Friday, October 19, 2012

580. Ular!!!


Pocketeers,
Satu hari jumaat yang indah, pocket tengah keja,
pukul 530 petang dok tak dok, Mr Big suruh
buat translation report yang urgent diperlukan
pagi sabtu. POcket tengok report tu,
eleh.. selamba rock jer ni pocket buleh translate.
'Tak per MrBig!! malam ni saya hantaq!!'
dengan menunjukkan jari kebawah macam suruh
dia tengok seluar murah yang ku beli RM15.

So kul 6petang tu pocket start la translate,
ada 21 page powerpoint,
4 page utk tajuk (Senang)
12page utk graph (Medium)
5 page utk karangan (Susah)
siap janji lagi ngan housemate,
paling lambat pun kul 10 buleh
sampai la rumah ni. Belagak belagak..
kul 7 pulun lagi,
kul 8 pulun lagi,
kul 9 eh tak siap lagi...?
kul 10?
sekali translation tu tak siap siap
sampai kul 4 pagi!! pergh!!
masa keluar kilang tu dah start fening fening.
jalan ada sikit hoyong hayang. Tapi kita control.

Macam macam jadi masa kita ngantut ni,
yang paling ditakuti ialah otak auto-shut-down.
Kalau tengah dalam toilet or dah sampai umah ok lah,
kalau tengah naik motor, melintas jalan or juggling pisau?
wow!!
(Kenapa ko nak juggling pisau plak pukul 4 pagiii!!! adehlaaa)

Pocket buleh rasakan, symptom symptom otak dah penat,
antaranya dah tak leh bajet kekuatan sendiri,
pulas kunchi motor tu rasa cam buleh pusing lagi jer,
tapi dah max dah. Sikit lagi sure kunci tu patah.
dan yang paling besh is, the hallucination
pergh!! memang nampak macham macham siot!!

kat sini pocket terpikir...
apa kata kita absorb semua halusinasi ni,
kita terima jer jangan tahan.
macam kita lepaskan kentut, jangan tahan.
macam kita muntahkan jer isi perut, jangan tahan.
macam kita nangis jer bila tengok hindustan, jangan tahan.

and so that was what I did.
I absorb. It took some time, but somehow I managed.
pergh!! bebenda pelik buleh nampak woo!!
nampak orang tunggu bas,
sapa nak tunggu bas kul 4 pagi beb?
nak kata berteduh dalam ujan pun tak,
homeless tido? adik free hair baju kurung biru muda lagi!

Dengan kelajuan 50km/j,
dok blues tengok kereta yang jarang jarang lalu,
dok tak dok pocket brek menchakar!!
(hahahah orang kedah punya ayat ni, 'brek menyakaq!')
pocket nampak ada ular dok menjalar atas jalan,
itam lagi besor nyer ulor tu!! kalau langgar sure
kena patuk punyer lah!! kalau dia patuk motor tak pa
la kan, kalau dia patuk patela ku camana?
(Patela = kepala lutut)
lepas pocket stop, baru la nampak makhluk sebenar.
bayang bayang bendera ditiup angin dengan sumber
cahaya nya dari atas lah!!

Lebih kurang macam ni lah!! cuma melintang jalan... pergh!!!


Patung di kuil hindu berhampiran bagaikan menoleh
kan kepalanya kepada pocket.

Jauh didalam hutan kelapa sawit, ku lihat lembaga
bagaikan anney bersarong puteh terbang dalam
hutan menjual kachang.
Pocket rentikan motor, tengok!
oohhh.. kain banner iklan dipinggir utan rupanyaa.

Pocket sampai rumah alhamdulillah,
n went to be with a smile in my face,
how I enjoyed my journey home.
hence here I am telling the experience to you.

It was nice,
it was interesting,
a must try.
just let go..
let go of the truth,
let go of reality,
sometime u gotta let go..
and see the world from another point of view.
just let go :D
Tapi kalau berlebih tu akan membahayakan :D
pasal kalau ketagih ngan halusinasi ni lah yang
mula nak cari ganja or other prohibited meds

patutla orang yg tengah high nampak happy jer ^^;

heheheh

10 comments:

Anum said...

geli tgk ular

Gillette Flores said...

Haisshhh... Macam sexy je badan ular tu.
Tengah belly dancing ke?
*Gill paling penakut dengan ular*

Jangan selalu berhalusinasi Pocket.
Dah siap ke translation tu?

cHeRyNa PiReS said...

haah...eloklah pocket. lain kali buat la lagi. selalu berhalusinasi kalau menghaluskan badan...ok je. tp kalau tak:P

Dhiera nadhirah said...

halusinasi pocket terbaek la. *sedang terfikir macam mana pocket absorb semua ni sambil bawak moto

CekbOlat-bOlat said...

haha . brekk menyakaqq . apepun pocket selamat smpai .

zonaku said...

hu~ nyesal tgk pic ular tu!

zila manaf said...

meremang bulu tengkuk bak ang hhuhuh

chemay said...

suka sangat berhalusinasi nih.
hihi.

tak suka tengok ular.
takotttt
T___T

Anis izyan Abd Rahman said...

patung di kuil should say "HI !! baru balik kerje ke? " :P

Pocket said...

Anum,
Geli dengar perkataan 'geli' :D

Gill,
translation tersebut siap,
kul pat pagi lah kan,

translation yang baru wiken ni dapat tak siap!
oh noo!!

Sha,
heheh, marikita berhalusinasi mengejar adik manis
yang seksi ditengah padang >:D
moga mengechil :)

Dhiera,
memang susah!
plus kena bawak moto pelaaaan sangat :D
takut kang nampak jalan cam stret tapi sebenarnya
bengkok lalu terjun sungai :) heheheh

CekBolat,
heheh:D
apa yang bercakar pun tak tau la kan..

Zonaku,
u tak suka tengok ular ker?
nanti dating kita gi snake temple yer :D
mueheheh

ZilaManaf,
heheh, pocket pun tak suka ular jgak,
takut kena patok

Chemay,
tak la suka,
sesekali 'terjadi'

Anis!
kalau dia kata gitu,
sure pocket berenti motor dan lari.
muahahahahaha!!