Wednesday, October 17, 2012

579. U tak der komitmen laa...


Pocketeers,

Punya la pocket kebelakangan
ni dah jarang jarang post..
humm tiada alasan yang buleh diberi..
nak jer salahkan keja sekarang,
bukan hanya blogging sajer je yang tersekat,
pembacaan juga tergugat,
music life juga berkarat,
chenta juga makin 'tak-sihat'
sidia merajuk pun nak pujuk tak sempat,
adehlaaa..

rasanya disini lah persoalan komitmen.
dimana komitmen kamu?
ooh pocket terpaksa jawab
pocket komited ngan keja sekarang ni,
sampai nak sembang lama lama kat kantin
pun rase macam tak betul.. dah tu keja
dok belambak lagi, lagi nak lepak?
kang besok tak siap..
kita gak yg dipersalahkan.
And waktu rehat pocket actually
rehatkan minda.. tak gi canteen, just
duduk di kerusi ofis bergelap,
sikit lagi nak pelekat Cool FEVER jer
di dahi untuk sejukkan sikit minda yang
tengah panas, kalau la buleh jgak
Cool FEVEr tu dilekat kan dibawah tulang
rusuk kiri, nak jer ku lekatkan..
moga hati yang panas ni reda sikit:D

actually komitmen tu apa yer?
definition anyone?
pocket rasa la kan...
'tindakan dalam hidup seharian yang dilakukan
hanya untuk memenuhi satu tujuan'

buleh ker?
macam kalau commited to work,
forcing u to sleep early,
no more drunk on tuesday night,
no sleeping with the clerk,
even if the clerk is dang hot and available.
semua ini untuk memastikan kerja kita tak
terganggu dan sempurna.
(And the devil whispers...
'alaa ko kan pandai, tak per punyer,
mana nak sangkut keja? lagi pun dia comel woo!!')

commited to a hobby?
Commited to someone?
i guess the final recipe is TIME.
to spend time for Such commitment.
For work its easy..
u'r scanning in at 8 and scanning out at 5.
but for hobby?
for someone?
for blogging?

i need to sit down to write more.. aduiii
i need to own a smart phone to read your
blogs more.. aduuiiii
i need to call her more...
err.. maner phone number dia ari tu!?

aduuiiiiii



'heloooo... err u kenal i lagi tak?'

12 comments:

Anum said...

kena betul2 fokus

cHeRyNa PiReS said...

dear pocket,

it has been a while. I have to admit. Sometimes I wonder where the hell is he going???

Ada orang cakap dgn sha hari tu...don't stop writing.
Ada orang cakap dgn sha hari tu...u can find the time.

Yes, kadang2 kita sacrifice the thing that u love the most because of a pot of rice. Biarpon sebenarnya otak dah nak pecah.

Idea melambak tak dipostkan.

Tp...kalau kita bagi alasan ini, adakah kawan2 yg update blog setiap hari ini sebenarnya adalah mereka yg takde komitmen???

*SiRibenMerah said...

komitmen tuh ada..
tapi biasalah.. bila da ramai kawan baru, terlupa nk melawat kawan lama..

tetiba muncul balik kan..
seb baik tau pulang ke pangkal jalan lagi~ hehehehe...

Afasz said...

huhuhu

singgah BW sini

hani said...

sama lah saya juga,
sgt byk komitmen dgn keje skrg ni
tapi, komited ke trhadap komitmen trsebut? heheh..

demam? waktu bizi mmg begitu, demam dn bizi jadi ibarat irama dan lagu

tak demam pun rasa nak demam juga.

CekbOlat-bOlat said...

wahh pocket . prenggan pertama mcm sjak pun ada . pantun pun ada .

eh dh ade buah hati ke ? okayy jeless nii *kembang kempis*

Once a Blogger, U'll always be a Blogger :)

Gillette Flores said...

Macam stress sgt bunyinya tu.
Take your time. Blogging takde dateline.
Time management & stress management penting. Manage masa keje, family dan untuk si dia.
Blogging ni, penting bg some people tp ingat, takde dateline ;)

Pocket said...

Anum,
fokus dengan tujuan,
fokus dengan jalan,

Sha,
orang yang chakap ngan sha tu mase tu
masih sempat berangan, sekarang dia nak
'PANSAI' pun tak sempat... lagi nak
menulis karangan. ohh

its the point where we have to choose,
to finish my 21page translation report?
or to finish my karangan about 'ULAR'
i have to choose the translation report sis :D
its what put the food on the table.

but when i have a small block of time,
10 minutes to wait for a meeting to start,
i'll always jot down something,
even if its just some point for the next karangan.

Those that keep on writing doesnt have any commitment? No sis, they commited towards their writing more then anything else...... maybe.

Iyra,
itu lah,
kawan baru banyak,
kawan lama kena keep up lah kan :D

atleast keep the phone number intact.

Afasz,
Singah singgah lah lagi

CikBolat,
buah hati? tak der..
hati berbuah? nak buah aper?
hati berdarah? aaa yang ni betul :D
muehehh

Hani,
'komited ker terhadap komitment tersebut?'

heheh soalan menarik tu
tapi kalau tido aawal sebab tak nak lambat untuk
komitmen tersebut besok..
iyer lah kot :D

Gillette,
first time ere i presume?
thank you.. datang lahlagi :D

yes.. blogging dont have a date line in posting. but stories do have date line to be poured out from inside your mind.

macam muntah yang dah nak keluar sangat sangat dah...
tutup mulut and lariiiii!!!!

Hermin said...

biasa la tu...
patut lma xnmpak...

zonaku said...

same case here.... entri bali x abis2 lagi....


kadang2 bila terlalu byk nak diluah, x tau nk karang y mana satu....


'errr... sapa ni?'

Gillette Flores said...

Yes. First time :)
Akan selalu datang ;)
Happy Thursday :D

Anis izyan Abd Rahman said...

well ,i should blame MY WORK for not updating any