Friday, April 30, 2010

285. A Smile Dat Cost Me...

...Dearly
Dah hampir sebulan rasenyer pocket tak posting,
adehlaaa... last post pun rasenyer cam bukan post
sangat. just a notification dat i'll be away.
Hate this absence,
Lot to read,
anyone knows me anymore?
What happenned to u guys?
Ada orang kater nak datang kedah..
duk mengharap buleh la pocket amik cuti
untuk gi berselisih bahu kat Pekan Rabu Alor Setar
sana nuu haa..
Kalau pun kita dilarang berjumpa..
berselisih bahu pun jadi lah..
oh!oh! kena gi buat spec.. kang tak leh nak
nampak kamu dari jauh (Almaklumlah rabun)

gi bayor TiEm Net tadi tanpa berpikir.
sekarang dah menyesal. yes internet
penting bagi pocket, tp makan dan minum juga.

Ammount yang perlu dibayar adalah 440 hinggit.
'bayor separuh buleh la buat penyambungan'
kata adik kat dpan tu, senyuman nya membuatkan ku terlupa diri.
'kang dah bayor kang, datang sini lagi tau untuk penyambungan ok'
ok.. hypnotized and paid just for her 30second of smile shining on me.
Paid 250,

Sekarang ni check balik..
pocket kena isi minyak tiga inggit jer seminggu.
kena makan 4 inggit jer arian,
4 minit jer talipon harian,
Iron man tak mungkin,
konsert faizal tahir tak mungkin,
buku baru bulan depan la,
motor oi, jangan pancit la,
adohlaaa..
sorry perut,
sorry mizot,
sorry mama,
macam miss lagi bulan ni.

*n suddenly the ladies smile is not worth it anymore.
stupid me.

14 comments:

aBoi said...

that's why we have to smile always.

mana tau, abg pocket smile kat orang tiba-tiba diorang nak blanja makan? who knows? haha

kan dah jimat....

Pocket said...

then i'll be wearing a very honest smile from tomorrow on hoping for a meal.
(Terasa pathetic la plak hahah)


anyway... :) senyum dulu skali:D

LORD ZARA 札拉 said...

oh abang~
FT will be in Penang!
i was so desperate nak tengok dia!

~LP Lum~ said...

salam pocket~

sape yg nak ke kedah tu eik??
rsa2nya xjd kot org tu ke sana... :p

apa pun selamat ar kembali~ :)

Super Nia Hana said...

kuasa wanita berjaya melemahkan jiwa raga abg pocket
ahaksss

dah sampai AS ke bang?

Dee said...

pocket..komen kt blog dee tu ye ke utk dee..mcm utk entry org lain je..cuba tgk balik..

lg satu..napa bila pocket ada entry baru..x kuar kt bloglist dee eh..alamak..buat hal lah ni..nti dee check baliklah..

HEMY said...

huhu.kita standard gaji pas-pas je camni la...kalau ada je bulan tu yg kuar expense bukan dirancang..hmmm..jawabnya sangap la..ikat perut

UglyPooh said...

finally...penantian berakhir. ada pun entry br.

poket pakai je broadbnd..murah jek. hihi

Pocket said...

ZARA,
yes yes!! n show nyer dekat sangat ngan umah pocket, buleh gi jalan kaki!!

katanya berbayar,
mungkin jgak free..
maybe buleh!! yeaaa!!


Linda,
tak jadi,
tp somehow pocket berharap jadi pun ada jgak, buleh berselisih bahu kat RnR memaner ker :D hheheh

HanaChan,
kejam.
mentang mentang korang tahu pocket ni lemah ngan senyuman korang, hish!!
terasa dianiaya :D

Dianiaya tp suka

Dee,
tak tau la dee,
kekadang memang jadi cenggitu la .
kekadang lambat..

HEMY,
tu la, jangan la pancit,
jangan la saman,
jangan la terjumpak awek comel yg ajak belanja makan.. hahahahah

cause i'll definitely be buying :D

Pooh,
Masaalahnya bukan talian,
tp bayaran.. tak mampu.
hahahahah

so pakai broadband pun,
kalau tak bayor samo jo

cHeRyNa PiReS said...

Ada orang kater nak datang kedah..
duk mengharap buleh la pocket amik cuti
untuk gi berselisih bahu kat Pekan Rabu Alor Setar
sana nuu haa..
Kalau pun kita dilarang berjumpa..
berselisih bahu pun jadi lah..
oh!oh! kena gi buat spec.. kang tak leh nak
nampak kamu dari jauh (Almaklumlah rabun)


hmm...cita2 ini tak kesampaian kan?
anywayz, utk makluman anda...there's always a used book places yang boleh beli buku murah. trust me....

fairuzniza said...

alahai pocket..
syian dia..sebab senyum je leh cair ye?huhu..

by the way, pocket..
motor sy dulu selalu wat pangai bila time macam ni la..

bila makan kene sekat, tenet kene sekat, sume kene sekat, tetibe dia sekat pejalanan dengan memancitkan diri. T_T

Eyriqazz said...

n suddenly the ladies smile is not worth it anymore...umm...kenapa poket?

Kujie said...

owh..kalau boleh bayar semuanya tu dgn senyum..mai sini ambek senyuman kak jie yg tahap gula hangus ni..hehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bukan je amek senyuman kak jie.

amek yg l0lly nye gak ~