Tuesday, October 21, 2008

119. Kon's Wedding


Pertamanya ingin sangat lah pocket memanjatkan
ampun maaf kepada Pocketeers sekalian kerana
lambat update (_ _; ini kerana pocket teramat lah
bz nya kebelakangan ni. (Demam pun gi keja jgak)

Setelah kami memenuhkan tanki dengan petrol.
dan juga nasi lemak roti canai tempek untuk tanki
pemandu. Kami menyertai arus kereta di atas HiWay Utara Selatan yang caj melampau lampau punya mahal tu. Bukan la nak komplen banyak. Tp setakat gi SP selatan dari SP Utara tu pun kena singgit pat ploh. ku rasa kau cekik darah.

Ari ahad tu ada Sepang GT ker apo ntah. Pocket tak layan sangat so tak tau pun apo... tp yg pastinya perjalanan kami ditemani oleh Motor motor mahal yang terasa mahal lagi dari keter kancil, tapi diorang tak payah bayar tol. So unfair when they're doing 170km/h but not paying anything. huhuuu...






kami sampai di kl, lots of arrangement went on. in the end i have to drive the kids to the wedding place. dpt drive H0nda 0ddesey lagi! huhuuu.. bukan nak buhong la.. padan la keter tu mahal. heheh. tp pocket tak amik gambo benda tu... alahai. kena posing dpan 0ddesey tu baru besh. heheh.. tp sayang seribu kali sayang... sebab 0ddesey tu jgak lah tak sampai ontime. manoooo la pocket yg biasa jalan satuuuu ni jer nak reti drive kat KL yang berselirat ngan highway, tol, flyover and traffic light. sesat sekali kat plaza tol SgBalak ... dan gi pusing plak ke Plaza Tol batu sebelas.. hahahah...

The next day, matahari panas sangat.
and the wedding was fabulous. heheh
tgk la keter tu,
tgk la orang yang shoot tu.
tgk la Mamat yang panas tuu.

we depart back from there at 330pm arrived in Penang at 1130 pm, a little slow if u ask me, but i'm not doing 100km/h cause of the rain. and we've stopped at three R&R just to freshen up.
Seriously baru tau yg kat R&R tu ado tempat
mandi... pocket mandi jgak.. besh jer rase:)

so disitu lah tersedar...
maybe they're taking the bigger portion of our money, but with the effort that they've put. Ok la kot... tak gitu?
(Pernah singgah Bukit Gantang? cantik kan ^^)


Ehh!! tajuk nyer Kon's Wedding kan?
sekali promote HiwayUtaraSlatan daaaa...:)
last but not least... The Couple^^
Congratulation Kon...

22 comments:

banji said...

Banyak betul ingat kut membaca entri kali ni

1) Ingat kut gi kl naik motor
2) Ingat kut Honda Odesey tu joking only, sebenarnya bawak kete hitam tu

Selamat pengantin baru Kon.. Moga happy sentiasa :)

Oh ya, welcome back pocket

Adry said...

hehehe... pasal jalan plak.. hehehe

anyway Slamat Pengantin Baru buat Kon.. semoga berkekalan hingga ke anak cucu...

Tengahhari nanti ada sesuatu yang istimewa di dalam blog saya…. Kami hendak buat sesuatu yang luar dari kebiasaannya, dan kami amatlah berbesar hati jikalau awak dapat ambil bahagian dan tunjukkan sedikit sokongan dari awak… ikhlas, itu yang penting…

Adry @ http://www.adrysabry.com

*SiRibenMerah said...

hohhh..
part gambo moto tuh I da nganga..
perghhhhh.. igtkan betul2 la trip ngan moto besar gitu.. iskk..iskk.iskkk..
seali kete lak...adeshhhh..
hehehe.. sesat yek?? cian dia..

*to Pengantin:Anda berdua sgt chantek n sepadan.. semoga berbahgia hingga ke anak cucu...=)*

~ mizzAmy ~ said...

~ yup, masa amy pergi Melaka on the Sunday pun highway ke Melaka dipenuhi dengan motor2 besaq. apa lagik, cuci mata jer la kerjanya. hikhikhik....

btw, pengantin lelaki tuh nak lebih kurang muka bendul jer. apa2 pun, selamat pengantin baru buat Kon. ~

filantera said...

selamat pengantin baru Korn, sabtu ni insyaALlah rombongan guag sampai......

Sufi Idany said...

1st selamat pgntin baru tuk Kon dan pasangannya
2nd nice nye keta itam tu... penuh sentimentalnya...
3rd ucapan selamat tuk u laa pocket... semoga sehat sejahtera selalu dan diberkati hidupmu... amin.

Annaster said...

