Monday, February 23, 2009

150.TalkTheTalk

'heheh, so hang duk buat apa tu wei? mengai ka?(Mancing ka?)'
I can realize Kak Azie is approaching my desk.
No, this is not The Azie, but the kakak who are
in-charge of measurement ere in Incoming.
'...aku keja la ari sabtu ni, memang kena mai,
nak wat camana, tak leh claim ka buleh ka,
belakang kira, barang aku tak mau NG. hahahah'
Kak Azie was standing near my desk now,
giving me the look, as if saying 'off the phone now!!'
'... ooo ya kaaa? Wei, aku tak leh nak sembang dah la,
kak azie duk kacau aku dah ni, nanti aku call hang balik...'
'Hoh!! kalau bergayut tuu!! langsung tak nampak orang dah.
Ni!! measurement tadi, check n confirm!!' She's upset now...
huhummmmmm
As i was checking the measurement.. my handphone vibrates
and the usual 'ring!!ring!!' breaks the silence.
'hello, yer..' It was ros, a girl i knew back in 2006.. a former housemate
(Believe it or not... we lived together under the same roof
but i didnt do anything out of the ordinary..
shame on you pocket!! shame on you...)
'oh!! u nak kawin? this month end? when is that,
let me put a mark on my calendar, 28th? ok...'
Kak azie is still on my side, listening, waiting.
'so, dier dari maner? mesti bukan calang orang punyerlah!!
i know u and your high taste, heheh:)'
i'm checking the measurement Kak Azie waited for,
signing on the end of every OK or NG values.
'Ok, u dont be worry, i'll be there with the best present for you yer,
babaiiii... see u then'
and as i put the phone down, the measurement was also done,
hand it to Kak Azie with a smile.
'Kalau jantan, kasar beno bunyinyer...
kalau pompuan berbunga bunga mamat KL celup nih,
naik getik aku, '
Kak azie pulled a fast one and i was speachless to her allegation.

Why? Yes i know that men talks differently to girls,
and for girls that we are fond of, it'll be icing and strawberry
with brown sugar on top.soooofffttt and sweeeeeeet.But why?

maybe bendul and banji's answers will be different,
wanna hear what Kon and adry sabry have to say too...
Filantera? kinda know your answer already.. hahahah

but as for me, my reason would be...
...because girls talk to me in such a way,
that i'm also talking to them as such.

but of course only to those who do the 'talking' gets the 'talk'
I mean i dont go to the post office clerk and
'Haaayiiiii, u buleh tolong i tak?boleh laaaa... boleh laaaa.... naa :)'
With my hand put together...
and with this reason, i'm blaming the girls for talking the cute talk.
Misguiding me to talk the talk.hahahahahahah

Can ka?

13 comments:

bendul said...

first first..

alaaa..
korang (yg lelaki ler..) biasa dak cakap terima kasih kat orang yg bagi tiket kat tol..?
yana slalu marah aku..
kalo laki yang bagi,
garau jer terima kasih aku..
kalo pompuan,
buleh kena kencing manis terima kasih tu..

tte,
salah ker..?
bukan natural ker tu..?
aper kata kalo kita terbalikkan,
kat yg laki kita cakap manis2,
kat yg pempuan kita garau2kan suara..

problems..?

Ayaq masak said...

alah.. pompuan pun sama.. kalau sesama pompuan yang call pun cakap lebih kurang ja.. kalau laki yang call...perempuan melayu terakhir!!!

*SiRibenMerah said...

ok..untuk topik neh I x bersalah~!!
hahahaha..hands up~!!
Plz, talk and talk and just talking in your own way.. so, jgn le berpura2 and do be yourself~

*I cakap ngan sume org with the same tone.. tapi ngan students tadak maknanya nak lembut2.. lembut tapi tegas~!! *
*neh mesti Filantera da kutuk2 I neh.. korg mmg, pembuli..... hahaha.. tetiba laks nak emo =P~

banji said...

hm ntah lah. ngan laki takde le kasar tahap kurang ajar. Just tak selembut dgn perempuan.

rasanya my reason is exactly like yours, perempuan selalunya cakap lembut, rasa tak kena kalau cakap kasar.

lagi satu dgn laki2 kalau cakap lembut mcm "dgn perempuan", di akhir zaman ni mungkin boleh lain tafsiran nya :)

azie said...

ha ha ha
ai nak komen, but too disturbed dgn nama Azie tu,kah kah kah

ai bukan narcisis,ahaha

filantera said...

hehehe u know me bro, i have many faces and all the faces are still me.

nURmALa mAZLan said...

