Wednesday, April 07, 2010

283.Biar Omak Cari Yang Lain...

...Ompok oghang jangan di idam...
Pocketeers, ini kisah sebenar, betul betul terjadi.

Pocket nak jumpa seorang lelaki india yang berkerja
di kilang lain untuk satu isu berkenaan timba yang
mereka hasilkan berlobang. Tak leh nak isi air.

Masuk jer dlm lobby, pocket senyum kat penyambut
tetamu tu macam salesman nak jual barang,
perkenalkan diri dan tanya nama dia.
'nama saya Ima..'
'Cik Ima, boleh saya jumpa Cik Nathan?
saya ada appointment ngan dia pukul 10am'
Ima talipon sapa ntah, katanya suruh pocket tunggu
10 minit sebab cik nathan tengah mencebok.
Ok ok.. ngan penyambut tetamu yg comel cam dia ni
pocket tunggu sampai kul tiga pun ok:D

So since tak der orang lain kat situ, pocket bertenggek la
kat meja penyambut tetamu tu n dok sembang ngan dia..
ada la cucuk jarum sikit sikit, tp nothing dangerous ..
standard procedure when talking to a lady.
(Cucuk adalah terma untuk tindakan menyentuh hati
pihak lawan dengan ayat ayat berbau pujian, puja pujaan
dan juga ayat yang boleh mengalirkan minda ke masa depan
yang terhias dengan cinta)

Kata kata cucuk seperti...
'abang ok jer, kalau ngan ima.. bangga abang nak buat
special appearance kat mana mana dinner pon'
'alaa.. kang bila abang dah kuar.. lupa la kat ima tu nanti'
'abang balik keja kul pat.. ima?'
'ima suka main bowling, average rendah jer.. 180 gitu gitu..'
'180 jer? (gulp)'
Innocent and yet a nice conversation that
was leading us to know each other better.

Tgh duk gelak gelak tu,sambil tangan ima tu dok main main
henpon dia.. (dok mengharap kita tanya nombor dia la tuuu).
'abang.. abang dah kawin belum?'

eh?
separuh rasa happy, waah, aku ni masih buleh memberi kesan
even after 24 minutes of sembang,

But lagi separuh terasa plak..
camana punya sejarah la yang adik ni dah lalui sampai
perlu jadi sebegitu was was dengan hubungan?
yang masih lagi jauh plak tuu, uuiihh.. nama penuh
pocket pun dia belum tahu lagi, status dulu?
camana pun kenangan pahit yang pernah ima lalui dulu,
pocket doakan yang terbaik untuk anda.

tp pocketeers.. kena tanya ker?
Ok .. setuju, memang kena tanya.
(Sndiri pun pernah sangkut jgak dulu skali...adehlaa)
tp selepas 24 minute?
tidakkah intention anda jadi terang seterangnya?
yang anda nak benefit dari hubungan itu. Kearah Cinta.
kita sembang dulu, then along the way kita hati ke hati
tak leh? (tak yah la kuar gi pangkor sesama lagi kan.. sabo!!)

Kena tanya ker?

22 comments:

Adila said...

...cber klo jwb, dah.. ade 3
nak jd yg ke-4 tak?

huahahahaha sure muka dia berubah ehe~

izzati fuad said...

kena kot. i think because she sees through your intention tu yang dia tanya tuh. mana tau kot2 pocket dah kahwin, sekali isteri pocket serbu pulak. sebab dok sms and call husband dia.

that is IF pocket dah kahwin la. haha

aBoi said...

mestilah kena tanya !
sebab takut nanti ter'layan' suami orang..
mesti kena tanya walaupun tak ada apa2 intention..kang kena serbu kang...tak memasal je..hehe

~LP Lum~ said...

salam pocket~

hehehe... bg sy, mmg kena tnya.. xmo sejarah dulu berulang kembali... :)

kang xpasal2 kena serang ngan awek/bini dia.. tak ke parah walhal kita xde pape prasaan pun lg... :p

UglyPooh said...

laju tu pocket...24 minutes da tanye. hahaha...tererla pocket.


errr...tanye skit pocket. ..pocket da kawen ke? ;-">...huhu

Luffy said...

kekeke
ada ambik no fon tak??
tu ptg tuuuuu

part dah kawen belum tu wajib kena tanya. yg lain hold dulu. haha

nUR_rOsALiNdA said...

