Saturday, June 09, 2012

553. Untuk Apa Kita Bertemuuuuu...

Untuk Apa Kita Bertemuuuuu...
...jika hanya untuk berpisaaaahhhh..

gini ker liriknyer? eh?? macam tak betul.
loh!! pocket dah tak ingat liriknyer!!
tapi kan.. come to think again,
apa salahnya kalau bertemu hanya untuk berpisah.
pasal perpisahan tu 'ada' lah yang menyebab kan
masa masa bersama tu rasa precious.
Macam kalau tengah dok ber'back-packing' ke europe
ngan english kokak kokak tu dok tak dok berjumpa plak
ngan student kat sana...
n spend the whole jalan jalan together,
sharing foods together, inevitably having feelings
towards each other, just to know that i will never

be with you and to be separated by the time the
sexy voice calls 'panggilan terakhir, panggilan terakhir,
kepada encik Albert Pocket Kuruentulesque, sila
hadirkan diri ke pintu B5 untuk keberangatan segera'
(Gitu ker diorang kata?)
apa salahnya?
Atleast buleh la nyanyi lagu KatyPerry - The One That Got Away
heheheh
Untuk Apa Kita Bertemuuuuu...
...jika hanya tuk sementaraaaaaaa...
(Gini ker lirik asalnya?)
ohhh... sementara tu lah yang besh tuuu...
bila kita hanya buleh ingat cerita jer tentang
orang tu, bila kita dah tak der pun phone no dia,
bila kita hanya buleh cerita....
'satu hari, aku naik bas... sebelah aku awek comel,
aku tak berani la nak tegur... until la sampai kat
sungai perak nyer RnR.... lepas tu kitorang sembang
macam dah 10 tahun kenal jer, sekarang pikir balik....
kalau la aku tahu, naik naik bas lagi aku dah mintak
nombor talipon^^'
(Bodoh!! ko jumpa yang dahi licin sikit, terus mintak
nombor, terus dia mintak tukar seat la sangap!!
apoooo lah... TACTLESS betul!!)
heheh

tapi rindu... the question of 'WHAT IF' still remains,
what if during that 3 hours we came to fall for each other
and ended up tying the knot. Would this life be better,
or will i fall into the divorced male statistic.




...Untuk Apa Kita Bertemuuuuuuu....
...... Jika Hanya Untuk Ceritaaaaaaaaaa....
heheheh yang ni pocket wat sendiri.
Untuk apa kita bertemu pocketeers?
Jika hanya untuk bercerita...

8 comments:

zieyzain said...

singgah sini!! nextym jgn lambat tegur awak dahi licin yaa..haha~

littledolphin said...

ni nak argue dgn penulis lirik lagu kah ini? lol

yang first tu setuju lah jugak.

tapi kan kawan,kalau dah jodoh tu mesti lah akan jumpa balik .so tak payah la nak 'what if what if ' :p

yang second tu ,ala kalau dia pun suka,dia akan baginya.hahahaha!

yang last tu,best apa walaupun berjumpa hanya untuk bercerita.tales from stranger are way much cooler. :D

zonaku said...

apa salahnya bertemu untuk bercerita? inikan namanya kisah hidup.... kisah perlu penceritaan, dikisahkan untuk diketahui...



teladan buat yang mendengar barangkali?

dye.yana said...

ehem ehem. macam something happened je? hhahaha.

alaa..kalau bertemu tak berpisah, macam mana kita nak bertemu dengan orang lain pulak kan?

~SaL IjOu~ said...

Sal penah naik bas dari kg nak balik campus..dok sebelah mamat ensem..masa tu tga blaja kat uia..dia stat tego..bila tau dia pun uia gak,lagila excited..n bila da stat nyembang,tu la,mcm da lama kenal..kami bertukar phone no..n terus keep in touch..kami jadi rapat..tp hanya sbg kwn..dia byk bg kata2 semangat & nasihat sepanjang kat uni tu..dia senior n grad lebih awal..lepas dia grad kami terus contact hinggalah dia ckp dia nak kawen..maka sampai di situ saja..kalo ditanya soalan tu pada Sal.."utk apa kita bertemu jika hanya utk berpisah"..sesetengah pertemuan tu kdg2 byk memberi impak lam kehidupan kita..cth mcm sal jumpa senior sal tu, dia byk bg dorongan n cth baik utk sal..n sal anggap tu sbg human moment..perkenalan sweet utk dikenang..~ =)

syabab said...

"satu jam saja ku telah bisa mencintai kamu..kamu..kamu... namun bagiku melupakanmu butuh waktu seumur hidupku~~"
=========
xsmpai sejam kita leh putik cinta tp nk lupakan amek mase yg lame tp itulah hakikat dlm perhubungn kehidupan ni hanyalah sementara.. how ru pocket?long time no c...hehe

babycomel said...

when u luv something, set it free.. if it come back to u, its yours.. if it doesnt, erm lupakan jelah
it was never okey.. orang kata: kalau ada jodoh pasti takkan kemana..
tapi, kenapa kita perlu biarkan dia pergi kalau kita sebenarnya mampu untuk tahan dia dari pergi kan?? ;)

Hanie Dew said...

ohoho..aku pernah dgr org kata perpisahan permulaan pertemuan.tp kalau dah berpisah tak bertemu temu tatau la plak kan..hahaaha..

betul pocket, kalau baru jumpe terus mintak no tepon mmg takde chance la ko nak borak. kalau ada yg terus bg tatau la plak kan.