Wednesday, October 08, 2008

114. Took My Pocket Away

The other day i was talking with a lady i am a fan off.
She's just an ordinary girl working ordinarily with great smile
and a chubby cheek dat U just wanna pinch till it bleeds,
and somehow I'm infatuated by her. Who is she?
Lets keep the lid on that one shall we :)

so we were talking about the phrase 'take my breath away'
I know u guys have heard it before.
But have u ever experienced it?
how does it feel like? when do u feel this?
hummmm, when yaaa? U'd say...
when U look at the stunning view of your lady,
dressed in her pure white outfit walking the isle.
gracefully walking like a swan gliding on the lake showing off her beauty.
(For those who's getting married in a church lah kan)


When a father first laid eyes on his new born baby,
looking all vulnerable, eyes closed, nose twitching
and even yawning sometime. alahaaaaiiiii tomei nyaaa:)
Now below is my interpretation of the word 'take my breath away'.
I'll try to describe it as near as it is... or atleast as what I'm feeling it.

Ever come across a sad moment in a movie?
-The moment when the astronauts son yelling to her
mom 'mommy!! the sales man is on TV' in armagedd0n.
-The moment when eve was crying wall-e's name when
he was blocking the metal thing from closing.
or the moment when jack was saying his last word in T1tanic
(I honestly didnt felt anything though, never liked deCapr10 dat much)
do u feel the sadness striking your chest like there's some kind of
hydraulic effect inside?
Breath taking moment is like that but in a loving way. in a happy way.
make u gasp the air for a while and exhale it with 'haaaaa...' or 'fuiyooooo!' eheheh

or have u ever ever got terrified listening to a bad news pocket?
like u know a member of your family is traveling
by air tonight and a flight is hijacked.
he might not even be in that flight.
but u still felt the blood rush and touches your
chest saying 'OMG!! hope he's alright'

Breath taking moment from pocket point of view
is like that but in an overwhelming way,
makes u smile right after. makes u feel glad.

and looking at your photo the other day
just took my breath away dear friend,
and dont let anyone tell u otherwise.

so pocketeers, any breath taking moment lately?
and how do u define yours?

in malay i'd say its 'sebak dada' happily huhuuuuuuu ... Can ka?

23 comments:

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

'like u know a member of your family is traveling
by air tonight and a flight is hijacked.'

damn pocket.
yang ini seram.
lagi seram kalau lepastu aircraft crash.
tawakal saja tiap kali terbang. :)

fairuzniza said...

my breath taking moments?

banyaaaaaaaaakkk.. :D

tp yg latest one adalah:

masa dia duk sebelah sy.
fries dia ada dalam tray sy.
sy tunjuk fries, then tengok dia.
[dgn intention nak suh dia makan]
and he said "makanlah..."

wawawa..

benda tu simple je.
but it took my breath away..
^_^

azie said...

err..got a few moments like that. aiyoh, kadang2 tak dapat describe. the feeling, i mean


huh~

Pocket said...

Saloma,
heheheh,
dok terbang beratus kali dah, still takut lagi? the chances are there :) yes, tp tak la bleh jadi slalu kan.
sedekad sekali pun tak kot?

heheh, tp mase tayar kapal terobang tu terangkat dari tanah tu pun terasa besh jgak kan?heheh

Yuz,
heheheh, cam paham,
terasa special lah tu!!
huh!! jeles. heheheh
nak kena pikirkan cara jgak nakwat si'dia' terasa special jgak.
guna cara yuz bleh?

Azie,
tu yg nak tanya azie tu,
korang rase camne yg breath taking?
and how do u describe it?
the pain in the chest?
the thumping feeling of your heart?
the creeping feeling on your neck?
like a lipan is running up and down your spine...
hum humm

if u ever wanna put em in words,
then how will it be? :)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

wah sebak di dada !
ayat cam lagu sendu senduan je pocket

anyway,siapakah yh berjaya menyebakkan dada pocket tu
chewahhhhhh
patutla rajin kerja
hakssss

**watashi gurau

saat menyebakkan dada watashi pulak...
errr..apa ekk...
haiyo...
nothing interesting lately
sadisss


hu hu hu hu hu

fairuzniza said...

aha..
buleh je pocket.. :D
tapi tak sume akan rasa spesel bila dibuat begitu.. ^_^

hmm..

selalunye, perasaan yg buat kite punye breath ter take away ni..tak dapat nak diolah ngan kate2. it's indescribable..

hanya yg rasa je dapat tau..

cam cinta jugak..kalau tanya definisi, memang sume tak dapat nak bagi definition yg betul tentang cinta..melainkan dia dah rasa apa itu cinta..kan?