Fuh!!! kena tanya beb...saya pernah kawan ng sorg lelaki..x tanya status...sekali suami org..isteri dia dtg kat ofiice...wakakaka..itu la padahnyer...maka, adalah klebih baik tanya dulu k

*SiRibenMerah said...

hahahahaha...
mcm kisah silam yg biasa je..
amboihhh..
Ima tuh chantek cam britney spears kot... kalo x, x kan pocket nk tulis entry psl dia..
muahahahahahaha...

shazika said...

kena la kot

HEMY said...

tnya boleh..tk tnya boleh..maklum la skang ni laki susah nk cari cam kita pocket...ngehehehehe

Oh, I'm single..tp weekend tk single dah..ahahaha

atty's said...

kty pun nak tanya soalan yg sama ,..
pocket dah kawin ke blom..?

iza~de~bintang said...

Huhu... elok tahu status, cuma cara nak tahu tu macam2 cara lah agaknya. Tapi orang zaman sekarang suka tanya straight to the point kot :)

Tapi ceQ blom pernah tanya cara canggih lagu tu..ceQ pemalu ...ohoiii...

Pocket said...

Adilla,
umph,
itu adalah hampir sama ngan jawapan yg pocket bagi, nombor nyer jer yg berbeza... memang berubah muka dia trus:D

pas tu cover la balik kan:)

Izzati,
Oh now she's the one who saw my intention? and by asking me about my status is not 'revealing' her intention?..
she's definitely on the edge and afraid she might fall. That is why she ask:D

or atleast that is what i thought it was..

Aboi,
ala bekawan biar seribu,
layan biar beratus,
network itu perlu,
n jaga jangan putus...

hanya kerana dah kawin,
jaringan hubungan perlu putus ker?

chewaaahhh!! alasan nak menggatal:D

Salam Linda,
wah wah,
ada sejarah..
umph pastinya begitu juga ima.
tingin nak tanya.. tp Mr nathan dtg la pas tu..
next time gi lagi :)

Pooh and Atty,
'... eh MrNathan, ya saya tunggu lama dah nii, shall we go then... Ima, i'll get back to you on that later ok :D'

then senyuuuuummmmmmm semanis manis nya ^^

Luffy,
heheh, amik!! amik!!
tp tak berani plak nak talipon.
skali ada budak kecik angkat daaaaaa

NurRosalinda,
nick jadi gini plak yek?

ok, lenkali kalau ditanya..
pocket takkan wat muka heran.
skaligus menghantar mesej sesat :)

Iyra,
err, sorry sy tak suka sangat britney spears, lately suka taylor swift. hehehe

Shazika,
kena ker?
tapi...
dah tu...
kan ker... lelaki ngan alasan mereka.

HEMY,
laki kan ker macam parking space..
yang besh besh mesti:
berbayar,
dah ada orang amik,
ada condition, (Pas kul lima free, kalau tak 40 sen sejam gitu gitu)

yang available pon mesti:
jauh,
gelap dan creepy,
physically disable. hahahahah

kita HEMY? conditional Park.
'SMS mase keje jer yer sayang' :D

Iza,
tu la, atleast tanya la ..
'ni nak ajak orang dinner ni, tak der orang masakkan ker kat umah?'
gitu gitu,
ini tidak....

macam polis nak tanya status warganegara orang jer
'bak kad pengenalan!'
hehehe

Adry said...

waaa... terer ko menyucuk ek... ajar la ayat ayat ko tu...

hahahahahhaa

HoPe said...

tak payah tanya pon..
usha smpai masuk jarum...
pastu..kalo jadi pape..
bleh gak backing diri sendiri..
dia tak bgtau pun dah kawennnn~~
amacam?

izzati fuad said...

ahaha. yeah. a point there. well, at least she's being cautious. :D

Cik Qemm said...

die tak mau kacau prg punye tu.

hmm kalau qemmal tak sure qemmal tanye ke tak. maybe depends on situation. kot2 la org tu annoying, rase2 cm dah kawin. then soalan tu maybe bolehstop die dari kacau2 :P

tp kalau nmpk cm bujang laie je, carry on gn conversation la. :)

tp takut tau kalau dgn laki org ni. mau kena serbu gn bini die nti tak pasal2 even duk sembang gitu2 je. cemburu itu buta bang oi!!

noni said...
This comment has been removed by the author.
ayaq said...

Kena la! Muahaha.

Ayaq masak said...

Kena la! Muahaha.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

berani sungguh pomfuan skarang kannn...

zaman dah berubah..

Nur Amira said...

HAHA