Saturday, October 09, 2010

316. Mana Semua Orang Haaa!!?

Short story telling it shorter.
kami kat kilang dibenarkan gi semayang jumaat (Alhamdulillah)
kampeni kami benarkan kami gi, even sediakan bas tiga bijik
nak suruh kami gi semayang jumaat...
(Ada jgak yang tak nak gi tu tak tahu lah..)

so macam biasa kul 1230 berkumpul kat depan gadhaus
macam bebudak nak gi rombongan ke air terjun memana,
bising sambil memiwiiiittttt mana mana awek yg lalu.
bila bas datang, macam bebudak jgak kami akan berebut
nak naik.. bukan nya dapat tpt bes sangat pun.

tido on the way gi semayang,
and semayang...
and tido on the way balik...
Pocket tak pernah risau terlajak tido, pasal kalau bas berenti.
pocket mesti automatically bangun punya.

so bila bas berenti, pocket pun tersedar...
terasa pelik, tiada bunyi bising budak budak ni turun bas,
eh!! bukan saja tiada kengkawan...
sapa pun tak dak!!

gi bergegas ke depan bas..
kot kot pocket la yang last turun bas.
bajet mesti kena gelak ngan member nih,
skali turun sampai kat tempat lain,
tempat asing!!
parking lot yg pocket tak tahu!
nenenenenenenenenen (Soundtrack twilight zone)
'Mana semua orang haaa!!?'

kalih kalih tengok papan tanda.. kilang lain..
loh!! pocket gi tido sampai driver bas tu dah gi ke kilang
lain dah nak amik shift pukul tiga balik...
ohh!!

tuuut tuuuuuuut...
tuuuut tuuuuuut...
... click!
'err, boss!! ada exciden lah, saya tak balik kilang kot. kira half day yer..'
adeeehhhh....

9 comments:

intan izani said...

yeke ni pocket?
la tido sampai tak tersedar
abis balik kilang semula cmne?
byk tanya pulak eh... ;p

iza~de~bintang said...

Tidoq sampai tak sedaq noh. Yang member2 Pocket pun baguih punya dok ada,tak tolong kejut atau memang niat nak pekena kot :)

Tapi alasan bagi kat bos mmg tragis laa

fndrocka said...

Nasib baik xkena rogol.kahkah

UglyPooh said...

haha....ada experience yg lebey kureng sama. masa posa dulu...

tertdo dlm bas last2 terlepas sampai univ. lain.....hikhik:-"> terpksa tumpng lecturer yg tk knal utk antar pulang

~ mizzAmy ~ said...

hahahaha..... nasib lah poket laki. kalo perempuan camne entah kan tido sampai tak sedar entah ke mana. kena rogol ke, buat naya jer.

~LP Lum~ said...

salam pocket~

ahaks~ apa dar... tido smpai terlepas.. mcm kak sha... :p

Ayaq masak said...

Hahaha..yang member2 pun baguih tak kejut. hampeh.

Pocket said...

Intan,
mintak housemate datang amik,
satu pasal plak pasal tak tau dimana diri sendiri hahahah

Iza, ayaq
tanya kat orang sebelah,
'kenapa ko tak kejut?'
jawab dia...
'laaaa.. hang tak mangkit trus? dah tu sampai mana hang?'

ohh!!


FndRocka,
kalau kena rogol dek cewek cewek indah!! ku menepis dalam rela..
hahahah!!

(Ayat nakal sikit)

Pooh,
hahahah..
tapi kalau laki tertido memang buruk,
kalau pompuan kesian, maleh plak nak kejut :D

Amy,
nasib tak baik la tak kena rogol..
hahahahahah..

Linda,
kak sha kamu pun begitu?
heheh, kiranya kami sama lah kekadang hahah

bendul said...

best ada bas..
siap leh tdo lagi..

but tertdo dalam bas sampai tak bgn kat destination is mmg tak besh..
kes macam nih rasa macam kena pulau ngan kawan2 jer..

ada rasa nak menangis dak masa tu pocket..? bukan pasal tak terjaga, tapi pasal kawan2 tak kejut..