must be good at it..
thousands of women also fan of soccer..
r they really good in it..?

try to be the fan first..
get to know the official emblem colours, one or two player first..
watch EPL every saturday..
step by step..

it won't be any harm for doing it..
instead, some pieces of knowledge you will get.. :)

p/s: mana la tau, kita pakai tshirt MU, tetiba terlanggar sorang awek pakai baju MU gak.. kan dah jadi kikkake dah kat situ..
hohohoho..

Ayaq masak said...

otoko = sakka

otoko - sakka
= otoko - otoko
= 0

Sekian penaakulan mantik.

Nurmala said...

Tak pe la…mungkin pocket x suka/ x pandai/ x minat main bola sepak, tapi sure ada sukan lain yg pocket suka kan?? cth la pocket suka mek golf, org yg pandai men bola sepak tadi tu, tau ker main golf??? Haa…

Tny said...

MU = The Red Devil.. mesti lah merah :)

Errmm.. maybe sbb x minat soccer sejak azali lagi.. jadik x pat nk pupuk minat tu..

Pocket said...

Zet,
analogi anda memang mengharu kan..
so basically your point is, zaman sekarang, kalau tak gemarkan soccer pun tak per lah yek?
umph!! setujuuuuuu:)

Saloma,
hehe, kita serupa yek?
yeaaa!! komen merepek?
komen camana tu? heheh care to share some contoh:)
huhuuhu

Lindosh,
betul tu, tp kan bila kengkawan duk
sembang pasal EmYuuuuuuuu ajer...
naik bosan jgak...
bukan bosan pasal EmYu tu membosankan,
bosan pasal pocket tak leh nak mencelah^^

Amy,
Serious!!?
so amy minat futsal lah?
bagus bagus, pocket cam tak pernah try lg so kena try jugak lah.
jangan kata benci sebelum try yek?

Sha,
Somehow macam bleh bajet yang sha minat bola.
basically ada yang minat tgk, tp tak semestinya main,
tp kalau main memang surely minat tgk nyer lah.

pocket minat rugby, tak pandai main, tp minat lah.
kalau la diorang wat rugby versy futsal jgak.
mesti pocket main nyer lah:) heheheh
tak larat nak lari padang yg besor tu dah :) heheh

Bendul,
aku terpaksa setuju ngan ko.
tp pasal pocket tak pandai, membuatkan
pocket kurang minat nak tgk.
hummm... start tgk seseket dulu yek.
meaning cam exposure lah?
humm..
humm..

EPL Every Saturday? kul berapa tu?
utk nak expose kat soccer.. nak belajar tgk lah jgak sket.

Ayaq,
Oooiihh!!
so kalau tak minat soccer,
bukan lelaki sangat lah yek?
aww... tak per lah u
(Sambil menepuk hujung pat jari ke bahu ayaq)

Nurmala M,
Betul jgak,
pocket boleh main ais hoki,
pastinya diorang tak buleh main hoki.
tp diorang tak sembang pasal ice hockey league kat MY!! humm hummm

Tny,
heheh, nak wat camno... tiada pendedahan dari kecik.
tp pocket minat pakai baju jersey.
ingat nak gi siam borong doblas tiga blas kping nanti. heheh:)

mengikut bendul nyer proposal...
nak kena expose lah seseket :)

A t i Q a h said...

Wahh..siannya Pocket. Relax la, bukan u sorang je tak suka bola. Ramai lagi tau. Hehe.

fairuzniza said...

ala pocket..
tak suke pun takpe.
tak salah pun.
takde nye bedose kalau tak suke bola sepak..
huhu~

tp..sy minat futsal la..
selalu main.

but then again..tu futsal..kalau pasal bola..sy memang zero. not only me..ada gak kawan2 lelaki yg macam tu..tak suke bola..

so..

takde mende lah!

^_^

azie said...

taklah...ramai je laki tak minat soccer. alah, sama kes mcm ppuan tak minat shopping lah.hi hi hi

Yatie said...

not into international soccer ke football .. my hubby pun tak suka jugak so takde salahnya kalau tak suka ... no harm kpd yg hidup atau tidak bernyawa:p

Pocket said...

Atiqah,
Ramai lagi yek...
tp malangnya kengkawan kat tepi ni semuanya
minat. so pocket yang tak minat ni disisih kan ...
nak minat ker?
tak yah minat ker?
huhuuuu

Yuz,
Futsal kan,
sama cam yang pocket kata kat Amy,
Tak pernah main lagi, maybe kalau main buleh kut seseket. ajak bendul lah nanti:)

tp bola dah cam jadi kegilaan semua orang.
in a small comunity where everybody is luving it.
he who hates it feel the heat. heheheh

Azie,
eh?
ada jgak ker pompuan tak minat shopping?
macam tak pernah terpikir jer yang pompuan
tak minat shopping.
Yes pocket never denies the need for a woman to own
more than 5 pair of shoes in one period of time.

heheheheh:)

Yatie,
humph!! concluded that memang ramai sangat lelaki lain didonia ini yg tak minat soccer :) heheheh
tp.. terasa tak besh woo... pasal suma orang suka :p

antalya said...

ekekek mmg kelako pon alasan2 yg pocket bg tu

fairuzniza said...

ala..
kalau lelaki sinonim ngan bola sepak..
pompuan lak sinonim ngan bola jaring..
masalahnye..
time skola dulu..
masa budak pompuan gi main bola jaring, sy gi lepak kat padang bola!

**err...**

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

aahahahha
jiw apocket tak serasi
komen tang padang bola tu watashi tak tahan
kalo lah watashi ada sekali ms tu mesti watashi leh join pocket citer bab pokok
ahakssss

Tny said...

Bila nk pegi siam plak ni?

**Spatutnya Ahad lps, Tny naik ketapi p Pdg Besaq tp cancel**