Monday, October 29, 2012

584. 'U...Marahkan I Lagi Ker?'


Pocketeers, Ari ni isnin,
Ini adalah post 'BERSALAH',
Ini adalah post berbau chinta,
yes yes.. tak semua orang suka baca post
tentang chinta sang empunya blog..
tapi pocket pung sesekali teringin gak
nak blues blues...
(Bukan selalu ker?)
Monday Blues lagipon kan...

She came into my life just recently...
it was a hectic period as I was struggling
with my debt and yet she still appear.
I came to know her in a hospital.
While tending my housemate who was admitted.

I dont have to describe her that day,
u guys have read most of my stories and u know
how bad I am in describing people, but I do know
this, the first time I laid my eyes on her,
she was not even looking at me but yet I still
unintentionally smiled. She's that beautiful.
On the spot mintak nombor talipon,
selepas karangan dialog yang panjang,
selepas jumpa dia dihari kedua ...
we became more than 'someone-i've-met-in-the-Hospital'

Setelah beberapa lama mengenali dia,
pocket terasa sayang yang bertambah tambah,
DIa adalah seorang yang pocket sanggup tak makan,
hanya kerana ada duit nak belanja pun sehelai not
RM5, dah tu nasik goreng dia pun dah RM3..
Teh ais lagi?
'Tak per.. i makan dah tadi, teman u jer okeh'

Dia adalah sorang yang membuatkan pocket
terasa nak beli tali gitar dan bunyikan rumah
sunyi ni kembali dengan nada nada cinta.
Hoping someday buleh petik senada dua,
mengiringi sajak chenta.. perghh!!!!

DIa membuatkan pocket rasa macam nak idup lebih lama
(Ikut ketentuan ILAHI la jgak kan)
kalau pun hanya seminit dua, hanya nak tengok
dia sedikit lebih lama sebelum pocket pergi.
Terasa nak nak sihatkan diri,
kurangkan gula, garam dan minyak.
moga kalau ada jodoh, buleh tengok
anak.. cucu malah cicit kemudian hari.

Dia suka melawak,
merapu macam pocket jugak,
Joke dia kekadang sarcastic,
kekadang tak paham,
kekadang kejam,
tapi pocket gelak jugak.
Dia somehow minat 'Trajectory weapons'
macam baling pisau,
Archery,
Guns,
or just a simple pistol air.
Tak suka sangat actually,
takut kalau bebila pocket 'inevitably' bermain
kayu tiga... memang kena lari menyelamatkan
nyawa lah kan. Bayangkan kalau dia ada Firearms
licence masa tu.. tak kalut?
Tapi kebelakangan ni dia menunjukkan minat
dalam memancing, siap nak ikut lagi pocket gi
manching, terasa plak.. why not kalau kita usaha
sama sama.. it would be something that we could
do together kinda thing kan...
ok.. i'll search for any
archery club around penang ok sayang...


Gi mandi sungai dengan Dia raya aji bebaru ni,
adohlaaa punya la penat melayan memerang tak
pernah jumpa air nii... besh besh
on the way balik, kami makan nugget murahan
kat titi hayun tu. pergh!! best time of my life.

The thing is... semalam Dia merajuk,
Dia ajak pocket tengok samting,
tapi pocket ignore dia, iyer lah, pocket
pun dok kalut ngan kengkawan lain sama..
housemate pun ada situ so...
lepas dia ajak dua tiga kali,
pocket dok tak ikut jgak. dia terus menghilang kan diri.
Dia balik sendiri n gave me the silent treatment,
until today that is.. harapnya semalam dia tak la dok
baring kat atas tilam sambil nangis.
harapnya dia balik n ngan moody nya tu dok
nengok tv... dvd kesukaan maybe sambil makan
eskrim.
pocket tak la rasa kesian sangat kalau dia dok marah marah...
kesian kalau dia dok teresak esak kat bantal jer.

Tadi talipon dia,
Mamak yang angkat..
'Mamak kaa.. tanggichi apa macham la mamak?'
tapi Dia tak nak sembang...
Dia geleng kepala kata Mamak...
Mamak, jangan marah pocket yer.
pocket taksengaja. Ohh..

Pocket akan mintak mahap,
tapi kan, adik adik chantik manis sekalian,
kalau korang la..  biarpun dah maafkan,
luka dihati tu akan terpadam ker?
or berparut sampai tua?

N nak bodek dengan aper ni yer?
cuba sebut samting fancy yang 
wanita muda sekalian suka...

15 comments:

HEMY said...

wauuu~~~ ini la cabaran chenta pocket oiii....kih kih..best kan rasa dia..hahaha

mintak maaf byk2 kali...kita ni bukan mampu nk beli barang mahal pujuk..jadi guna cara yg menunjukkan keikhlasan lah.

kalau dia merajuk poket taknak layan tgok wayang, beli tiket tu..jumpa dia n ajak dia tgok. then cakap "kalau awak merajuk, burn la tiket ni...sayang nyaaa"

haaa gitu

cHeRyNa PiReS said...

Nak gelak pon ada. Nurse mana pulak ni?

Sha rasa, playing hard to get will help. Definitely.
Takpon bg bantal,suruh dia menangis lps nampak betapa handsomenya housemate pocket. Alamak...rugiiiii..
Ataupon mungkin...Pocket bg je dia pisau terus,kot2 bila Pocket ckp,"Pocket boleh belah dada nk buktikan" dia boleh tolong belahkan je.


