Monday, February 16, 2009

148. U Choose...

Pocketeers,
Back in august i guess, i've commented in Lindosh's
blog about a photo she took dat have a ghostly image
at the back.(Tried to look for the link but i cant, its not there anymore ... sorry yer lindosh)
My comment was something like ...
'alaaaa lindosh, dua titik digabung kan ngan satu lg titik
ngan kedudukan
seadanya memang nampak cam muka,
kalau tak , tak leh la kita wat smiley face camni kan...
:) :P :D :0 ...'
senseless or insensitivie? well maybe but that's the
truth about dots, u see them three with such formation, u'll see a face.
U see them two small dots, and one bigger oval dot, u'll see a face.
u see two small dots and a line, u get smiley faces :)

The mind simply choose what to see and perceive the easiest.


Have u ever got this e mail that show plants grow to the shape that resembles man and woman physical intercourse?
(Peh, nak wat ayat yg platonic tu susahkan, ker plutonic? tonic cap kaki tigaaaa!!!)
i have, its not only intercourse, but some other erotic
shape that i dont think its appropriate for me to show it here.
If u look at some of the image, u'll find that most of it is ridiculous. Why would one connect such shape with an erotic figure?
Here comes another proof of our mind loooove to make its own perception.
Getting erected by it? i doubt it...
just for the fun of it? i guess so...

now here comes a more interesting question.
If our mind connect dots into shape,
and making fun of any interesting shape we see.

Then what about zodiac?
we saw dots in the sky,
we connect the dots,
Walla!! there's a scorpion,
a half man half stag, TheSagitarius
Alif Mim Nun Wau = Sarkis (Alaaa, dacing tu lah)

I'm sagitarius by the way, U?

14 comments:

Princess Liyana said...

Yeah!first to comment..huhu

Yana Gemini...huhuhu;)

hm..gmbr tu cm pelik je bro.

fairuzniza said...

gambar ape tuuuuu? :p

by the way, i'm leo, pocket. ^_^

azie said...

perceptions, yeah, i agree with them

and i'm a pisces:-(betul ke ai eja?)

nURmALa mAZLan said...

wak!!!!!!1
gambar apakah itu?

cHeRyNa PiReS said...

hehehe...skali skale sum people got otak kuning...what to do, bro?

in fact, since you're from the northern side, surely u must have heard about this fruit - buah **** mamak?

Sum said, because of the resemblance that the fruit has with dat..dat...dat...errr...so, people named it after dat...errr...

btw, i'm libra...and i'm not voting for scales...hehehe...

*SiRibenMerah said...

hehehe.. biar le nk pk ape pon.. otak kita kannn.. hehehehehe..

I'm LIBRA.. lalalalalala~

Mrs Taj said...

kdg2 bila dpt gambo2 mcm tu gelak sendiri pastu kekadang pening nk pk apa benda tu..huuh

me, pisces girl

banji said...

as the saying goes, sex sells.

mmg menjengkelkan kadang2 bila fikir, tapi mmg kenyataan kalau benda2 yg kearah sexual ni cepat sket tangkap.

ingat lagi masa belajar english dulu, diajarnya cara nak membezakan "groom" dan "bride", mana satu lelaki, mana satu perempuan.

jawapannya - groom ada dua O

just sharing :)

filantera said...

just nak share this story:

Bahagian belakang kereta itu bergegar dan berhenjut-henjut. Alman yang
dari tadi mengintip dari celah-celah pokok dapat melihat dua susuk tubuh
manusia sedang melakukan sesuatu didalam kegelapan itu. Alman terus
mendiamkan diri, dia takut kehadirannya akan disedari. Tetapi setelah lama
mengintip Alman pun lantas bangun dan segera menawarkan khidmatnya untuk
membantu mereka menukarkan tayar kereta mereka yang pancit itu.

what are u thinking awal awal tu?(byk lagi story camni, later i paste in my blog kalau mampu)

bendul said...

bendul scorpio kat jepun,
tapi sagitarrius kat sini..

tte,
apa kena mengena zodiak ngan post ko nih pocket..!?

isn't it should be just a post to show a pear in butt shape..?
no..?

otak bendul selalu jer pikir menda2 tu..
tak tau la apsal..
hahahaha..
pasal aku lelaki normal kot..

Ayaq masak said...

gambar tu...macam takde pape je?

haha otak aku masih suci lagi rupanya. :P

Pocket said...

Liyana,
tahniah to be the first to reply!!
heheh, nak kena wat pertandingan lah
cenggini.

yes memang pelik, kalau tgk ngan mata yg pelik lah!! gambar buah jer poon!

gemini girl!?
told to be a good looking lady with brains,
betul tu betul tu:)

Yuz,
haaaa.. teka gambo! teka gambo,
leo yer, walking tall with confident own style:)
adakah?

heheh

Azie,
Peoples perception will differ azie,
two can look at the same thing having
different opinion.

heheheh pisces yek?

'likes to be in a dream world than to be in
reality. She is weak and sensitive when it's
come to "Love"


huhuuuuuu....

NurmalaM,
Gambar buah yg berubah sket bentuknyer :)

Sha,
Yes!! memang kuning kekadang tu.

and yes!! sayer memang tahu tentang buah tu,
pernah tgk abah makan skali, menakutkan.
pasal bau nyer pon masam masam cenggitu,
isinyer pon itam!! wiiiiii

Libra girl!
a flirty naughty girl.
Btul ker anda ?

MsRiben,
yer la, otak kita, nak wat camner kan,
anugerah dah cenggitu.

Libra jgak yek,
menurut junk mail yg pocket dpt ni,
libra girl is also...
gifted with how to dress, and how to match her dress. likes to dress in black with mild flowery perfume
humm humm...

MrsTaj,
Kadang kadang tu rediculous sangat kan,
'hek enneee... yg ni pon korang kategorikan as sexy'
gitu gitu,

Pisces?
katanya cute and sensitif girl,
pastinya...:)

Banji,
hahahah.
tak pernah tau lg pasal yg tu,
so basically yg ada dua '0' tu lelaki lah...
alahaaaiiii...

yes, i agree with u,
sex sells. blog pun gitu lah kot agaknya kan...
yg 'berbau wangi' sikit tu memang besh nak layan :)

heheheh

filantera,
basically tgk sampai abis dulu,
or baca la sampai abis dulu kan...
baca intro jer dah mula pikir memacam ...
hey !! nice story!!
taruk la lagi:)eheheh

Bendul,
yes, memang ko tak paham kenapa dari dot sampai ke sexy,
dok tak dok tanya apakah zodiak ko...
aku tahu,
tp bendul, wait till u read the sequal of this story.
then u can understand better me friend...

Ayaq,
Hishaburik!!
so anda masih lagi suci ya?
okeh okeh, saya setuju, tapi tunggu sampai pocket taruk gambo lain dan care to share your opinion? heheheh



yg

fairuzniza said...

pocket..ada..ada..ada..:p

~ mizzAmy ~ said...

~ cam kacang apa entah?? tapi cam b***** pun ada jugak. kehkehkeh...

btw, amy nih capricorn. ~