Sunday, October 12, 2008

116. TheDayRubber TookFlight

Pocket.. remember the story TheDayPaperTookFlight?
Well this one is similar, but in another time with different character :)
Salty, he tried to lick the salty liquid, tracing the origin.
Its from the corner of his mouth. Wiped some of the liquid that
flowing out and found his hand drenched in red colored water.
It was blood. He is bleeding.
Realizing this makes his eyes watered.
Pocket looked up at Norasliza. She's still in silent.
Facing the ground, hand covering her eyes.
as if she's crying, although pocket knows she was not. huh!!

Everybody was looking at them,
pocket wanted to say his defensive speech but he realize that
its no use to tell the whole class why is he on the floor bleeding
and Liza was 'pretending' to be crying over there.
Besides, talking with an aching jaw is not that fun.
The word would come out wrong.
Aching so much, yes his jaw is.
In pain so much, yes pocket is, but...
is it the gum that causes the pain?
is it the lips?
is it the teeth?
might be his pride.

Yes, his pride is hurt, even a standard 5 schoolboy knows about pride.
Hurts him more when it was N0r4sl1za (Actual name)who pop it once to him.
He Likes her, but now she clearly hates him.Everyone watches them in aw,
what did pocket do to make him worthy of such punishment?
A knuckel to the cheek. Slamming any form of dignity down the drain.

'apa yang dah jadi ni?' asked an adult voice, a voice of authorities.
'semua jangan berkumpul disini, sila kembali ke kerusi masing masing'
Pocket is still sitting on the floor, soundless.
Ashamed of being hit by a girl. kept on saying to himself 'i dont deserve this'

Cikgu Ani moved the fallen chair to the side. Kneel down to pocket and ask,
'kenapa pocket? sakit kat mana?' POcket kept his silent.
The nice smell of cikgu ani kept him amused.
'laaa.. daraah, meh sini cikgu lap' and as Cikgu Ani was taking out her hanky..
'hiiiiiiiii...'liza starts to cry. Even with his blurry eyes, pocket can see that liza's
tear starting to fall down. (What? She have to wait for Cikgu Ani first?)
'laaa.. liza yang tumbuk, kenapa liza pulak yang nangis?'
Cikgu Ani tries to keep her voice unemotional,
trying not to step on any side yet.
handing the hanky to pocket like..
'do it yourself will ya!'

'pocket teghebeeee' at the top of her voice.
'pocket!! betui ka?' sounded disapointed.
'isk! bukan, kami tak teghebe dia pun!'
'betui hoo! dia teghebe kami dengan getah.. kuat!! sakit..waaaaaa'
liza was fishing for pity.
'dak!! kami tak salah!kami cuma teghebe bagi getah tu lalu depan mata dia saja, yang dia pi jengoih muka dia ke depan tu pasai apa!? padan muka kena mata! hoh!'

and Cikgu Ani hug Liza, calming her.
Looking at pocket with disapproving eyes.
Hoh! She's clearly on her side now.

pocket salah ker?

20 comments:

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

dak aihhhhhhh..
poket tak salahhhhh..
pi teghebey anak dara org pasaipa!!
lagi mau tanya.
nak ngorat tak dapat lah tu.
hahaha!

mim.ya.ra.alif said...

gatai yer..
kecik2 dh pandai
hehehhe

~ mizzAmy ~ said...

~ chop!!! teghebe tuh terbang ker? setakat nih tak pernah lagik dengaq dak2 nih sebut teghebe..

await la pocket?? kecik2 dah pandai nak ngusik dak perempuan ekhh??? ~

bendul said...

haaammboi.. meh sini bendul teghebe pocket tang dahi..
biasa dia tu..

apa la pocket.. you should have aimed for the nose tip.. then if you missed, it will hit the ear..
less damage compare you hit it on the eye..!

aper2 hal pun, jgn lastik anak dara org masa darjah 5.. kalo cacat permanent ker hapa ker, tak ker darjah 5 dah dapat jodoh..?

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ha...tu diaaa..kan amy dajh tanya teghebe tu hape

ahahahaha
actually wtashi pun dh lama tak dengar ayat terghebe tu
watashi ayah,arwah mak paggil LASTIK
cuma umi je paggil teghebe

sweet-girlicious said...

hey, i've got award for u..do check my blog

filantera said...

heheheh

teghebey anak dara org = best
kena lap darah ngan cikgu cun = lagi best
kena tumbuk ngan anak dara = priceless:)

btw,
www.akuuntukmu.blogspot.com is open .......back! do visit...

Ayaq masak said...

Guilty as charged.

azie said...

teghebe tu hape bro?

Pocket said...