Hmmm...intereating betul karakter dia. Mcm awek dlm tv hospital ;-)

Dee said...

napa rasa tak teruja langsung baca cerita cinta ni ye..awek tu bau ubat hospital tak? hahaha..komen berbau cemburu..kahkahkah..

anamizu kaito said...

wahwahwah ini seriyesly Pocket in luv ni.. hehe

haah agreed with Hemy punya cadangan.. kena menampakkan KEIKHLASAN.. tak kira la try pujuk dgn cara apa pun.. but try yg romantik.. dlm chinta ni kena byk usaha & trick.hehe

anamizu kaito said...

wahwahwah ini seriyesly Pocket in luv ni.. hehe

haah agreed with Hemy punya cadangan.. kena menampakkan KEIKHLASAN.. tak kira la try pujuk dgn cara apa pun.. but try yg romantik.. dlm chinta ni kena byk usaha & trick.hehe

CekbOlat-bOlat said...

Eh bukan pocket ada org lain pun .cemburu pun alahaii .

be strong pocket ! sila usaha . pegi rumah dia baling batu kat tingkap dan nyanyi . awmaigawdddd :D

teah said...

Hahahah... Somehow this sounds so sweet la pocket! Well, good luck okay :)

Pocket said...

HEMY,
yes, kita ni bukan yang mampu beli yang mahal mahal.
tapi yang besh besh selalunya mahal,
and yang besh besh selalunya berkesan...

so... carik yang besh lah :)


Sha,
heheh,
ku tahu kamu mengerti:D
awek dalam tv kat hospital kan?
macam macam ertinya tu^^

KakDee,
hehehe,
awek tu memula jumpa memang ada bau ubat,
tapi lama lama bau lain la plak...

AnamizuKaito,
in love
in love,

keikhlasan?
mari kita masak,
nampak ikhlas tak?:D

CekBolat,
baling batu terus kena marah ngan mamak,
laaaagi tak dapat kemaafan :D

Teah,
Sweet?
pocket tak sweet,
tapi 'Dia' memang sweet,
alaaaa sweet sangat lagi chomel :)

Jna marcello said...

allaahh shhcweett nyeee
tp klau merajuk mcm tu rasa nye xde ape kot sng pujuk..lagi pun small matter kan???
apa kata bg dye rumah hahaah *gurau
ajak laa dye dinner ke buat sumthg sweet moment laa okay!
semoga berjaya~!

littledolphin said...

trajectory weapons.she should be my bestfriend! lol . for some reasons things like that fascinate me too.

nah she's not crying.she's just merajuk-ing cara biasa je i think.OR MAYBE SHE'S JUST PRETENDING .okay dont listen to me.i know nothing about how girls feel despite the fact that im a girl.cos im weird.and kind of abnormal.hahahaha!

for me the reason for her merajuk-ing is a small matter je,she will recover soon kot.Kot la. errr.ok again, pls ignore me.im crazy xD

Bitt (double IS) said...

aduhaiii mcm ni perasaan seorang lelaki bercinta rupanya...terharu ok...always be positif walaupon hakikatnya dia menangis teresak2 di bantal sebenarnya..aekkeee

p umah dia bawa kek or coklat..dan jgn lupa bila keluar lenkali tumpukan 100% perhatian kepadanya...sebab pompuan ni sekali dah terasa, dia akan tengok 2-3 kali ada tak lelaki tu buat benda sama lagi...kalau ada memang habis laa...

Gillette Flores said...

Hehehe. Comel je :)
Lama-lama nanti okaylah tu.
Setakat benda macam tu, marah tu takkan berparut.

Ambil masa pujuk si dia.
Convince her that u betul2 minta maaf. :)

Okay?

Pocket said...

JnaMarcello,
bagi rumah!?
hummm.. under consideration :D

dinner? yang ni mudah,
dia suka macaroni and cheese,
(wit a bit of mozarella)
garlic bread maybe...
ngan salmon steak!! pergh!!

ShaheerahHana,
i guess so too,
am looking for a store that sells those things,
and a padang wide enough to practice too :D

belakon merajuk?
she waved to me this morning,
still in silent though... ohh ohh..

Bitt,
kek or chocolate!
yes i'll bring both!
perhatian? aaaa yang ni susah :)
heheh almaklumlah, lelaki ni dengar cerita..
first 10 minutes jer yg concentrate.
pas tu abih laa..

zonaku said...

it's either say sorry sincerely, only if u mean it;

or just talk to that person as if nothing happen.

at times, mmg dia sakit hati or merajuk, but at the end of day, it's just not worth it, & we all know it.

one thing for sure, the scar is permanent, but may use concealer to cover it.

Aemy Nadira said...

believe me, for certain women, saying "sorry" isn't enough. they want more than words, they want to see that u're really sorry. if she gives u the silent treatment, then don't just sit there & do nothing. do something to break the silence. send flowers or chocolates or something that u know she'd love. women love attention & dipujuk..

and when she forgives u, her heart is still scarred. but don't worry..it's not permanent. even the real scar on face takes time to vanish, right?
go for her & let the time do the rest. :)