ntahla..

perasaan tu adalah samting yg abstrak..susah nak dijelaskan.

kadang tengok baby tengah gelak2 main ngan mak dia kat restoran laksa shack pun buleh buat ati ni rasa cam best.. *ada ka?*

hmm...

cHeRyNa PiReS said...

when? i think i've already told u bro:D

1. time die pasang lilin atas kek buffday ibu aku
2. time die karaoke Soldier of Fortune ngan ayahku
3. time die lepak ngan adik2ku and adik2ku kate, "bestnye kalo die abg kite!"
4. Time die tanye parents aku direct, "* mintak izin la ngan uncle...aunty, * nak kawan ngan Sha. Mintak restu bawak Sha keluar, Sha jd bawah tanggungjawb *"

Does it seems familiar to you?:D
This happened in one day back in 2006:D

Pocket said...

Hanachan,
siapakah yang berjaya itu yer?
hummm... tp pastinya dia yang disebutkan itu mengerti.
tp pastinya dia takkan komen:)
eheh^^

loh! sampai takder moment ker kebelakangan ni?
tahu tahu..
masa dpt MP3 player?
heheheh..
(OK.. pocket is shutting up now)

Yuz,
Heh, Baby yg makan ngan mak nyer kat Laksa shacks yek?
heheh,
nak mem'perkataan'kan perasaan cinta lah yang jadi syair dan lagu.
heheh:)

Sha,
Macam pernah baca!!
heheheh, memang breath taking moment yg tu:)
n allow me to say,
dia memang macho.

bendul said...

aaa.. ada ada..
my breath taken masa aku tgk benjol naufal ari tu..
serius, sesak nafas gila,
ditambah dengan dengo dia menangis..
sadis wooo..

pernah plak dulu,
tgh hangat bercinta,
nyanyi la lagu scorpions,
"when you came into my life, take my bretah away, oh yeah.."
tetiba, member pempuan aku menyampok..
"abih tu kalo dah amik breath ko, ko mati lah.. takper..?"

hmmm.. betul ker takper..?

*SiRibenMerah said...

owhhh..
I baru je lepas rasa camtuh baru2 neh..
I nampak kete si dia kat depan.. tapi I kat belakang neh haa.. x leh nk kejar pon.. huksss.then, bila I text dia ckp I nampak dia.. tapi dia reply lambat.. x kan nk sesak dada smp dia reply kan.. so, I release la.. hahahahaha..trus hilang rasa sesak tuh.. and no more feeling after dat.. nampak kete dia lagi da x de rasa ape2.. hukssssss~Frust kejap..

btw, he DID take my breath away for a moment.. until he DID spoil it n I DID hate him so much.. till now~!!!

sebut psl pakai white gown depan church tuh teringat lagu 25minutes.. lalalalala=P
*baik g btau DEWI tuh cepat2 sblum u terlewat 25minutes or u won't breathing anymore* hiksss.. psiko giler cakap camneh kannn~

Kekanak Tokyo said...

masa dapat hadiah "digital photography" dari kawan2 rapat sebelum bertolak ke Nihon.

Seriusly terasa cam, "wow, my friends really know me", tambah plak dengan rasa 'tak sangka aku seriusly nak blah dah' -saat nafas tersekat di esofagus-

cHeRyNa PiReS said...

bro...i'm reading ur comment and i saw dat person walked behind me and smiled at me...adeehhh...why laaaa...

* thanx...i take whatever u said as a compliment:D

Sufi Idany said...

Salam Ta'aruf... actly nak tggl jejak kat shoutbox tp mcm cari2 tk jumpa.... anyway tk terlmbt lagi nak wish... selamat hari raya....

erm...when we talk bout the best momment in life byk sgt kan? tp kita sering memilih untuk dekat dengan sst yang begitu hmpir dengan hati kita... kenangan? indahnya tetap ada meskipun hati meratap kecewa...

i like ur way u menulis... keep it.

A t i Q a h said...

Last time..bila ek..
masa pagi raya hari tu kot.
Huhuhu.

banji said...

For me.. breath taking moment bila kita nampak apa itu love in real life

bila tengok maktuk sanggup naik atas (tingkat 2) utk tengok baby tido (walaupun dah bertahun2 tak naik atas sebab tak larat)

bila tengok adik2 excited kita nak balik kampung..

bila dengar gambar baby yg tak le seclear mana di cuci besar2 dan diframekan

bila tahu isteri sanggup tak tido2 lepas sahur just utk kejutkan kita kerja

tapi mcm biasa la.. lelaki ni kurang sket nampak kat fizikal hal2 breathtaking ni. nampak mcm takde papa je. tapi padahal.. tuhan saja yg tahu

~ mizzAmy ~ said...