Saloma,
hooh kan, pocket tak salah kan?:)
umph... cik saloma memang besh,

pasai apa teghebey?
bukan nya nak teghebey dia...
nak teghebey alat alat tulih atas meja sebelah dia jer,
kiranya cam nak kejutkan dia lah,
buleh jgak meng'impress'kan dia ngan ketepatan
tembakan ku!! huhuuuuuuu

Mira,
heheh, err, gatai tu kalu buat buat jatuh pensel
bawah meja and duk tgk permandangan indah bawah nun while taking the pencil.

i think nakal is more appropriate:) heeh

Amy,
Teghebe tu lastik.
tak tau la dari mana perkataan tu evolve.
tp somehow memang duk guna dari kecik:)

bukan la pandai sangat usik mengusik nii,
tp tengah duk belajar la tu,

saya budak baru belajar,
kalau salah tolong tunjukkan,
moga nanti menjadi pakar,
kesejahteraan dunia, saya pastikan.

(Buleh ker ngan skill ngorat tuu?)

Bendul,
Ya lah tu bendul ooi!!
macam la ko tau berapa banyak dia nak menjengok ke dpan?
kang, kalau dia ke depan sket jer..
tak kna mata jgak?
huhuuu...

kalau permanent damage kalu,
takkan kena kawin kot!?
ish!! rugi tak guna kayu lastik yg omputeh panggil sling shot tuu!!
huhuuuu

HanaChan,
Sampai gitu sekali ker pocket ni tua?
sampai level ayahnda dan bonda hanachan pun tak tau,
kiranya pocket ni sikit lagi 60 keatas ker?
aduhaaaiiii:)
heheh

so umi is your tok?

Fiona,
Ok, will be checking it right after this sis:)

Filantera,
heheh, memang priceless.
tp macam terasa lagi kelembutan kulit dia kat pipi.
kekerasan tulang jari dia kat gigi hahahaha!!

so the filantera writes back!!
yeaaaaa!! will support u all the way bro!:)

Ayaq M,
The defendan plead ... not guilty

Azie,
Teghebe tu cam lastik la lebih kurang :) tp loghat kedah.
hehehe, sory tak taruk alih bahasa kat situ :)

pandagumuk. said...

penat nak bunyikan teghebe tu ape.lastik rupenye.hoho.

Kekanak Tokyo said...

teghebey cikgu sekali....huhhuh~

Sufi Idany said...

huhuhu... hang pi lastik dia pesai pa? nak ngorat ke? hihihi ...

Nurmala said...

Lor…nak ngorat cam tu ka??ekekeke….
Pocket ni tak pandai target la tu..nak kasi lalu depan mata,gi bagi betui2 kat manat awatnya???

banji said...

Kemungkinan A - hm target sebenarnya ialah cikgu tu, dia theghebe budak pompuan tu sebab budak pompuan tu sukakan attention, so somehow boleh dapat attention cikgu tu tanpa perlu tarik attention, dalam masa yg sama makin jelas sikap nakal comel pocket yg akan digunakan utk memikat hati cikgu

Kemungkin B - pocket memang tak reti aim :p

fairuzniza said...

tak ler..pocket tak salah..

hak hak hak.
pocket pocket..
nakai :p

kalau la sy jadi cikgu ani time tuh..
mesti dah kene rotan.. :p

misi nak ngorat tak bejaya..
haha~

Pocket said...

Panda G,
heheh, lastik jer pun kan maknanya, tp kenapa lah buleh jadi Teghebe kan?
tak tau lah

Zet,
Err, cikgu tu garang woo,
walaupun cikgu tu comel:)
heheheh
so menakutkan wooo nak teghebe cikgu tu...

Sufi,
Am putting your link in mine after this, Put mine in yours will ya :) heheheh
nak amik perhatian lah!!
nak menunjukkan bahawa pocket terer menegehebe:)

Banji,
Cikgu tu memang besh, tp by that time, tak der la tertarik ngan cikgu in that way,the attention was just too sweet:)heheh

NurmalaM,
Manat awatnya?
camno tuh? :)
tp cadangnya memang nak bagi lalu dpan mata,
tp apakan daya, ado obstacle kat dpan target... ^^

cHeRyNa PiReS said...

abg pocket...
u should be my bro's fwen..
jhe kicked a girl's thigh when he was in standard one...
but the teacher put the blame on him...
but they ended up as fwens...

how about u?
jd awek pulak ke?:P

Pocket said...

Yuz,
kaaaannn!! pocket tak salah kan,
rasenyer anda n MsSaloma jer yg anggap pocket tak salah:)
yang lain ...
anggap pocket gatal.
(Which is true also..)

err, cikgu yuz, jangan rotan sayer.. sayer tak salaaaahhhh!!! :) huhuuuuu

Sha,
dia tendang pinggang!!
hehehe, besh jgak tuu.
but sad to say, NorAsliza stays to hate me till today i think,
last i saw her was form three.

dia tak sembang jgak back then.
dia xciden van ngan family dia, a few stitches on her face.
Wanted to say 'r u ok?'
tp somehow dia lagi menyendiri pas tu.
ahaaaaiii.. memori menghiris.

Sufi Idany said...

pecket... i dah link dr mula u tgglkan jejak kat blog i lg hihihih... thanks....