Ala…pompuan pon sama ape..
Kalau cakap sesame perempuan tu so so je..

Cuba kalau jantan/lelaki, mesti ada perisa tambahan (ngengade skit)
Lagi2 kalau jantan/lelaki tu melayan..huh!!! lagi la… ngengade + miang..wakakaka~~

Tapi kalau lelaki ngan lelaki cakap lemah-lembut karang, geli geleman pulak..

Pocket said...

Bendul,
macam first time bendul jd first.
ker pocket silap:)
nak bagi adiah lah kat orang yg komen first:)
tp adiah apa?

betoooollll!!
memang pocket ada cakap terimakasih kat orang
yg bagi ticket kat tol. tp tak ingat plak lembut ker tak, rasenyer samer je.
Pernah kena tegur,
'kena mesti kata terimakasih?'
tte salah ker kata terimakasih?
OK Appaaaa!!

yes bendul, pocket rase tak salah.
naturally lelaki memang kena berlembut ngan pompuan heheheh. tp dlm pocket nyer kes ni digelar
'menggetikkan'...
humm hummmmm

Ayaq,
eh? first time la plak dgr cenggini dari pompuan.
so kalau lelaki yg call, ayat nyer manja semacam
jer yek, kalau pompuan jgak kalu, manja nyer tu kurang ker?
hummmm...
nak kena check jgak nih:)

MsRiben,
untuk topik neh, pocket tak salahkan andaaa!!
hahahah... tp kalau terasa tu jangan salahkan
pocket plak yer :)

Interesting way to put it, 'Berpura pura'.
I dont think men out there agree when we are
considered as pretending to be softspoken or
'ceria' whenever we're talking to girls.
its just happened effortless
(Ada ker perkataan camni?effortless?)
I mean its not like we intentionally choose our
way of talking right?

heheh,
tak tak! nih bukan pasal filantera,
heheh, kak azie memang wujud.

Banji,
wahahahahahah!!
betul tu, kalau cakap lembut ngan lelaki macam tak betul la plak!! gay!!!
heheheh
bob pernah citer pasal gay duk ngorat dia,
huhuuuuuu, memang ayat nyer cenggitu jgak...
lembut dan getik semacam heheheh...

hu umph!!
'rasa tak kena kalau cakap kasar'
takkan la dia nak cakap lembut lembut...
'so awak dah makan? i ader bwk nasi, sedap wooo!!'
dan kita nak reply...
'nasik? tak mau aih.. hang bukan nya reti masak pun... nanti jadi macam last time aku makan nasi hang, punya la masin, tauk dlm swimming pool buleh jadi laut ka apa'
heheheh or was that plainly rude?

Azie,
and narcisis here is refering to ?

memang ada la kak azie,
nanti pocket taruk kat sini gambo nyer yer:)

Filantera,
Yes, u have so many faces.
but yet they're still u.
tp rasenyer filantera sembang ngan romzi pun samo jgak ngan filantera sembang wit any other girls i know... and that girl would be...
...
...
hummm... nothing cross my mind la bro.

?

NurmalaM,
heheh, bukan geli geleman
kalau lelaki duk miang ngan lelaki,
tu dah jadi kes parah tu,
menakutkan...
ada la kutu yg cakap cenggitu ngan pocket, pastinya pocket takkan gi dekat sangat dah ...
hehehehtakut kang kena chop..

Gay!!

~ mizzAmy ~ said...

~ betul la pocket, kalau org laki ckp ngan perempuan, bukan main lembut bersopan santun. ~

cHeRyNa PiReS said...

oooo...macam tuh pulak ke bro?

takpelah bro...at least u soft spoken...hehehe...

kadang2 mmg akan terinfluence ngan org yg bercakap ngan kite. ngan laki..takpe...ngan pompuan pon takpe...jgn ngan ****** pon kite nak terpengaruh...hehehe...

purplechoc said...

uhuk2.batuk.

erm meman cmtu kot kan.kalau laki ckp kasar gn pmpn nti kitorg terasa.haha.emo.

Hannah Sullivan said...

:)

riqzmie said...

hi,can we exchange our banner,if u done have banner i still can postyur link,please let me know after it done.thank