Saturday, April 21, 2012

548. Saturandom


pocketeers,

This is a test,
kebelakangan ni nak post cerita tu macam lambat
sikit pasal keja pun susah, adaa jer benda nak
wat n balik jer umah.. trus tido. ada skali
sekala nak online pun.. tak Blogging.. tp dok
layan Homepage mancing or tengok video dlm youtube
cam contoh tengok Taylor Swift ngan Zac Efron
dok main gitar dalam satu talk show tu menafikan
hubungan diorang.
(sila taip nama mereka berdua utk tgk vdo)


Tengok video tu, pergh!!
Taylor swift memang la power benor main gitar!!
terus jari jemari ni gatal kembali nak main gitar,
dulu masa kat sekolah dulu ada la gak main gitar,
tak la pandai.. tapi buleh la nak bunyi gitar tu
kan... sedap tak sedap tu belakang cerita.
Suka Suka!! pocket suka!!
Dalam keadaan tak pandai langsung main gitar tu,
ku kumpulkan kekuatan untuk membeli gitar
yang agak mahal untuk beginner. RM400 gak reganya.
Petik petik, download dari internet guitar tab,
ada kedai tu jual plak majalah gitar chord.
beli buku..'guitar for the dumbest'
n somehow buleh la tahu yang mana satu A seven.

entah kenapa terasa macam minat tu dah menyelubungi
diri ini sampai bila tengok jer orang main gitar,
terasa macam hati ni bergetar seirama ngan tali
Bass E tu bergetar.
Tingin nak main balik,
Tingin sangaaaaat nak main balik,
tapi macam..........

Agaknya kedewasaan membuatkan kita lupakan minat
dan passion. kita terpaksa wat list.
apa yang penting, dan apa yang tidak.
n main gitar definitely falls down to number 16
in the list of necessity.
almaklumlah..
bila tiba ari sabtu,
kita terpaksa pilih,
nak gi keja n dapat wit sikit maybe cukup utk bayar
lektrik or bayar astro yang tak masuk beyond tu ker?

or..

nak duduk rumah main gitar sorang sorang,
penonton tak der gak, maasyuk? peh maybe
pocket leh gi duk kat pasar seberang jaya
nyanyi sorang sorang guitar case terbongkang
kat depan kot kot ada yg terhibur dan bermurah hati?
hummm buleh la nak bayar lunch kan... astro?

so which one will it be?

I choose work. I have to choose work!
Ohh pocketeers, listen here to this rusted old man
who's his heart got washed off by the stream of reality.
His talk is no longer sweet cherries
with frozen yoghurt on top.
Working life is not a walk in the park,
if one did not prepare for it.

study hard! study smart! get those papers,
n work in a place that can still give u
weekends for free, maghrib in the house,
Bills paid on time. Or else... u'll post something
like the above when u've reached your mid 40s
^^


7 comments:

zonaku said...

u in mid forties.. yup, u r old!

hahhahhahaaa.....


teringat masa study dulu, ada budak bilik sebelah pandai main gitar, so dua bilik, jadi geng, ke tepi padang, bawah teduh pokok. dia petik gitar, y lain cuci mata tgk org main bola...

Hanie Dew said...

sungguh kebenaran terserlah dalam entri ini.

setiap kita ada pilihan dan peluang sebelum adanya pilihan dan untuk memilih.

jadi kepda yang masih ada peluang dan belum ada pilihan yang sukar, gunakan sebaiknya.

kesian pocket kene keje sabtu. ahad?

littledolphin said...

you are so not in your mid forties. =.=

okay lets put that aside,thats not the main point.

anyway cakap pasal main guitar ni kan..teringat kat violin pulak T_T

I have only learn the notes,tapi nak gi beli tu tak bersedia lagi.susah kot violin. :(

"Agaknya kedewasaan membuatkan kita lupakan minat dan passion. kita terpaksa wat list.apa yang penting, dan apa yang tidak."

there is some truth in here.since kindergarten i have always been holding my pen and notebook to write,tapi sekarang macam ..entahlah.

okay kawan.kita akan belajar rajin-rajin.kita nak cuti on weekend .tak nak jadi workaholic.

my finals are next week! :8

Tapi kan kawan,masalahnya ialah sekarang saya dah boleh nampak ciri2 workaholic dalam diri saya ini,kawan.

i think i need to see a psychologist. urgh.

p/s err saya rasa saya banyak merapu lah kat sini.okbai.

Chuu Muqhlis said...

old ke pocket? btw hidup mmg perlu utamakn yg lebih pnting, thats make sometimes we hv no choise. kan?

Aemy Shamy said...

well yeah, lots of things getting loaded in mind as we get older. hey u're not that old..though i never met u, but i seem to know u..hehe..
now u agitate me,,would i write this way in my mid 40s? :p heeeee....
btw, don't let that stop u from enjoying ur life. carpe diem!

Dhiya Fariza said...

okiedokie pocket will strive the best i can for the future. true that as we grow older, the things that we like to do or good at, will eventually came second or maybe 16 (hehe) right after 'reality of life'

azian hariri said...

hahha, boringnyer life pocket..

anyway boleh jer main gitar wat cover masuk youtube..hehhe,

life is not only about money kay..true bill kena pay..tapi kalau rasa tak boleh pay jgn la pakai Astro ..boleh gitu??