~ breath taking moment? beberapa bulan yg lepas bila seseorg meluahkan isi hati dia. just sebak jer the way he explained everything. nak menerima dia tuh harus dipikirkan berpuluh-puluh kali.

tambah plak amy nih jenis terlalu sensitif. mudah sangat nak sebak ntah apa2.. ~

Pocket said...

Bendul,
alahaaaiii, kecian naufal,
ko gi ketuk dia ngan apo!?
hoh:) heheh. aku pastinya xciden jer.

oi!! its just a matter of speaking lah! tak der la sampai mati plak.
layar buruk betul:)
tp comel punyer layar buruk so dibenarkan^^

RibenMerah,
heheh, cik riben...
merbahaya tau ber'text' masa memandu:)

huhuuu... cam besh jer citer dier.
Tak nak cerita ker:)
(Kalau dah citer previously, sila nyatakan dimana,
bleh pocket gi membaca^^huhuuuu)

Zet,
hahah, mest sebak kat dada kan:_)
kengkawan memang selalu menyentuh perasaan.
Terutama sekali girls.
Tp kalau boys selalu nyer tak nak tunjuk.
macho la konon:)
heheh

Sha,
ado makno la tuuuu..
heh, so did u smiled back?:)
tp siapa?
Abang Sepet ker?
Mr'I hate your GF' ker?
or Mr Err :)
hahahah


Sufi,
Salam perkenalan.
datang la lagi dan lagi :)
went to your blog.
couldnt stayed long.
(pasal ngam ngam nak kena gi keja)

Tu yg heran tu, biarpun kenangan ngan ex yang menghancurkan ati kita pun.
sweet memory stay sweet ... eheh:)

Atiqah,
pagi rayer?
eh apo cerita yek?
tak nak cerita sikit ker:) heh

Banji!
i love your example of breath taking moments!
love in real life!!
wahahahah...
a bit shy to admit this but felt 'sebak' reading your comment bro:)

couldnt agree more bro^^
couldnt agree more...

Amy,
Peh, ado orang duk wat pengakuan chenta kat amy ker?
aduhaiii...
so apo jadi?
terima ker tak?
cemaner ayat declaration tu?

Banyak nyer pocket tanya kan..

KoudaGaijinsan said...

doki doki bila mak tak angkat tel rumah..doki doki bila kat handphone naik call takder no(bila tel dr msia mmg cenggitu)
sebak bila mak kata 'ingatkan ayah dah takdak dah pagi tadi'..
uwaaa..bila nak abis training nih...

pandagumuk. said...

tak ingat.
tapi macam pernah rasa.

tapi tak ingat
mungkin sebab bukan sebak dada happily
sebak dada sedihhhly.

azie said...

bro,
LIPAN jangan sebut. sensitip. pernah betul2 lipan panjang gemuk besar naik atas peha time tido taw. FOBIA!

yankiut said...

breathtaking moment bile anak aku yg baru 5 thn dan soro-soro 2 thn dtg picit kepala dan kaki sbb ibu sakit (padahal sakit sbb mkn bnyk sgt raya jek )..huwaaa sayang anak-anak aku..

cHeRyNa PiReS said...

elooo..elooo...
i'm not dat bad la bro...
sampai tiga2 sebut sekali tuh...huhuhu...
i saw mr sepet:(

Pocket said...

GaijinSan,
Haaaiiihhhh
memang kekadang tu bila orang yg ditunggu tak angkat tpon, membuatkan kita tertanya tanya,
sihat ker?
ok ker?
simply concern jer kan :)

tp setiap tiga minit dok follow up ngan orang yg tgh drive nak balik raya pun annoying jgak^^


Panda G,
ahaaaiii, kenapa sedih sangat nii..
citer la sket:) pastinya membantu.

anda juga boleh Cerita pada pocket privately.
dan akan pocket postkan disini for the readers view.
huhuuuu... just like the majic number

Azie,
err, bila masa plak pocket sebut lipan:)
heheh, tp kalau lipan naik peha. mahu jatuh jantung kejap wahahah. so azie bangun tido and buat apo ngan lipan tu? bunuh diaaaa!! heheh

Yankiut,
alahai,sesungguh nya comel bangat anak anak ko tu.
bila lah aku pula,
agaknya dia duk tgk bapaknya selalu duk gi picit kepala mak nyer kot?
eheh:)

Sha,
"i'm not dat bad la bro..."
tu camana?
Kiranya anda senyum balik lah?
heheh,
yes. i've read your post.
tp dia memang macho.
tp jangan la tergugat plak!:)