Mr Pocket,
Naper gambar nya satu..
isk isk..
kita nak tgk byk la..

masa sanding??

sob sob

sweet-girlicious said...

hehehheh.....motor mahal, mahal dari kancil ah..ehhehe..lucu la baca blog ko ni..ehhehhe...anyway, selamat pengantin baru to Kon..walaupun tak kenal..ehhehe

Kekanak Tokyo said...

awat tak bawak balik keta dari nihon. Dgr kata itu kebiasaan kalu dah sampai ke sini...huhu~

cHeRyNa PiReS said...

waaaa...bestnye tgk org menikah...
bile tuan punye blog nak kawen plak?
hehhehehee....
nice pix bro.....gud job:D

Anonymous said...

Banji,
hehehe, camana lah karangan ku ditulih sampai suma orang kata gi naik motor nii!! :)
maybe pasal gambo kot :)

Adry,
umph, akan dilihat bila dah balik dari Thailand nanti. sekarang ni tgh duk online ngan comp yg 10 inggit for 20 minit.
bangang nak mampus!! charge company lah kot.

RibenMerah,
tu la.. sesat la plak. heheh, dah rabun tak nampak keter yg duk ngikut.
skali ssesat plak lagi... hehehheh
nasib baik jumpa jalan :)

Amy,
ooo.. amy gi melaka pun diorang ado jgak...
nak gi GP Sepang lah tu. mesti plet singapore pun ada kan :)

Filantera,
Eh, filantera?
ahad kot? anyway ... selamat datang lah kepada rombongan kedah nanti :) wiihiiiii!!

Sufi,
nice kan keter tu,
yg tak paham nyer ado aircond tuuu...
camanaa la enjin 200 tahun lepas tu buleh supply aircond kan :) ...
ker diorang taruk aircond rumah jer dalam tuu..?

Anna,
heheheh, tu laaa...
tengah duk wat karangan,
terperasan plakk... eh ni karangan utk kon bukan utk hiway... tu yg usaha jgak taruk satu tuh,
nanti pocket taruk lagi yer :)
this is the story of the week!! hehehe

Fiona,
umph, mahal la dari kancil kalau seketul tu 40 ribu kan :) mereka mereka tu mesti dah ada kancil utk nak bawak family,
dan motor tu utk layan minat :)
(Tak tahu lahh!)


Zet,
pocket tak bawak balik,
pasal tak der lesen lg mase tu,
balik sini bila dah umur yg akhir 20an tu br
amik lesen.
buduh kan...

Sha,
err, haaaa... hummmm,
huhuuuuu:)
tak nak jawab lah :)
yeaaaaa!!!!

Thanks for the compliment ^^

Ceera said...

antik gile keta penantin.. hehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

dah mcm artis lak
berebut2 org amik gambo pengantin
ahaksss

diya said...

congrats to both of them... :)

p/s-gambar budak tu nampak mcm spontan je. i like :)

Pocket said...

Ceera,
Heheh, memang antik, tak sempat plak pocket nak tangkap gambo kipas angin atas dashboard nyer tuh :)

HanaChan,
Macam tu lah rasanya pengantin,
nak makan pun susah.. eheheh, dah tu suma orang duk nak tangkap gambo,
:)

Diya,
Budak tu tengah menahan panas tuu:)
heheh, tp gambo tu memang slamba candid. nampak cam suci jer senyuman nyer tuh:)

Nem0 o0h Nem0 said...

kon tu muka lebih kurg blogger bendul la..hehehe

suak ngn kete tu,comell seh!! =)

Tny said...

Ha'ah.. Congratulation Kon.. semoga berbahagia selalu =)

Welcome back, Pocket..
Owh.. ramainya papa&mamarazi photographer!!!! :P

Pocket said...

Nem0,
ado yek?
hummm, maybe ada resemblance kut tp mungkin jgak fotografi nyer pasal kot :) eheh

Tny,
hooh, sampai oficial nyer pun tak leh nak gi amik gambo.
alahaaaiiii...
tp tak per,
kamera dia besh :)

Princess Liyana said...

huhu..bro!seronokla g bjalan;)ahaks

emm..slmt pengantin baru..;)pasangan ituu..:)

bro bila lgi?

lindosh said...

entri camporan ni!

1) tol mmg mahal

2) ramainya fotografer nuh

3) kereta tu cantik. klasik. ai like!

4) selamat pwengantin baru pada pengantin

5) pocket bila lagi?

~ mizzAmy ~ said...

~ pocket bila lagik? kihkihkih.... psttpsttt...

en pocket, sila la update blog anda nih. dah rindu nih nak baca. hehehe.. :P ~

Pocket said...

Liyana, Lindosh dan Amy
bila nak kahwin... heheh,
sepertimana yg telah di reply kat komen Sha tadi...
err, haaaa... hummmm,
huhuuuuu:)
tak nak jawab lah :)
yeaaaaa!!!!

heheheh:)

memang betul tu lindosh,
tol memang mahal. tp tak tau plak, mahal tu berpatutan ker tak.
kekadang rasa macam ok,
kekadang rasa macam cekik darah jgak:)

Selamat Pengantin baru kepada kon!!
yes, heharapnya si empunya tuan baca dan terharu ngan ucapan anda...

Terimakasih Amy kerana mengingatkan pocket. terasa cam ado orang memang datang sini harian dan membaca :) yeaaa!!!